Om att visa lite former …

Det här är inte sant, man skulle kunna tro att jag lider av jetlag efter en resa till någon ö långt långt borta i Karibien men icke, bara vaken utan anledning. Har tom. börjat dra lite i mina extensions av ren frustration. Inte alls bra =)

Tur att min lilla kommer idag, kanske är det bara så att jag behöver någon som ligger bredvid mig för att somna  vid snart 44 års åldern.  Oavsett är jag glad att det är lördag och att öppettiden är 10-15 och inte längre för 7-8 timmar på 3 nätter är alldeles för tokigt lite för mig … Får helt enkelt hoppas att mina ögon håller sig uppe idag =)

Nu till något helt annat som jag kan inte låta bli att skriva lite om då det kommer alltid en kommentar i månaden (har snälla läsare & följare) om huruvida jag söker uppmärksamhet när jag lägger ut en bild då jag har antingen en behå på mig eller nu på sommaren en bikini.

Den typen av dömande ord som 99,9% kommer från kvinnor fascinerar mig och som ofta vill kan jag inte låta bli att tänka på anledningen till att de måste ”skriva/kommentera/ifrågasätta” mitt val som om jag vore någon stackars medelålderskvinna som suktar efter att bli sedd …

OM jag hade haft en B kupa och lagt ut exakt samma typ av bild hade jag blivit ifrågasatt på samma sätt? Tror inte det då jag ser på andra konton flera som lägger ut bikini bilder nu under sommaren och mina är rätt så harmlösa … Syns ju bara lite av det som är mycket … =)

Vi kan nog vara överens i att min byststorlek gör att jag direkt blir föremål för den typen av tankar från andra.  Märkligt och väldigt intressant att det är storleken av bysten som egentligen upprör inte nödvändigtvis bilden i sig …

11207365_10153077055978660_4914016974689928702_n

Att jag sedan säljer just behån och visar därför upp dem på mina sociala medier med syftet att sälja dem verkar inte heller påverka eller inge någon förståelse från andra kvinnor där vissa ser mig nog bara som någon som försöker vara sexig i över 40 års åldern … Vissa tycker att jag ÄR det =) och inte bara försöker …

Följande skulle jag vilja påpeka. Min uppmärksamhet får jag från andra håll än instagram och facebook så har inte det behovet där, den tillfredsställs ändå kan jag säga =)

Tog så klart bort namnet på exemplet här från igår =)IMG_8958

Kvinnan ifråga är inte direkt ”elak” men utan att ”följa mig” på instagram @michelacastellari så har hon sett en bild  (den nedan) och känt direkt något ”behov” att kommentera genom att ifrågasätta mitt önskemål av att synas? =) I detta ligger ett försök till att kränka mig, no doubt på det … Bryr jag mig? Gissa =)

Är den som bara tycker att det är intressant då jag har ingen som helst förståelse för tron att genom att tycka något illa om andra höjer jag mig själv. Det fungerar dessvärre inte riktigt så …

Har under årens lopp lärt mig av erfarenhet och genom psykologi studier att den typen av kommentarer tyder bara på en svaghet hos människan som uttalar eller skriver den. Alla vi kan tycka något om andra men att skriva i syfte om att kränka är ren svaghet för starka och trygga människor höjer andra inte tvärtom. Om annat håller vi tyst =)

Frågor kan alltid ställas på ett annat sätt om man är genuin intresserad och nyfiken. Skillnaden är tydlig i formuleringarna och val av ord…

IMG_8959

En person jag chattade med ställde mig frågan om ”undran varför majoriteten av näthatare” är kvinnor? Varför upprörs kvinnor av andra kvinnor mer än vad män gör?

Vi kan bara spekulera men kontentan från mig är att ”dina eventuella spydiga kommentarer” som inte har något som helst syfte säger mer om dig än om mig.

För ett par år sedan var jag en av de första som använde sig av facebook/instagram för att visa upp kläderna i butiken. Många tyckte nog även då att detta var ett behov av att bli sedd, idag är detta mer normalt än inte. Har kollat på några instagram konton från butiker som säljer underkläder och de gör detsamma som mig men mina former och min ålder gör att kvinnor reagerar =)

Vet ni, när jag är 80 kommer jag att plocka fram mina gamla bilder (även de som aldrig figurerar på offentliga sociala medier =) och tänka ”damn, det här var jag” och oavsett vad just du tycker så känner jag att man får vara precis som man vill vara anno 2015 i ett modernt land som Sverige.

Det finns ju trots allt värre egenskaper hos oss människor än valet av två större bröst.

Som en väninna sa till mig ”livet är inte en popularitets tävling” och mitt mål är inte att vinna någon sådan <3

14 thoughts on “Om att visa lite former …

 1. Du ser bra ut och har skinn på näsan. Säkert bara det folk stör sig på. Så fortsätt som du gör, jag ser det smarta under ytan. Om man störs av hur du är så behöver man ju varken läsa bloggen eller kolla på instagram. Svårare än så är det inte :) Trevlig lördagkväll’

 2. Fortsätt, gillar din blogg. Älskar kombon av skönhet, flärd och djupare tankar. Jag håller med om att man kan ställa frågor på olika sätt. Behån på dig är ursnygg, ha en go kväll

 3. Varför inte visa vad du har. Du säljer en vara och varorna sitter som en smäck. Kan ju inte bli bättre. Om jag hade varit i dina kläder hade jag gjort detsamma. Kram <3

  1. Jag tror att de som handlar hos mig har genom bilder eller genom att vara i butiken sett hur jag ser ut och kan relatera plaggen till sig själv mer om de är på en snygg yngre tjej men så finns det alltid de som har åsikter och som ser det som något annat bara för att det är jag =) Kram

 4. Bara att visa upp det,är bra marknadsföring det här,folk är bara avundsjuka på dig,sitter väl med två hängande taxöron själva och med dåligt självförtroende och då är det lätt att kritisera andra,själv ska jag nog inte köpa den men tycker ”behån”är fin jag ;-)

 5. Du gör helt rätt!! Jag skiter oxå i vad folk tycker och tänker om mig. Man kör sitt eget race. Du ser bra ut. Kram

 6. Hej,
  Blir lite full i skratt när jag läser detta. När jag började göra likadant som du för 3-4 år sedan fick jag höra av mina ”vänner”: du lägger bara ut om ditt företag, har du inget liv osv. Idag gör de själva likadant! Haha.
  Men det får man räkna med när man är pionjär innan något område.
  Jag vet hur tufft det är och du gör helt rätt.
  Lycka till och jag tror inte att jag behöver skriva att du inte ska bry dig!
  Starka kvinnor är bra förebilder.
  Med vänlig hälsning,
  Sara

  1. Godmorgon Sara,
   visst är det märkligt hur provocerande vissa ”selfies” är när ändamålet är att sälja och livnära sig på det man gör medan andra lägger ut bilder ”för att visa inför andra”? Varför sticker våra ut mer än deras? Lite märkligt faktiskt men intressant …
   Det finns konton på instagram som jag väljer att inte titta på därför att jag bara retar mig på hur duktiga andra tjejer och kvinnor är när de äter och tränar rätt medan det jag retar mig på egentligen är att jag inte gör =) Det handlar ibland om självinsikt och det är nog det många saknar i sina reaktioner gentemot andra …
   Hoppas att din verksamhet går bra för det är en tuff bransch dessvärre <3
   Kram
   Michela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *