Borås Stad och en levande stad? …

Gick till jobbet rätt så tidigt idag och även om jag tycker själv att jag inte är speciellt gnällig av mig (med vissa mänskliga undantag =) så tar jag mig friheten att ännu en gång visa mitt största missnöje för hur byggnationen av Västerlånggatan löper och har så gjort sedan april/maj 2016.

Så här ser det ut idag utanför min söta lilla butik.

För 4 veckor pratade jag med en av arbetarna som väldigt tydligt sa till mig att inom 2 veckor skulle alla stenplattor vara lagda åtminstone fram till efter butiken då han förstod att allt grus innebar förutom mindre kunder (som det har varit senaste 8 månader) även grus och damm i butiken.

Nu har det gått 4-5 veckor sedan den dagen han sa detta med ett leende på läpparna och jag trodde i min vildaste fantasin att den här ”mardrömmen” för någon som har en rörelse som påverkas så hårt  skulle snart få ett slut men så fel jag hade …

img_7399

I 4 veckor har arbetarna lagt stenplattor och inte kommit längre än så här???

Och om det börjar regna? Kommer ni från kommunen och städar i butiken???

Vad sysslar Borås Stad med och alla de som är ansvariga för denna byggnation som påverkar våra små och stora verksamheter sedan så många månader tillbaka utan att vi får någon som helst kompensation för något som vi varken får eller kan påverka? Acceptera läget heter det visst för det kommer att bli fint och bättre sedan …

Den ursäkten/förklaringen håller definitivt inte för oss alla som kämpar dagligen med något som är utanför vårt eget ansvar och som sätter oss i en situation där vi inte hade varit om inte detta hade dragit på tiden. Vi pratar om 8 månader, inte 8 dagar, inte 8 veckor men 8 långa månader och med bilden ovan som resultat av det.

Tack Borås Stad för att ni främjar en levande stad, ni visar verkligen och tydligt detta och ja detta är ren sarkasm …

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Borås Stad och en levande stad? …

 1. Så dåligt!
  De borde ta hand om alla småföretagare som kämpar och som lägger ner sin själ i sitt arbete.
  Snart finns det bara stora gallerior med kedjor i och en massa tomma mindre lokaler.

  Hoppas för din skull att det löser sig snabbt!

  Styrkekram

  1. Det är som sagt redan svårt i sig att driva den här typen av verksamheten där konkurrensen är stor men när sådana här saker inträffar som man inte kan påverka så blir det nästan omöjligt för i klädbranschen så gör man 6 månader innan och säljer man inte som man har räknat med (efter tidigare siffror) så ökar det varulagret som binder kapital … En svår situation men ja, jag hoppas också att det löser sig … Tack Sara <3

 2. Förmodligen samma upphandling som i min kommun, de har valt ett billigare alternativ som tar mycket längre tid. Man får vad man betalar för, företaget som utför arbetet hade kunnat jobba dag och natt om bara anbudet hade angett det.

  1. Kommunala upphandlingar är verkligen en historia i sig för hade man lagt in mer personal och då även kanske på helger mär butikerna är ändå stängda så hade det inte dragit ur tiden. Förstår inte vad som har tagit 8 månader när det fortfarande ser ut som på bilden… Blir ju mörkrädd för hur de kan förstöra för mindre verksamheter under en sådan otrolig lång period utan att på något sätt behöva ersätta de drabbade.
   Hur kan man som egen företagare skydda sig mot sådant här? Hur kan man ha detta i sina beräkningar? För mig ett under när de sedan står där och säger att de värnar om butikerna … =) Ja, troligtvis samma upphandling om du har varit med om något liknande … och ja, man får det man betalar för <3

 3. Katastrof!! Har ni inte blivit informerade hur lång tid det skulle ta o vad ni ev behöver stå ut med? Tyvärr bara bevisar att det man inte själv betalar eller behöver ta ansvar för kan man hoppa över!!

  Själv anser jag oavsett det lidande ni haft (som gör allt än värre) att vi nu får en dyr pissoar för ingen tror väl att detta är medelhavet som kommer rinna i dessa snart skitiga rännor. Inte nog med sveriges dyraste ”glasskiosk” nu skall vi även vinna bästa sättet att bli av med pengar på ”gatuvård”. Så mycket som dessa pengar kunde gett o gjort staden så mysig!!

  / Örjan

  1. Nej, Örjan, allt har försenats så ingen av oss trodde att det skulle ta 9 månader och se ut så här … Mitt problem är att jag gjorde inköp 6 månader innan, hade jag vetat detta så hade jag inte köpt in efter vad jag brukar sälja då jag får betala för varor oavsett om de säljer eller inte så ja, ett katastrof …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *