Att ha ett öppet sinne …

Häromdagen hade jag i butiken två syskon som bar huvudbonad av religiösa skäl.

Den yngsta av de skall förlova sig och letade efter en klänning så tillsammans valde vi ut två stycken då den skulle vara långärmad.

När hon gick in provrummet och tittade ut för att fråga vad jag tyckte så hade hon släppt ut håret och jag blev verkligen tagen över hur vacker hon är och avundsjuk över det hårsvallet som hon hade.

Frågade lite nyfiket om hon aldrig har håret utsläppt då hon var så vacker och fick vänligt och öppet förklarat att håret får man visa endast till människor som man aldrig kan gifta sig med.

Av just den anledningen så kan hon släppa ut sitt hår när hon är hemma med sina föräldrar och syskon men även att av samma orsak har hennes blivande fästma inte fått se henne med håret utsläppt. Den äldsta syskon log bredvid och la till ”men vi vet inte om hon har visat det” =)

Två helt underbara tjejer som frågade om vad jag tyckte om skor och annat och jag kunde inte annat än att le över hur mycket glamour hon var under allt tyg hon hade på sig när hon gick runt på stan.

När jag kom hem berättade jag för Nicole just om dessa två kunder som gav mig en lärdom i allmänbildning och sa just att i vissa religioner får kvinnor visa håret endast för människor som de inte kan gifta sig med.

Hon tittade på mig och sa ”men mamma, hon visade håret för dig”  vilket fick mig att le ”men hon kan väl inte gifta sig med mig eller?”  för att få svaret som bevisar att vi alla som har en verkan i hennes uppfostran har lyckats med att ge henne ett öppet sinne då hon svarade ”det kan hon väl” <3

Gick inte inne i en diskussion om att vissa religioner inte tillåter giftermål mellan personer av samma kön och stannade kvar i konstaterandet över att jag var glad över hennes svar.

Det kan hon väl” Enkelt och utan några som helst tveksamheter eller fördomar…

2 thoughts on “Att ha ett öppet sinne …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *