Att fira boende i Göteborg …

Nu sitter vi här hemma med tända ljus efter att ha ätit en mumsig middag med våra tjejer och bara att erkänna att vi är lite trötta efter en tidig morgon men även efter att direkt efter Ulricehamn ha åkt till Göteborg för att titta på den lägenhet som Linda skulle titta på.

Trots att hennes utbildning är klar först till Jul så har hon tagit det svåra men även så spännande beslutet att komma närmare familjen och pendla sista terminen då hon även verkar få det intressanta statliga sommarjobb som hon har sökt och gått intervju på.

Efter 2 år i Örebro så är det alltså dags att skriva på nästa kapitel i den boken som är livet.

Stolt över att hon började plugga som 41 årig i en ny stad med en studentlägenhet som boende.

Två år senare är hon starkare än någonsin och med ett helt annat självförtroende än vad hon troligtvis någonsin har haft.

Detta skriver jag för att det är aldrig för sent för att börja plugga, men även något som bevisar att man ibland måste våga slänga sig ur i det okända för att kunna vinna något nytt i livet.

IMG_8707

IMG_8709

En riktig söt lägenhet i Göteborg som kommer att vara alldeles perfekt.

Apropå något annat men som handlar om livet <3

I helgen kom en kvinna in i butiken som är 85 år (hon berättade det).

Vacker, pigg och stilig och så hade hon sett den väskan från Juicy Couture som stod på en hylla in i butiken och inte kunnat släppa tanken på den och därför kommit in.

Mina väninnor kommer att tycka att jag är heltokig, men det älskar jag” sa hon med ett leende medan hon betraktade väskan i velour med texten Juicy på.

Behöver jag skriva att jag älskar henne för att hon är precis så som jag hoppas bli i den ålder om jag nu har turen att få vara i närheten av den friska fläkten hon själv var?

Hon köpte väskan men provade faktiskt även en Juicy mysdress som dock var slut i hennes storlek så hon kommer tillbaka när flera kommer in.

Förra sommaren hade jag också en äldre dam i ungefär samma ålder som köpte sig en dyrare väska så dessa två kvinnor är underbara förebilder inte för sina köp i sig men för att med de visade att de tänker leva fullt ut utan någon tanke  på det där tråkiga ordet ”onödigt” som kanske många andra hade haft i sina tankar.

Nu skall Linda köra sin dotter till sin pappa och familj och så skall hon komma tillbaka till oss för att sova här en sista natt för denna omgång.

Den här veckan har hon blivit faster till en underbar liten tjej, skrivit på kontrakt på ny bostad och så har hon fått mail från det sommarjobbet hon har sökt.

Hyllar henne lite extra då hon berättade att hon vid anställningsintervjun  fick frågan ”nämn två personer som du ser upp till” och jag var en av dessa två. Anledningen till att hon nämnde och tänkte på mig är att hon vet saker som få andra vet och gillar nog mig av samma orsak som jag gillar henne.

Självklart är dock inte detta anledningen till att jag är stolt över henne men  är det för att hon har haft orken att vända blad, finna möjligheter och söka sig till de, lära sig av sina misstag och försöka släppa de negativa energier som människor som inte vill en väl medför.

Helt enkelt starkt gjort av henne att slänga ut sig i det nya och okända även om det kändes då väldigt skrämmande att göra det.

Vi människor växer och utbildning inriktade mot ämnen som psykologi och sociologi ger oss nya insikter och helt nya förståelsen om oss själva och andra.

Önskar dig en trevlig söndag kväll och glöm inte att inatt är det glamour i form av Oscarsgalan <3

2 thoughts on “Att fira boende i Göteborg …

 1. Härligt med såna äldre som ändå vill hålla stilen. Jag hoppas också att jag får bli så gammal och ändå ha intresset kvar.
  Det är alldeles för vanligt med kommentarer som ”Nej, jag är pensionär så jag behöver inga kläder”.
  Kul för din kompis med ny utbildning.
  Kram

  1. Visst är det så att så länge vi lever skall vi inte tänka på att något kan vara onödigt … De orden hoppas jag aldrig behöva tänka =)
   Ja, väldigt glad för hennes skull och lite avis över det sommarjobbet hon troligtvis får …
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *