Att låta sig bli inspirerad …

Jag tror att de senaste åren har jag haft önskan att gå ner 3-4 kilon men har lyckats de senaste året med att endast lägga mig på 2-3 till =)

Jag som trodde på ”The Secret filosofin”, en lära som säger att ju mer du gör åt desto mer pengar flödar till dig vilket även skulle logiskt innebära att ju mer du äter så ju mer du går i vikt? Kan nog säga att varken det ena eller det andra hjälper men allt är kanske individuellt som det mesta i livet.

Förra veckan bodde Linda hos mig och en morgon vaknade jag sur som en bi då jag hade ställt mig på vågen och fått mig den där lilla chocken som många kvinnor kan nog relatera till och irritationen blir desto större då man kan inte skylla på någon annan än sig själv.

Självklart finns en massa ursäkter som jag skulle kunna skriva en lista på, bra ursäkter som har substans som att jag jobbar 8-18 varje dag, att jag inte vill gå iväg och träna när jag väl har min dotter hemma hos mig och flera andra som är en verklighet men å andra sidan finns oftast tiden om man verkligen vill.

När jag gjorde min viktresa för 10 år sedan så gick jag upp kl. 6 på morgonen för att träna så visst skulle det gå om man verkligen vill …

Att klaga och vara sur är man inte berättigad till om man inte gör en förändring själv så Linda gav mig mitt första delmål. Du skall gå ner 3 kg. på 3 veckor annars får du laga en 3 rättersmiddag till mig och Nicole, ett straff för mig som ogillar starkt att laga mat. Log åt min dotters svar till Lindas utmaning ”Men Linda om vi skall äta det mamma lagar blir vi också straffade” Hahaha! Smart liten tjej för den middagen blir självklart inte god då det innebär att jag inte har lyckats =)

Igår skickade jag min vikt och om 3 veckor skall jag vägas igen så håll tummarna…  Jag tänker dock gå ner i vikt genom att äta för mitt problem är att jag dagligen hoppar över lunchen (då jag har öppet butiken 11-18 utan lunchpaus) och små äter sådant som jag inte borde. Min kropp är helt enkelt inte inställd på någon förbränning alls, den suger åt sig det den får då den vet inte när något kommer nästa gång.

Våra kroppar är trots allt rätt så smarta eller hur? Igår kväll gick Idrottsgalan och en väckarklocka väcktes när Shahrazad intog scenen.

En sann inspiratör när det gäller att ta tag i sitt liv när det tar ifrån dig något så viktigt som ens ben är men trots detta göra valet att inte fokusera på hindren trots smärtan och depressionen som något sådant borde innebära…

12540590_10153217970156898_4680959291518525755_n

Att hon sedan blev utmanad av Eva-Kajsa till att 11 månader senare klara av en marathon är helt otroligt…

Fantastiskt av henne att se möjligheterna och väcka en tanke och en vilja <3

943922_10206414629832293_673070676740579265_n

Och här sitter jag och klagar …

Nu skall min väckarklocka ställas på 6 på morgonen och magen skall få färger och nyttigheter i små portioner flera ggr dagligen så hoppas jag att detta skall räcka för att slippa straffet =)

IMG_1846

Gillar du att laga mat så delar både Johanna och Åsa med sig av nyttiga recept <3

Nu skall jag jobba på här i butiken och försöka plocka undan lite från märkesrean som dock fortsätter i webshopen så klart …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *