När ens dotter gör det man inte själv gör …

Att barn lär sig och tar efter sina föräldrar är allmänt känt då stora delar av forskningen pekar på just det men så finns det alltid de där små söta undantagen som att min dotter tar sällan/aldrig några ”selfies” trots att hon ser sin egna mamma ta ibland/ofta några (förvisso för att visa vad som säljs i webshopen) men ändå fortfarande selfies.

När vi var på City frågade jag om hon hade hämtat biffarna som vi hade planerat som kvällsmat och hennes svar fick mig att le ”Här gör vi våra egna biffar mamma, vi köper de inte” … Så klart att vi gör egna =)

Att hon älskar att baka och laga mat är också något hon inte riktigt har fått från mig.

Då vi skall minska våra ”köpa ut” mat så gjorde vi igår ett schema över kommande middagar så idag blev det att handla hem allt som behövs för veckan som väntar samt lite för bullbakning då hon ville sysselsätta sig med just det denna söndag eftermiddag.

Klädseln (tisha och trosor) är inte den typiska bland bagarna men då vi tycker att resultatet är det viktigaste la jag ingen vikt på den mer lediga stilen  hon bjöd på =)

IMG_4565

Tog fram kameran precis vid sista och tredje plåt så inte många bullar kvar på den men erkänner att även om man skall som förälder alltid tro på sina barn trodde jag inte riktigt på att det skulle bli speciellt bra (utgick nog från egna referensramar och erfarenheter =)

IMG_6663

Men så fel jag hade och så glad jag var idag att ha fel för dessa kanelbullar med nog extra mycket pärlsocker var gudomligt goda, sååå goda att jag åt 3 stycken =) (Ja, jag bantar =)

IMG_6669

De vi inte åt är nu i frysen och efter bakningen gjorde Nicole goda biffar som jag stekte och till detta kokt potatis (har nog inte ätit kokt potatis det senaste året, minst) så dagen har inneburit köksaktivitet vilket inte är det allra vanligaste a casa Castellari men den nya generationen har en hel del att lära till den något äldre =)

Vi har tvättat och sängen är nybäddat med rena lakan som doftar just (nytvättat) … Den perfekta doften för att nu gå och lägga sig och drömma söta drömmar <3

10 thoughts on “När ens dotter gör det man inte själv gör …

  1. Det sundaste jag hoppas på att hon lär sig är att hon står för vad hon själv vill göra utan att bry sig om andra människors fördömande åsikter och att hon aldrig känner behovet att rikta någon slags moralisk pekfinger mot andra gällande bland annat val av utseende. Det är nog för mig det viktigaste =)

 1. Amen , för din kommentar Michela <3 där ovanför….

  Älskar nybakta bullar, mumsigt… Själv bakar jag aldrig hemma men på jobbet på natten för att få tiden å gå, då er det perfekt. Å sen får patienterna nybakat bröd till frukost, matbröd alltså….
  Å min dotter är lite lik din jag trodde nemlig aldirg hon skulle bli intresserad av just matlagning, men det är hon, å tänker både sund kost , god kost, och sen är hon en jäkel på att göra det snyggt med, ååå det kommer inte från mig iaf.. Jag gillar själv å njuta av maten , även med ögonen , men när jag själv lägger upp blir det typ "tallriksmodellen"

  1. Tack Monica =)
   Bakar på natten? Var jobbar du så att jag kan komma och få nybakat bröd? Det kanske är nästa steg dock här hemma … Från bullar och biffar till även bröd, man vet aldrig när Nicole är i farten =)
   Kram <3

  2. Jobbar på psyket låst avd så där vill du inte komma å voldgästa ;))

   Men man vet aldrig , kanske du kommer upp till Nacka och Nyckelviken/ Nacka Strand å plåtar igen, då kanske jag kan dyker upp med några nybakade frallor:)))

   Sen kan jag bara hålla med i Åsa’s kommentar, får så är det verkligen, eller jag tolkar dig iaf så…som hon även skriver… Sen brukar jag alltid skratta till lite extra när du talar om dina bröst :))) när du just skriver att dom är stor med glimten i ögat. Kan inte just nu återbeskriva dig, men tror du vet va jag menar.. Å hoppas du tolkar mig rätt nu. Kram från Nacka å fortsätt va just den du är, just därför jag gillar att läsa din blogg ( jag vet jag är tjatig) sagt det några ggr förut:)) å en annan sak jag ser framemot är din resa som du startar den 16 okt;) den ska bli kul å följa, även om jag får läsa om den efter du kommit hem, gissar att du kanske inte hinner/ uppdatera under din resa<3 ps om du var rundt även i Nyckelviken ( granne med Nacka strand) när du var upp, kan jag bara lite så där upplysa om att min make är uppvuxen just på den gården, vilken idyll va<3
   ha en fin tisdagskväll.. Och fortsätt som sagt å va just den du är<3 kram

  3. Hmmm … kanske inte det trevligaste stället att besöka för att få frallor men ett intressant och krävande jobb för misstänker att det finns många tragedier som har lett era patienter dit … Min egna pappa blev inlåst på psyket även om jag fortfarande idag kan ej avgöra om det var den rätta platsen för honom men tyvärr fanns inga bättre alternativ i Italien just då.
   Jag är glad och tacksam för var och en som förstår att jag inte hänger upp mitt liv på 2 bröst eller botox. Jag gillar former och skaffade två vattenmeloner men är nog inte den som är så utseendefixerad som många vill tro så tack för att du ser förbi det.
   Måste tyvärr berätta att jag tog förra veckan beslutet att skjuta upp resan till nästa år för oktober är en bra shopping månad och med den där byggnationen utanför butiken har försäljningen påverkats för mycket under sommaren för att jag skall känna att jag kan åka och njuta utan att känna en inre stress.
   Det är trots allt min drömresa och en rätt så dyr sådan och skall jag känna mig stressad då blir den inte som jag har drömt om.
   Nu måste jag bara bestämma mig för om jag skall göra den i maj eller oktober nästa år <3
   Kram

 2. Vill bara inflika att jag inte alls uppfattar att du utseendehetsar. Visst du tycker vissa attribut är snygga på dig själv, men påpekar ofta att det är just vad du tycker är snyggt, alltid med glimten i ögat :-)

  Jättekul och lyxigt med en tonåring som bakar, men farligt när man bantar ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *