Trump, USA:s nya President …

Jag är en av de många som trodde och hoppades på att Hillary Clinton skulle bli USA:s nya President.

Inte för att hon är kvinna och inte för att jag tycker att hon besitter en utstrålning  (tycker tvärtom att hon saknar den karisman som får folk att vilja lyssna) men framförallt hoppades jag på att hon skulle vinna då tanken att Trump skulle bli en av världens mäktigaste män kändes som hämtad från en dålig tv-serie.

Mitt tyckande är även här grundad på den bilden jag har fått av honom genom de uttalanden jag har tagit del av genom media vilket självklart är enbart en liten del av vem han är. En provocerande ”buffel” som säger vad han tycker och som även säger vad många tycker men som få vågar erkänna att de tycker =)

Fram tills igår kväll trodde jag inte att majoriteten skulle rösta på en mansgris som uttalar sig utan någon som helst filter av respekt, empati och konsekvensanalys men min gissning visade sig vara helt fel.

Imorse vid 6 tog jag upp mobilen för att se hur det gick och som många andra fick jag en liten chock över den vändning som skedde inatt och över det slutgiltiga resultatet.

Trots att flertal ”kändisar” vädjade sina fans att rösta på Hillary, trots allt hånande som Trump har gjort sig förtjänst av så lyckades denna affärsman med en alldeles för stor mun vinna det valet som för honom var nog ytterligare en utmaning för att bevisa att ”inget är omöjligt” i det landet som han vill åter göra till”möjligheternas land” (med restriktionen ”för vissa”)

fl-donald-trump-president-florida-20151022

Han är helt enkelt en levande bevis på just det, på gott och ont och nu får vi bara hoppas på att han med sitt icke politiska erfarenhet kan ändå komma med de konstruktiva analyser som ”en affärsman” kan förhoppningsvis komma med då han har under alla åren fått uppleva politikens följder på sina verksamheter och har med all sannolikhet sådana infallsvinklar som politiker inte har då de ”bara”  har lärt sig att vara politiker.

Ett spännande och oväntade Presidentval är nu slut och många kände nog någon oro i kroppen gällande hur en impulsiv och av vad vi har fått ta del fördomsfull man kan ”ställa till det” med.

Får erkänna att Trump har åtminstone lyckats i mitt fall med en sak, han har fått mig att intressera mig för ett politiskt val och så hoppas jag på att alla som har röstat på honom gjorde rätt för oavsett vad vi tycker så är han nu USA:s nya President…

 

 

2 thoughts on “Trump, USA:s nya President …

  1. Tror att en hel del amerikaner inte kan tänka sig att rösta på en kvinna, vi har tyvärr inte kommit längre än så och speciellt i det dubbelmoraliska och småborgerliga USA. Så för att stoppa henne så valde man det andra alternativet som de kanske inte sympatiserar med men det spelar mindre roll i det här sammanhanget. VI får se om han får full frihet i sitt agerande eller om han blir en ”marionett ”. Kan tänka mig att det finns många republikaner som är rädda för att han stjälper mer än hjälper. Det fattar ju alla att ekvationen sänka skatten för de rika och bygga om hela infrastrukturen, som han nämnde i sitt tal, inte går ihop! Det läskiga är att man kan dra många paralleller mellan Trump och Hitler, när det gäller hans sätt att tala till folket. Lyfta fram de svaga i samhället, skylla på invandrare, lova dem jobb osv. Gammalt beprövat knep som alltid går hem hos massorna.

  2. Majoriteten röstade faktiskt på Clinton men eftersom valet ser lite annorlunda ut i USA än en rent demokratiskt omröstning (flest röster) så vinner grisen Trump ändå. Helt bisarrt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *