Att njuta av en god middag på ett ovanligt ställe …

En middag kan man njuta av på många olika ställen men jag har nog aldrig fått sitta i en ambassadörs residence och blivit serverad en fantastisk god trerätters middag.

Är man italiensk så gillar man självklart att få prata sitt modersmål speciellt när detta sker alldeles för sällan så blev väldigt glad när James som äger och driver Jaymjay tillsammans med Marie frågade mig om jag ville närvara på denna middag ordnad för att fira lite de italienska brands som de jobbar med.

Utan några större tveksamheter tackade jag ”Si” och efter en snabb dusch och med det där ”har ingenting att ta på mig” insikten (fick låna en klänning av Jessica) gick jag mot kvällens event.

Den italienska flaggan hade snurrat runt sig lite då det blåste så mycket men där var hon och jag kände mig hemma …

IMG_5623

Lite bubbel på innegården med tillhörande mingel och så tänkte jag direkt på ”Bridget Jones” (när hon övar på hur man minglar ”intelligent”).

Vet inte riktigt om jag lyckades med det men det var avslappnat men stiligt och som tvåspråkig fick jag möjligheten att prata både italienska och svenska då Moschino säljaren fanns på plats från Rimini och andra gäster från mitt hemland samtidigt som många manliga kunder från framförallt Norge och Malmö visade upp snygga kostymer som de troligtvis hade köpt in från Jaymjay och sålde troligtvis i sina butiker.

Cirka 30 gäster i form av kunder, säljare och representanter från den italienska ambassaden gick efter minglet upp för den långa trappan för att komma in till den gamla och historiska salen där det hade dukats upp för middag.

IMG_5624

Jag fick sitta bredvid trevlige Marco Lattanzi vars titel (läser på hans visitkort) är Counsellor- Deputy Head of Mission och kvällen flöt på med god mat från den relativt nyöppna italienska restaurangen Maio (boka bord nästa gång du är i Köpenhamn, det skall jag =) och så fick jag berättat underbara historier om händelser kring huset där vi var gäster.

IMG_5627

IMG_5628

Lasagnen smakade precis så som de skall … En njutning för smaklökarna …

IMG_5633

Salen kan hyras av företag (mindre som större) vars koppling och ändamål är att marknadsföra och/eller fira den berömda ”made in Italy” <3

Jag som älskar desserter … Mamma mia så mumsigt!

IMG_3066

En mycket trevlig kväll som höll på till rung 23.30 för att sedan ta ett glas rosé och sitta och prata om jobb och vad jag skulle vilja göra vid sidan om fram till 2.30 på natten …

Älskar att sitta och prata, diskutera, lyssna och få frågor och framförallt är jag alltid så tacksam när människor genuint bryr sig, vill väl och ser förbi vissa saker (eller låtsas göra det =)

Grazie Jimmy & Jaymjay för en underbar kväll i en unik miljö och fick lära mig av Marco Lattanzi att min dotter skall självklart ha italiensk medborgarskap så det skall jag se till att hon får då detta kan ge möjligheter i framtiden.

Det är trots allt så att vi som är födda i Italien kan skämta om alla de brister som finns i landet men det gör vi av anledningen att vi vet att när det väl gäller så är vi ”simply the best” =)

Skämt åsido så är Italien känd för så otroligt mycket (mode, teknik, mat, viner, sport, mm.) men trots tron om siestor och en viss icke ordning (som kan delvis stämma) så är vi även de som verkligen agerar när det verkligen behövs då det finns i blodet en insikt om att saker och ting kan inträffa.

Italien var exempelvis först på att ta hem sina landsmän när tsunamin tragedin inträffade medan Sverige fastnade i det där ”vad är det som händer” och ”vad skall vi göra?” grundad på en oerfarenhet av att något som ej var planerat kan ske.

Ja, att känna till brister men även att höja det vi alla är bra på är viktigt så ett stort tack/grazie till alla som gjorde kvällen till en minnesvärd sådan.

One thought on “Att njuta av en god middag på ett ovanligt ställe …

  1. Ojj ännu mer fina bilder på snygga du. Kan inte tro du är en dag över 35…. Hoppas du får en härlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *