När oförståelsen är stor …

Det är sorg och ilska som dagligen väcks när man tittar på nyheterna och där möts av vad människors ondska är kapabel till.

USA:s största massmord med nu 58 döda och över 500 skadade efter massakern i Las Vegas.  Motivet är fortfarande okänt men spelar detta någon roll för alla som har mist livet eller är anhörig till någon som har det?

las-vegas-straordinaria-libera3-U4312010386273926aD-U433701010765145SQG-992x360@Corriere-Web-Nazionale

IS tar på sig dådet men USA tillbakavisar att det finns någon koppling till terrorism. Tur det men varför väljer en man i 64 års åldern att stänga in sig i ett rum på ett stort hotel i Las Vegas i 3 dagar för att på tredje dagen göra sönder en av fönstren och börja skjuta mot en stor grupp människor samlade för att titta på en konsert?

Totalt obegripligt …

Ilska för att notan för den stora polisinsatsen inför nazisternas parad i Göteborg kostar över 20 miljoner kronor? Är det rimligt att betala sådana absurda siffror för att något som 400 hatiska människor skall få rättigheten att yttra sin avsmak för andra?

Hur kan vi tillåta att betala för att vissa människor som bara söker efter att bli sedda i någon slags ”ond tillhörighet” skall få marschera genom Göteborgs centrum med plakat på vissa journalister/professorer/högst uppsatta poliser med orden om att dessa borde ”stenas till döds”?

Inte kan väl demokratiska Sverige tillåta att hat för specifika människor sprids under ramen för yttrandefriheten?

Blir mörkrädd …

Det är med sådana nyheter nu i huvudet som jag nu tänker sova, väl medveten dessvärre att vi människor och de lagar vi skall följa inte alltid går att förstå <3

 

2 thoughts on “När oförståelsen är stor …

 1. Man kan aldrig förstå och man lär aldrig förstå VARFÖR vissa människor gör som dom gör och varför ondskan finns lagrad i vissa människors gener eller nåt … men i morgon blir det åter en ny dag och så en till efter den …. man ska ju fortsätta att leva

  Kram

  George

  1. Sant och det gör vi …
   Det märkliga är just att världen och vardagen fortsätter ”att rulla” trots allt det som händer och påverkar andra på ett så tragiskt sätt.
   Kram på dig George och hoppas livet är snällt mot dig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *