Framme i Cervia, Italien …

Igår kväll var det en varm Bologna som mötte oss när dörrarna till planet öppnades upp och helt plötsligt vaggades jag tillbaka i tiden, en känsla jag alltid får när jag kommer hem till Italien.

Dofterna, igenkänningen, ja, ni vet … allt det man vet och känner sig hemma vid sedan födseln. Svårt att förklara …

Marco, en vän till min syster var där och väntade på oss med blommor till mig och en present till Nicole. I bilen fanns kall dryck och lite plock ifall vi var hungriga efter resan. Vilken service! Vi satte oss i bilen och körde mot adriatiska kusten, dit många som bor i min hemstad Bologna åker till på helgerna men även för att kanske fira sin semester där.

Lite som Varberg för Boråsarna … You know, the same but different =)

Melissa väntade på oss vid hotellet och det blev ett kramkalas när Nicole slängde sig ur bilen för att springa till moster <3 Mina syskonbarn var dock med mormor i den lägenhet som min syster har hyrt till dem i 10 dagar då klockan hade hunnit bli 23.

Vi satte oss utanför hotellet och njöt av en kall cola innan Melissa var tvungen att åka till Bologna då hon skulle jobba som idag. Hon kommer tillbaka på onsdag för en heldag tillsammans.

Vid incheckning fick jag reda på att jag måste ha gjort fel när jag bokade (konstigt =) och hade visst bokat för en person istället för två  (gissar på att jag försökte komma undan billigare) Oooops!!! Som tur är kunde de fixa ett dubbelrum men inte första natten så Nicole och jag tittade på den lilla sängen och undrade hur natten skulle bli men vi sov otroligt gott och vaknade vid 7 av att en präst höll någon söndagsmässa vid någon innegård bara några hundra meter från oss =)

Vid 8 gick vi ner till frukosten och Nicoles ögon blev som tefat när hon insåg vilket sockerbuffé som fanns att välja mellan. 10 olika sockerkakor, pajer, croissanter av alla möjliga slag, och more and more …

Det var väldigt påtagligt att det är många mor och farföräldrar på hotellen som har tagit sina barnbarn till havet då föräldrarna jobbar. Alltid roligt när något blir så märkbart för det är kanske inte lika vanligt i Sverige och skillnader och likheter är intressanta.

Vid havet finns olika ”bagni” där man hyr solstolar och parasoller. Varje bagno har mer eller mindre en kafé eller uteservering/restaurang och vissa är mer trendiga än andra och blir en mötesplats på kvällarna när man går ut och tar en aperitif.

Vi gick till Bagno Imperiale nära Grand Hotel Cervia dit mamma och mina syskoknbarn skulle komma en stund senare. Att hyra en solstol kostade där 5 euro om dagen så ni som funderar och undrar vet …
DSC_0116

Några minuter senare hörde jag hur Nicole sa att hon såg de komma och sprang för att möta upp dem.

Ni som har syskonbarn får ursäkta mig men jag har världens sötaste och Leo är en sådan charmtroll…Vi alla får tycka det så klart om våra egna och jag är inget undantag. Såååå himla gulliga <3

DSC_0129
DSC_0127
Matilde & Nicole lekte i och med sanden …
DSC_0120

Lite dålig wifii när det gäller att ladda upp bilder så får nöja mig med detta som första inlägg så får jag kolla om det är lättare nere vid foajen för kan tänka mig att blogga där nere sittandes med ett glas vin samtidigt som jag filosoferar lite innan läggdags =)

Nu skall vi duscha och byta om innan vi skall träffa mormor och syskonbarn ikväll för en liten promenad på stan och en välförtjänst glass. Här är det 40 grader !!!! Ja, ni hörde rätt och det är verkligen varmt så glass i stora lass =)

Kram på dig så länge <3

2 thoughts on “Framme i Cervia, Italien …

  1. Hej

    Vad härligt att ni är framme och har det bra ser jag…Nice med värme…Ohh, mysigt att vara på stranden de vore inte så dumt….Alla tre är så söta Nicole, Matilde och Leo, men jag ser att Leo är ett riktigt charmtroll hihi Oj,oj tänk när han blir äldre…hihi
    Ha en fortsatt fin semester
    Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *