Kultur, mat och mys …

Se tidigare inlägg gällande mina två dagar i min födelsestad Bologna så ser du början på den bild kavalkaden som nu följer från Universitetsområdet i min vackra stad.

Om det regnar i Bologna så behöver man här knappast några paraplyer då man är skyddad då man går ”under tak” i de flesta delarna av staden.

På en gata på univesitetsområdet så har de hängt upp vanliga lampor och om du ser dessa när de tänds  på kvällstid så förstår du hur fantastisk mysig denna simpla idén faktiskt är.

Kontrasterna framhäver helt klart varandra <3

IMG_8903

Lunch mellan lektioner sittandes lite överallt =)

IMG_8908

Är det bara jag som känner suget efter att plugga igen nu på ”äldre dagar”? Tänk dig att bara läsa en termin utomlands eller här hemma, insupa stadens studentliv, sitta på kaféer med böcker och dator för att lära sig en massa nytt, skulle älska det <3

Kultur är en del av vardagen här och konst uppskattas av de flesta.

IMG_8906

IMG_8907

Trots att både Melissa och jag klagade över de där extra kilon man har lagt på sig så kunde vi inte riktigt låta bli för hur ofta är jag i Bologna med möjligheten att äta sånt som jag bara älskar oavsett om det är tortellini in brodo eller un  ”bombolone con la nutella”?

Melissa tog en crêpes med nutella och mascarpone och det var bara att njuta av den utan att försöka ångra detta i efterhand för allvarligt, om man förutom få in sig för mycket kcal den dagen även skall drabbas av någon slags ”ångest” för det så vinner man definitivt inget av sin svaghet för frestelser =)

IMG_8910

IMG_8911

Ännu mer runda =) tog vi bilen för att hämta barnen från skolan och tänk att det var nästan 1 år sedan jag såg mina syskonbarn sist!!!

Att komma hit om även bara för 2-3 dagar är något jag vill göra oftare för vill inte vara bara någon släkting de träffar en gång om året, jag vill vara den coola ”zia Michi” som bor förvisso långt borta men som ändå visar sig ibland.

Kvällen tillbringades med att dansa, titta på film och spela memory, ett spel som verkligen inte riktigt visade sig vara min grej då minnet inte längre är som det skall =)

IMG_8918

IMG_6350

IMG_6346

Kvällen avslutades med att vi alla låg i dubbelsängen så att Melissa kunde läsa oss 3 historier från Matildes barnbok om grekisk mytologi (ja, här ser man till att en viss kunskap kommer utan att du ens kallar det kunskap =)

Förutom det får jag även säga att bokens innehöll fungerade som en fantastisk sömnmedel =)

Om idag imorgon för nu är det dags att sova här hemma <3

Ville bara tacka för att ni följer på min lilla kortare resa hem till Bologna <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *