Halvfullt eller halvtomt?

Igår hade jag verkligen en sådan där OFF dag, ni vet en sådan då man bara ser att glaset är halvtomt än halvfullt och även om vissa personer säger att man alltid skall försöka hitta det positiva så vill jag påstå att det är ok att ha sådana dagar då allt känns tråkigt och trist samtidigt som man ifrågasätter den vardagen man har sedan en tid tillbaka.

Att ha sina dippar är viktigt för hur orkar man bara vara positiv? Minns som igår ett par i övre medelåldern som var på samma hotel på Dominikanska Republiken där jag och Nicoles pappa var på semester innan barntiden. De flesta på hotellet trodde att de var vara föräldrar då vi umgicks alltid vid alla måltider. Varje gång mannen (minns inte deras namn) tog en tugga av buffén kom samma kommentaren ”det var det godaste jag har ätit” och jag log för hur kunde buffén överträffa sig själv VARENDA GÅNG? =)

Självklart var hotellet det bästa han hade bott på och självklart var servicen likaså … Kan inte annat än erkänna att jag tyckte att de var helt underbara att umgås med trots den åldersskillnaden som fanns mellan oss då detta var för typ 17 år sedan och även om inte så trovärdig så gillade jag hans positivism då den fick mig att le…

Å andra sidan är jag nog inte den som klarar av att alltid se det halvfulla glaset varenda dag oavsett vad. Klarar du det? Jag vet att det inte tjänar något till att se det negativa med något men om något är negativ så är det just DET =)  Tycker därför att exemplet med glaset är rätt så korkad då ett glas är ett ting utan känslor och ett ting som inte behöver ”brottas” med alla de vardagsproblem som många människor på olika sätt behöver hantera.

Nåväl som Dolly Parton sa ”för att se regnbågen måste man stå ut med regnet”. Varför söka sig till filosofer som Descartes och Voltaire när Dolly sa något så smart? =)

Tror också att man i min ålder hamnar i det där stadiet där man ifrågasätter om det var DETTA man drömde om som ung? Skulle jag inte erövra världen på ett eller annat sätt? Var tog alla de drömmar vägen som jag var helt säker skulle infria sig?

Tror faktiskt att jag låter mig vara en Ior även idag för alla kan inte vara som Tiger och hoppa som en duracell kanin =)

2013-07-08 - 1

För att komma ifrån lite den känslan om ”vill inte” provade jag den ursnygga kjolen som kom igår från Oneteaspoon. Kortare framtill och längre baktill och perfekt till bara en vit tisha/linne på sommaren.

IMG_4969

Den finns nu i webshopen HÄR , pris 899:- med en tillfällig bild (hoppas kunna fota den i helgen) och så får du se den på Kim Kardashian på bilden nedan.

16715970_1159460484151569_911715896155389577_o

Nu skall jag ta en Treo för har så otroligt ont i ryggen men å andra sidan betyder det att jag har en rygg (väldigt tacksam för det) apropå att se det positiva i allt =)

Kram på dig <3

One thought on “Halvfullt eller halvtomt?

  1. Hehe… jaa, nu är jag nog den sorten med som ser ”positivt” i det mesta !
    men absolut finns och har vi små ”svackor”.. dock ser och tror jag på att se eller försöka finna det positiva i något ändå, tror det gör att vi enklare hanterar just dippar ?

    Däremot inte så överdrivet som du beskrev gästerna, dock kan jag nog uttrycka mig att just tomaterna var goda eller någon annan detalj… för rätt trist annars och äta just buffé varje dag :)

    för min del är det nog att försöka ha en ”balans”, där ingår givetvis att reflektera, sortera… det kan vara en dipp enligt andra men för mig är det att ta det lugnt för en stund och det tror jag är nyttigt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *