Över 700 miljoner kvinnor världen över har gått äktenskap som barn enligt Unicef …

Inatt hade jag mardrömmar som handlade om att någon gjorde min dotter illa. Jag påverkades nog av rubriken gällande en artikel jag läste samtidigt som semestern närmar sig för hennes del och då medvetandet hos mig att vi inte ses på ca 2 veckor.

Som förälder får vi alltid leva med en viss oro, det ingår liksom i våra roller som mammor och pappor men så jobbigt det är när tankarna skenar iväg och man målar upp de hemskaste scenarion då vi får dagligen lära oss att tryggheten är mer ett önskemål än en verklighet.

Idag kom jag åt en artikel om en 11 årig tjej som gifts bort till en äldre man (som sägs vara runt 40 men som ser betydligt äldre ut på bild, läs HÄR) och så såg jag en klipp där man iscensätter något som är lagligt i vissa delar av världen och även i vissa delstater i USA (kan detta verkligen stämma?), giftermålet mellan en underårig och en äldre man i över 60 årsåldern.

marrige1

Se HÄR och om du liksom mig blir glad över människornas reaktion, där de verkligen ingriper, ifrågasätter och handlar så få med dig just det, att inte vara den som tittar på när något som känns fel sker framför dina ögon. Ibland kanske vi tolkar fel men om vi tolkar något rätt så kan vi definitivt göra en avgörande skillnad.

Enligt UNICEF visar statistiken att över 700 miljoner kvinnor världen över har gått äktenskap som barn, och var tredje kvinna var dessutom under den unga åldern av 15 år.

Jag kan inte annat än att reagera på den statistiken för varje sådan äktenskap är i mina ögon ett brott i sig men att siffran var sådan är helt sjukt och kan inte annat än förundras över att ett sådant brott är lagligt på många ställen i vår värld.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *