Två dagar till Julafton …

Buongiorno säger jag från butiken denna tisdag, två dagar före Julafton <3

Imorse kl. 8 kom två snickare hem till mig för att hjälpa mig att få upp min nya teve och någon lampa i hallen.

Då det dock saknades vissa skruvar (ja, inte bara de inne i mitt lilla huvudet som är lite lösa just nu =) så skall en elektriker komma inom några dagar för jag kom på att jag vill gärna ha dimmer för att kunna välja hur hårt eller mjukt ljuset skall vara … Inga starka lampor här minsann …

Lämnade därför min lägenhet i händerna av en vän som fick vara hemma medan de fixade lite i hemmet och skrattade då de trodde (så klart) att vi var ett par =) Visst är det spännande hur vi människor tolkar olika situationer?

Vi väljer den enklaste vägen i vår tolkning vilket inte nödvändigtvis (som i detta fall)  behöver vara sanningen … Sannoliheten styr oftast tolkningen vilket är naturligt.

Älltid lika intressant hur människans psyke fungerar och blir förvånad när jag t.ex. tog emot ett sms idag där den som skrev berättar en version av en händelse som inte ens stämde med hur det gick till. Hur kan detta vara möjligt? Man vet väl vad man säger eller glömmer vi bort på vägen? Nog om det. Ställde inga frågor och väljer att släppa min oförståelse.

Man får inse i livet att ibland får man aldrig reda på vissa saker och att det får då vara ok ändå …

Idag har butiken öppet till 21 så får vänta några timmar till innan jag lägger i mig i ett någorlunda varmt bad och kopplar av efter en lång dag med säkert många paket inslagningar.

Jag är faktiskt klar med de få jag skulle köpa men skall på vägen hem stanna och köpa några Bingolotto då vi skall ha uppsittarkväll imorgon.

En väninna skall sova över hos oss och på morgonen kommer även min mor så att vi tar en gemensam Julfrukost innan Nicole sedan åker till sin pappa med familj för att fira en traditionell svensk Jul och är verkligen glad att hon får göra det då man som barn vill nog gärna ha en massa släktingar, mat och lite stök.

Själv skall jag fira Julafton kväll med min väninna Linda. Vi skall dra på oss sköna flanell pyjamas och titta på romantiska filmer så att vi kan gråta lite till kärlekshistorier samtidigt som vi skall ha bredvid näsdukarna ett skål med godis =)

Julens förväntningar gör att man oftast känner sig lite själv och ensam om man inte får fira som de flesta gör. Tänk dock att vi är många som har gjort och gör. För två år sedan somnade jag i soffan då jag satt själv hemma i lägenheten, men man överlever det och så kommer vardagen igen för oss alla och då jämför man inte sig själv på samma sätt.

Nu skall jag ta hand om butiken och önskar dig en trevlig dag med en vacker bild på hur min hemstad Bologna ser ut under Julen <3

 12391925_1167619156600250_2051382341539385576_n

 Du anar inte hur gärna jag hade velat ta en dag hemma i Bologna, krama min syster, pussa mina systerbarn,  äta tortellini och känna mig hemma i språket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *