Ett levande centrum … ?

Idag har det regnat en massa här i Borås men nu på kvällen börjar det spricka upp. Kanske att tom. en promenad lockar =)

Borås är en småstad med en viss charm men på loppet av 3 månader har ytterligare två klädbutiker kursat och detta är åter ett bevis på hur svårt det är i denna småstad att få en klädbutik att gå runt.

Vår lilla stad står redan med flera tomma lokaler i centrum och ombyggnationen av Palace huset (där Åhléns finns idag) gör att de få butikerna som finns ”på stan” vill in där. Kanske att hyrorna är lägre eller så är det det nya som lockar…

För mig som finns bara 50 meter ifrån är det bara bra affärsmässigt men någonstans tänker jag på vår centrum och på alla tomma lokaler som kommer att bli ännu flera. Hur påverkar det mig som ”boråsare” att göra stan genom att kanske bara gå till det ”huset” då det kanske finns endast ytterligare 3 butiker på stan som lockar?

Hur charmig är en sådan stad att gå/bo i?

Min personliga åsikt är att de som ansvarar för denna kommande lilla shoppingcentra funderar på vilka de skall ta in för deras beslut kommer att påverka centrum medan de som hyr ut lokalerna idag till de butiker som vill flytta dit funderar om de kan sänka hyran till dem för tomma lokaler ger inga intäkter alls.

När man har varit i en liten ort som Cervia i Italien och sett alla små och mysiga butiker så kan jag inte annat än att tänka på hur tråkigt det är och hur mycket tråkigare det kommer att bli i den lilla staden där jag idag är bosatt…

Mina synpunkter är nog inte alltid politisk korrekta kanske men det finns trots allt en tanke och en substans i den oron för hur det kommer att se ut …

Jag trodde att antalet butiker skulle kanske öka i och med detta eller att Åhléns skulle bli större inte att de få butikerna som finns skulle in och bli koncentrerade i en och samma byggnad.

Är det att medverka för ett levande centrum?

Tänk efter före, inte för att jag är så bra på det själv men för att i detta fall tycker jag att de som borde tänka har inte tänkt tillräckligt mycket & länge.

Som sagt, för Furia butiken är kommande planerna bara positiva men jag är även någon som bor här …

Till något helt annat blus från Fira, 599:- (storlekarna XS-L finns) och Please Classic Parquet, 1499:-

Outfit från WWW.FURIA.SE

IMG_8743

Idag kom en tjej in till butiken med sin mor (tror jag) och hon hade ett sådant läckert utseende och klädstil.

Såg direkt vilket märke som präglade hennes klädstil men var tvungen att dubbelkolla ändå (har lärt mig att man skall vara ödmjuk och inte tro att man vet alltid =) så nu skall jag göra slag i något jag velat länge och försöka få in även det märket.

Börjar känna mer och mer vart jag är på väg och även om jag inte skall lita på min intuition (den har varit på semester ibland =) så tror jag att jag kan vara på rätt spår i tankarna <3

 

 

4 thoughts on “Ett levande centrum … ?

 1. Ha ha, gillar ditt uttryck att tex intuitionen ’kan ha gått på semester” , precis så kan det vara…eller att man ”hade otur när man tänkte”. Sov gott önskar Helene

  1. Har nämligen försökt leva lite efter den berömda filosofin boken ”The Secret” men dessvärre har attraktionslagen inte lyssnat på mig ändå trots att jag har trott och visualiserat =) och ja, magkänslan finns sällan där … Ibland har saker och ting verkligen inte alls blivit som man trodde men jag fortsätter att tro =) Så blond är jag =) Tack … Började blogga istället för att sova men skall nu gå till sängen =) Kram

 2. Hej,
  ja det är trist när det blir så urlakade städer när butikerna en efter en tvingas slå igen. Vad kan det bero på?? -Höga hyror naturligtvis, men tänk ett varv till..
  Alla dessa webbshoppar gör ju inte saken bättre. Folk sitter hemma eller på jobbet och klickar hem sina kläder. Då skiter man i sina lokala butiker på stan, och då blir det precis så trist som du säger, inget att välja på.
  Det är precis likadant i dom större städerna, butiker kursar på löpande band.
  Just sayin..

  1. Visst är det så Katja men möjligheten till webshop ligger i tiden, däremot tycker jag INTE att de skall konkurrera varandra och butikerna genom en massa erbjudande varje månad. Där borde leverantörerna även ingripa och sätta några ramar för hur det får gå till … Vet en normalstor webshop som ofta har 20-30% och som gick back 6 miljoner förra året. De har råd att göra det då mannen har pengar men det får förödande konsekvenser för oss som inte har råd att gå back och som inte har råd att ge 20-30% av vår vinst … Ja, man måste tänka lite längre ibland =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *