När man försöker utan att detta välkomnas …

Tror att de flesta som har tonåringar ställer sig ibland (ofta) fundersamma över deras beteende.

I mitt fall är min ”lilla” numera 14 och något har hänt på vägen de senaste 2-3 åren…

Innan fick jag alltid dåligt samvete för att jag inte var hemma så tidigt/ofta som hon önskade medan nu har jag dåligt samvete för att jag vill komma hem =)

Måndagar är den dagen på veckan då butiken är stängd av den enkla orsaken att jag skall hinna ”ikapp” med både jobb som inte är att ”stå i butiken” men så även privata ”to do list” då jag aldrig kan riktigt gå ifrån en öppen butik.

Idag gick jag och handlade ett dunder spray som jag skall berätta om i nästa inlägg, lämnade en 3 dagars mätning på mitt blodtryck till vårdcentralen, packade alla ordrar sedan i fredags (då DHL ej hämtar upp på helger så klart), tog ner granen från butiken (en pärs ensam ner för den trappan vi har), och så kom även en bokad kund som skulle hämta några varor.

När Nicole ringde för att säga att hon gick ifrån pappa för att komma hem till oss hade jag stora idéer om hur vår gemensam eftermiddag skulle se ut för jag ville hem tidigt för att just ha lite kvalitetstid med min älskade tonårsdotter.

Frågade om vi kunde gå på en utställning på tavlor som går på Kulturhuset och då detta dissades (trots en muta) föreslog  jag att vi skulle laga mat tillsammans, något jag får alltid höra att jag sällan gör och att jag borde vara lite mer ”mammig” i just detta.

Gick och handlade ingredienser och när jag messade att vi skulle göra en enkel ”spaghetti alla carbonara” tillsammans kom hennes svar =)

Vill även säga att jag frågade henne om jag fick lägga ut hennes roliga svar =)

img_2597

Ringde upp henne och svarade att jag försökte ändra på den kritiken jag ibland får och bli en bättre mamma =) men svaret fick mig att skratta då det gäller att se det hela med humor.

”Det är inte roligt alls att du är en annan människa mamma” så i frågan hon skickade så finns ändå insikten att jag skall vara mig själv” för mamman som vill ta med henne på museum eller biblioteket eller den som vill laga mat och komma hem tidigare bemöts numera med ”skall du inte jobba och sälja mer?” …

Vet inte hur just Ni har det hemma med era tonåringar för nu när jag är hemma så gick hon och la sig i mitt rum =) Det där med att umgås med mammis är ingen prioritering =)

Jag gjorde dock alldeles själv mina ”spaghettoni alla carbonara” som kanske ingen äter (förutom mig som har smakat) men så här ser mitt försök att bli en ”laga mat mammi” =)

img_8034

img_8033

Buon appetito!!!

 

8 thoughts on “När man försöker utan att detta välkomnas …

 1. hahaha där har man ju varit kan man säga ;))) här hemma hände nått på henne 18års dag..♥♥♥ och tack o lov håller det isig hon fyller snart 22, och flyttade hemifrån på nyårsafton… helt på andra sidan stan… tack o lov jobbar hon i Nacka så vi kommer nog ses endel men på ett annat sätt…♥♥♥ å det ser jag framemot , en ny epok i livet liksom .hoppas det smakade gott, eftersom man ändå vet hur ”intr” du är av matlagning… Gissar att N kanske tom ville ta ett smakprov av din mat….

  1. Sen hoppas jag så klart blodtrycket är bättre, och att jag ser framemot inlägget, med dundersprayet :)

  2. Den har gått ner tack under mina lediga dagar men hoppas att den går ej upp nu när allt sätter igång igen. Läkaren lär kontakta mig om huruvida jag skall hålla mig till denna medicinering eller öka igen… Känner mig dock bättre nu så väldigt skönt tack <3

  3. N smakade men tyckte att den skulle ha innehållit någon ”gräddsås” men jag är ju italienska och det är INGEN grädde i carbonara =)
   Älskar att säga att jag VET hur en rätt skall smaka och vara trots att jag är helt ointresserad av mat i största allmänheten =)
   Pappas carbonara är visst bäst =)

 2. Ser riktigt ”al dente” ut med , pastan ?
  skippar ägg-gulan med ? :)

  Jodå, runt 18-19 kommer dom ”tillbaka” igen, lite lättnad men lärorikt som förälder att ”prövas” med under den tiden då dom är ”borta” :)

  Ha en fin kväll !
  kram J
  ps. dock var det annorlunda och resa med dotter denna gång, då saknade jag den lite yngre.. hahaha
  många ”strandkillar” finns det.. :-)

  1. Självklart ”al dente” J och jag skakade äggulan i 5 minuter för att få den lite fluffig =)
   Kan tänka mig att det är svårt att se de bli vuxna i vissa avseenden =)
   Ha en fin kväll, du med …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *