Den där konversationen som jag är glad ingen hörde …

… men som jag bloggar om då man får bjuda på sig själv och på sina egna och väninnans analyser kring vår måne.

Kom hem från inköp i Göteborg vid 2230 efter härliga ordrar  och sushi på Hotel Flora (lite om det i nästa inlägg), lugn efter att ha fått reda att Nicole och familj är framme vid hotellet i Grekland där de skall bo och semestra i två sköna veckor.

Kom hem och så ringde min väninna Mikaela … Efter en stund kommenterade hon fullmånen hos såg från sitt hus i Sigtuna och när jag sa ”inte här” (menade att det inte var kallt här då hon hade nämnt det tråkiga och kalla vädret i Stockholm)  kom hennes följdfråga ”Vad då inte här. Ser vi inte samma måne?” …

Skrattade högt men måste erkänna att jag var nog fundersam i 1-2 sek för vi resonerade vidare ”Om det är fullmåne i Sverige är det fullmåne även i Italien? I Afrika? I Australien?” Frågan fick oss att skratta högt per telefon för vi kände själva att det kunde låta som en sådan där klyshig ”blondin samtal” men är svaret så självklart för alla eller måste ni själva (som läser detta) fundera en aning innan?

Mikaela fotade sin måne i Sigtuna.

IMG_3438

Jag fotade min här i Borås =)

IMG_3436

Vi googlade … Ja, ser vi fullmåne här är det fullmåne i resten av världen också men med det där undantaget som gör gällande att det är natt nu här men dag i andra delar av vår värld =) Mikkan ”Men var tar den andra delen av månen vägen när det är halvmåne?” Oh mamma mia! Gömmer den sig?

Om jorden nu roterar varför känner vi inte av detta speciellt med tanke på att den roterar med en hastighet av (var tvungen att googla) 1 674,4 kilometer i timmen? Den tiden som det tar för den att rotera ett helt varv kallas för år (visste du det?)  Vi skrattade vidare när jag undrade ”men Mikkan när jag hoppade fallskärm samtidigt som jorden roterar så snabbt borde jag ha landat på ett helt annat ställe än där jag var från början?” och ja, ännu mer skratt …

Snillen spekulerar denna sena kväll samtidigt som vi fick lära oss sådant som vi nog inte hade resonerat kring, info som vi säkert har vetat om men glömt men nu är vi åtminstone medvetna om att det är fullmåne överallt på vår jord samtidigt, vi vet hur snabbt vi roterar (därför man blir yr i huvudet ibland? =) och vi vet var delar av månen tar vägen när vi inte ser hela.

Ett riktigt roligt samtal och Mikkan påminde mig om en rolig kväll då vi var ute i Stockholm och några killar kom fram för att prata. Allvarlig som jag kan faktiskt vara sa jag att jag tror att ”nord” ligger alltid framför näsan och frågade de ”men om jag nu vänder mig är nord helt plötsligt på andra sidan?” Deras reaktion var rätt så intressant kan jag lova =)

Minns vidare när Jessica ringde mig en dag för flera år sedan då hon höll på med en tipspromenad ”Michela, är Påven katolik?” Frågan fick mig att gråta åt skratt ”Jess, ja, det borde han nog vara då han representerar den katolska kyrkan” =))

Ni kanske själva har varit med om de där frågor där ni egentligen inte har tänkt till men ställt utan någon större reflektion …

Ibland är det bara att inse att det där med allmänbildningen kan ha sina brister men om okunskap leder till kunskap (då man tar reda på den info man sökte) samtidigt som man får sig härliga skratt på köpet så kan jag tycka att den har sina positiva sidor <3

Nu önskar jag dig godnatt, kl. är 1 och det har varit en lång dag för Knut och mig <3

Buonanotte från en Borås med fullmåne …

 

15 thoughts on “Den där konversationen som jag är glad ingen hörde …

  1. Hej Annie, alla skolor i Sverige börjar nog inte samtidigt och här i Borås startar den först nästa vecka för hennes klass … Kram och tack för att du hann lämna en kommentar …

  2. Hon har fått ta ut 4 dagars ledighet av skolan gentemot att hon skall göra vissa uppgifter, några fler frågor kring detta? Vill du får du så klart gärna ringa skolan om du är intresserad kring lovfrågor för sådant är jag inte längre insatt i … Ha en bra dag =)

  3. Men shit, varför är du så tyken? Tycker det är underligt att man tar ut ledighet precis efter ett långt sommarlov, varför? För snåla för att resa under sommarlovet? Då tycker jag inte att man ska resa alls. På mina barns skola säger de nej till alla resor av nöjestyp – med all rätt!

  4. Tur att skolor resonerar på olika sätt Annie =) Tror inte att hennes pappa med familj har ekonomiska problem men då de åker med flera andra så skall datumen passa många andra … Själv är jag av den åsikten att en skön resa kan lära så mycket mer än 4 dagar på skolbänken =) Ha nu en fantastisk dag och glädjer mig åt dina vägnar att skolan där dina barn går lever upp till dina önskemål.

  5. Säger du så till ditt barn? Att en skön resa kan lära mer än 4 dagar i skolbänken? Det sänder verkligen rätt signaler till barnet! Strunta du i skolan, du lär dig mer på semestern!

   Dessutom har vi skolplikt i Sverige…

   Semesterresor ska göras på loven.

 1. Tror michelas dotter hinner ikapp de hon eventuellt skulle missa om inte annat så skulle ju hon göra vissa uppgifter. Tror faktiskt resan ger henne mer ön just fyra dagar vid bänken. Hoppas hon får en härlig resa istället.

 2. Annie, Mina barn har rest väldigt mycket i sina 8 år. OCH var lediga från skolan.

  Man lär sig så mycket av att resa som inte en skola kan lära ut. Och det tar man med sig i det vuxna livet.

  Men personer som du förstår ingeting om det! För du är antagligen inte berest överhuvudtaget.

  Tack vare alla våra resor så pratar mina barn väldigt bra engelska vet om olika kulturer som inte någon i deras klass vet.

  De har fått se delar av VÄRLDEN! Det är väl en lärdom i sig själv som inte skolan kan någonsin lära ut.

  Så jag VET att det skadar inte att vara ledig då och då så länge man har med sig läxor mm för längre resor.

 3. Haha kan inte låta bli å skratta, av ditt inlägg precis som jag och några av min vänninor, man har koll ,men så ibland blir man lite ”blond” och garvar läppen av sig, man liksom pratar först å tänker sen :) ;) å sen spinner man vidare på det! Kan lova dig att han jag är gift med ibland tittar på mig som jag ramlat ner från månen typ ;)
  Sen ser jag framemot. Se jeanskjolen från cirkel of trust<3 älskar den jag har, bästa köpet i år faktiskt, å det bästa är att man kan ha den långt in i hösten, eftersom den är ganska varm faktiskt , love it!
  Sen till annie kan jag bara säga gäsp, min dotter har också varit ledig ggr flera utanför lovet, resa är livet vare sig det är i lovet eller utanför, ungarna får oftast lite uppgifter endå, och dom lär sig språket som ikaela här ovanför säger, min dotte har lärt sig både makedoniska flytande , engelsk lika så ,hon har hon lärt sig massor av grekiska, och hon är nu 21! Plus flytande norska, Och hon har fixat det galant!
  Ha en trevlig helg Michela, kram från Nacka <3

 4. Å ang månen förresten så brukar jag när min dotter är ute å åker,, och far, ( eller jag är ute å åker) då vi pratar på kvällen,( om hon har tid å prata med hamla mor liksom) :) :) då brukar vi vinka åt varanadra känns lite närmare då liksom <3 samma måne men på olka delar i världen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *