Nicoles och gruppens Enjoys konfirmation …

Klockan 11 var det idag dags för bland annat Nicoles konfirmation i vackra Gustav Adolf Kyrka.

IMG_9832

Här kommer min syster Melissa, hennes kille Andrea och mor.

IMG_9835

IMG_9836

Vi satte oss nästan längst fram tillsammans med resten av oss som tillhör Nicoles gamla och nya familj <3

Min syster och Nicoles bror Albin <3

IMG_9865

Tolv förväntansfulla tonåringar tågade in i kyrkan till tonerna av Sensations och redan där förstod man att denna konfa som de kallar det skulle inte bli den traditionella som man kanske förknippar den här typen av ceremoni med …

IMG_9839

IMG_9842

Efter några tal och sång spelade gruppen upp en pjäs, en moderniserat version av Jesus födelse med snapchat och selfies som en del av det som kännetecknar dagens samhälle.

Nicole var en ängel som just tog några selfies …

IMG_9844

IMG_9846

Vissa delar av pjäsen var så moderna att tom. jag reagerade på de men så var det gruppen som hade satt ihop den och ledarna hade nog godkänt den med hänsyn till att kyrkan får visa upp en ny öppenhet för att kunna locka till sig dagens ungdomar till sig.

Ännu mer sång och kunde inte annat än att le över alla leenden som Nicole visade under konfirmationen även om jag även erkänner att tårarna rann när de först tågade in och när en av tjejerna, Filippa, sjöng den otroligt vackra låten ”Hallelujah”, helt klart en av de vackraste sångerna jag vet.

IMG_9849

Fantastisk röst och prestation Filippa!

IMG_9866

Ledarna delade ut Biblar till var och en och det visade sig att just en av ledarna hade gått i samma parallell klass som min syster när hon bodde i Borås.

Här tar emot Nicole sin med ett stort leende <3

IMG_9872

Och här välsignas hon …

IMG_9858

Vi fick även stödja en insamling och här går bland annat Nicole runt och samlar ihop pengar från oss alla…

IMG_9863

Ledarna fick avslutningsvis ta emot gruppens tacksamhet med ett litet tal som de kontrade med en egen sådan.

IMG_9876

90 minuter senare tågade de ut till samma låt som de kom in till …

IMG_9879

Utanför kyrkan fick de alla ställa sig i samlad trupp framför entrén för att alla som önskade kunde föreviga denna konfirmation med ett gruppkort på de alla tillsammans.

IMG_9885

IMG_9887

Härliga skratt på nöjda tjejer och vänner <3

IMG_9896

Efteråt tog vi respektive bilar och åkte till Nicoles pappa och sambos hus där en fantastisk god buffé väntade men kort från det i nästa inlägg <3

Nicole är nu och äter middag med sin konfirmationsgrupp medan vi andra skall nu äta ännu mer hos mor.

Hörs senare <3

4 thoughts on “Nicoles och gruppens Enjoys konfirmation …

 1. Hej

  Fina bilder från konfirmationen och jag håller med om låten Halleluja, jag ryser när jag hör den, så bra, Är du konfirmerad? När jag ser dessa bilder tänkte jag tillbaka på min, för ett antal år sedan
  Ha en fortsatt fin söndag
  Kram

  1. Ja, jag är det … I Italien har man två ceremonier kring detta, en som heter comunione där man klär sig i vit klänning och en som heter cresima där klädseln behöver inte vara vit eller klänning men ändå en religiös cerimoni som följer comunione.
   Kram <3

 2. Hej,

  Vet inte om du såg schlagern igår men så många har kommenterat och vill ha Almas klänning. Hon är den franska sångerskan.

  Urfin och den är från Love and Lemons som det verkar som om du samarbetar med. Tror att du skulle få lite tryck på beställningarna där. Själv har jag beställt direkt från deras sajt och den kanske snart är slut. I vilket fall är den ursnygg! Bara ett tips!

  1. Tack för tipset snälla. Får kolla om jag överhuvudtaget har den i mitt sortiment för tyvärr har jag ingen koll på vad hon hade på sig då jag inte tittade på programmet men skall googla lite och kolla. Tusen tack för tipset och har du köpt en av deras klänningar så kommer du att älska den då de är helt fantastiska <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *