En syndig präst & ett minne om att finna ”rätt präst” …

En nyhet som har cirkulerat bland de italienska nyheterna handlar om en präst som iklädd i sin ”uniform” har sökt sig vid flera tillfällen till de där klubbarna som inte kännetecknas av nunnor men av lättklädda kvinnor som säljer sina tjänster och där kunden kan även vara just en präst.

När en journalist (under täckmantel av att också vara en kund) frågar honom huruvida hans kall tillåter honom synda så svarar prästen att det handlar bara att ”bikta” sig efteråt.

Videon som filmades utan hans vetenskap finns HÄR och gissar att han inte längre får predika för sin församling …

 Som född och uppvuxen i Italien så gick jag under ett par år till kyrkan varje söndag och inför konfirmationen var det gruppläsning i kyrkan vid flera tillfällen.

Prästen vi hade var helt underbar och även han hade en äldre kvinna som städade i hans bostad i anslutning till kyrkan (fortfarande idag tror jag eller vill tro att det bara var den officiella förklaringen) så var han en varm och mysig sådan långt ifrån de där byråkratiska som annars finns representerade i den katolska kyrkan. Han hade ett par hundar som han tog hand om då de var hemlösa och minns fortfarande att en av de hette Plock.

Då jag älskade hundar (fortfarande gör) gick jag dagligen ut med hans hundar och som tack såg han till att aldrig förhöra mig.

Vi hade helt enkelt en ej muntlig deal som passade oss båda <3

Minns när jag och Alex, en vän, för några år sedan skrattade så att vi grät när vi läste det tionde budorden (minns inte riktigt varför vi kom in på ämnet) där den sista lyder:

Du skall inte ha begär till din nästas hustru, inte heller hans tjänare eller hans tjänarinna, inte heller hans oxe eller hans åsna, eller något annat som tillhör honom.

Vem har ”begär” till grannens oxe eller åsna tänkte vi? Behöver det ens finnas en budord till att hålla en man/kvinna ifrån oxen eller åsnan? =)

Nåväl =)

Ett exempel på en byråkratisk präst var istället den prästen som skulle döpa min systerdotter, Matilde. Melissa frågade mig om jag ville vara gudmor men några dagar innan jag skulle flyga ner för att inta min roll i kyrkan och delta i dopet så ringde hon mig och berättade att vi hade: un GRANDE problema då prästen i Italien krävde att en präst i Sverige intygade att jag levde enligt den katolska tron.

Min första tanke var ”var finner jag en präst som ljuger” vilket även får en att förstå att det hade kunnat finnas vissa invändningar i mig som gudmor om det som kännetecknar en god sådan är att hon lever efter den tron.

Vet att jag har berättat om just detta tidigare men tycker fortfarande att det är lite roligt och då jag blev gudmor så innebar detta också att en svensk präst skrev på det intyget på latin som jag fick printa ut utan att ifrågasätta. Han såg det mer som en byråkratisk old fashion dokument som egentligen inte säger så mycket …

Här Nicole med sin lilla kusin den dagen <3

61786_429211043659_5129692_n

2012

574465_10151003605428660_1943863567_n

Nicole är hos oss och har fixat vår fredagsgodis <3

Behöver jag säga att det är syndigt gott?

IMG_8575

Skall nu ta ett varmt bad och ta en Ipren för att försöka bli av med min smärta i ryggen, har inte haft några bra dagar alls men hoppas att åtminstone det går över inför piruetterna nästa onsdag =)

Önskar dig en trevlig fredag <3

Bilden nedan är tagen i Mexiko 2008 då vi besökte en liten kapell …

1934681_55010693659_6842279_n

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *