Att försöka bestämma sig för något nytt …

Ibland är det så oerhört svårt att ta steget mot det man ej vet och även om man inte mår speciellt bra i det som är så finner man en slags trygghet i det.

Vissa av er upplever det kanske i det äktenskapet/relationen som kanske ni skulle ha avslutat för länge sedan medan det som håller er kvar är ursäkter som barnen och den ekonomiska och sociala tryggheten i att vara två medan andra upplever det kanske i sitt jobb.

De senaste 3 1/2 åren har jag drivit en butik och webshop alldeles själv vilket var aldrig menat från början och som blev något alldeles för betungande för lilla mig ju mer tiden gick.

Byggnationen utanför butiken i 9 månader, en kall vår och den stressen som allt sådant innebär för en liten personlig verksamhet så sitter jag här 45 år gammal (eller ung) och känner att jag måste skapa en förändring. Jag orkar nämligen inte vara i butiken  så många dagar i veckan som jag gör utan luncher och utan den sociala biten som kollegor eller åtminstone en kollega innebär (Knut är nämligen lite trött på att höra mina monologer =).

Högt blodtryck och alldeles för höga doser av tabletter för att få ner det när jag så enkelt vet vad orsaken till det är: S T R E S S.

Inte den stress om att jäkta och flänga runt bland olika spännande eller tråkigare möten men den stressen om att ätas upp inombords över alla de tankar som min hjärna tänker och det märkliga är att jag vill bara sova …

Som en björn vill jag gärna gå i ide i några månader (kanske ett par år =) och vakna till något nytt, något som lyfter mig eller som jag kan lyfta utan att vara rädd för att göra fel val för mamma mia vad många felaktiga val jag har gjort samtidigt som vissa yttre faktorer har dessvärre påverkat mig åt oönskat håll.

Tänker på det programmet som Stina Dabrowski hade för typ 20 år sedan och  där man visade ett slags barnhem för vuxna, dit människor med högre besättningar där stort ansvar är ett måste åkte för att koppla av och vara bebisar på nytt. Till skillnad från de i programmet har jag dock inget önskemål om att ha på mig en sparkdräkt och gå runt med en napp för någonstans har jag inte tappat min ytliga sida helt =) men ni kanske känner igen den känsla om att bara få vara barn, att någon tar hand om en, klappar en på kinden, pussar på pannan och löser a l l t till det bästa.

Tankar om mål, vad vill jag, vad vill jag inte upptar min hjärna …

Ena dagen vill jag plugga till sexolog eller fortsätta utbildningen inom beteendevetenskap medan andra dagar vill jag öppna agentur och sälja kläder till butiker samtidigt som jag vill kanske ej släppa den jag är i helt.

Få märken, dyra märken, ha öppet 2 dagar i veckan och ha kvar webshopen. DET samtidigt som jag jobbar halvtid med något som är mer socialt.

Det kanske tar ett år innan jag kan det men det är mitt lilla mål <3

Alla människor har sina problem, sina tankar och funderingar, tro verkligen inget annat när du läser bloggar, läser tidningar och ser snygga bilder på sociala medier om lyckliga människor. Vi alla har dagar då vi tänker på våra val, hur de påverkar oss i vår vardag, i våra relationer och så kommer den där frågan i medelåldern som man ibland ställs inför ”är det verkligen så jag drömde som liten att mitt liv skulle bli?”

Troligtvis inte … Jag drömde om att bli veterinär, kriminolog, psykolog, författare, Hollywood stjärna =) medan vid några andra tillfällen drömde jag om ett hus på landet med egen uppfödning av hundar, andra dagar om en våning i NY och att vara en cool affärskvinna som går runt på klackar och iklädd en polotröja och en pennkjol =)

Det sägs nämligen att man skall tänka i bilder för att skapa den framtid man vill men är det så enkelt tror ni? =)

Nu skall jag nog prata lite med Knut här i butiken, dricka upp min kaffe och bara titta runt bland allt fint som hänger här i butiken <3

TUR att jag älskar alla inköpen jag har gjort för de är verkligen mina små barn som jag tror på och som jag hoppas skall göra människor glada oavsett om det är den sköna och snygga mysdressen att strosa runt i på kvällen eller helgerna eller den vackra klänningen att fira Midsommar i.

Ett inlägg om tankar om livet <3

4 thoughts on “Att försöka bestämma sig för något nytt …

  1. Ta steget till något annat något nytt är inte alltid lätt men du har tagit fler såna steg i ditt liv än många … jag önskar dig lycka till med vad än du gör i livet … tänk på hälsan bara .

    Kram G

    1. Ja, jag har tagit några steg även om jag kanske skulle ha stått stilla ibland istället =))))
      Tack, ja, dags att ta hand om sig själv i guess <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *