Att förflytta sig 28 år i tid & rum …

Buongiorno denna tidiga söndag morgon <3

Igår kväll hade jag verkligen en nostalgi kväll & sjöng på gamla italienska låtar från den tiden då jag själv var 14-17 år och det är verkligen otroligt hur musik kan förflytta en i tid & rum.

Helt plötsligt var jag i Italien, jag var 16 år och jag var förälskad … Tre fakta som var då och som verkligen gjorde mig melankolisk när jag högt sjöng med i de italienska orden som fortfarande sitter där i långtidsminnet.

Då jag satt vid datorn fotade jag snabbt tre kort från en semester med min bästa väninna Isabella och taggade henne på de tillsammans med två av de fem killarna vi träffade vår första kväll där. Vi var då 16 år och minns så väl ord, gester, tankar och leenden …

Jag saknar den naiviteten som jag hade då som istället har kanske förvandlats till en slags skepticism och cynism inför vissa saker. Åren och vissa erfarenheter har påverkat den där lilla hjärnan och hjärtat och den 16 åringen jag var då kan jag nästan vara avundsjuk på.

Om en vecka skall jag  & Nicole åka till en av de orten vid adriatiska kusten som ligger precis granne med den som Isabella och jag åkte till som yngre och hon skall självklart komma och hälsa på och då skall vi även passa på att träffa de killar som vi lärde känna då och där en av dem var nog min stora unga kärlek.

Tänk på hur ofta du pratar ”gamla minnen” när du träffar dina vänner så kanske du förstår den längtan jag har att få göra detsamma.

Halva mitt liv, den första delen, den viktigaste finns där och en av kvällarna skall jag sitta och prata med vänner som kände mig då och förhoppningsvis kommer de att komma på något jag har glömt och som får mig att skratta över de där minnen som förvaras i hjärnans lilla bank och som plockas fram i flera år efteråt.

Igår när jag lyssnade på italienska låtar så saknade jag så otroligt mycket även mitt språk, ett språk som jag ej behöver översätta och som innehåller så många härliga nyanser av samma egenskap vilket gör den rik på beskrivningar.

En riktig nostalgi kväll som såg mig le och gråta om vartannat över de drömmar man hade och verkligheten som är.

Här killarna som bodde vid havet och där en av dem fick mitt hjärta att klappa så fort våra ögon möttes första gången. Han kunde le med ögonen (vissa personer gör det =)
20100_10153036336208660_1280879714203450996_n

Isabella på den gamla tiden …
11698634_10153036336373660_4205266356602127320_n

Och så en kille som gick i samma skola och som jag har haft så otroligt roligt med. Han har faktiskt även kommit och hälsat på mig med en vän här i Sverige …
11101259_10153036336493660_8162110765150484088_n

Igår saknade jag dessa personer lite extra för den personen jag själv var och hoppas så att få ha en kväll  (Nicole får vara hos mormor) då även jag får förflytta mig tillbaka 28 år <3

Önskar dig en mysig start på denna söndag. Själv är jag vaken sedan 6, Knut och jag har redan varit ute och köpt kaffe till mig, gått en liten promenad och om en stund skall jag gå till butiken för ett par timmars jobb innan jag skall ta mig en funderare över om jag skall tacka ja till ett glas vin i Göteborg med vänner ikväll eller inte.

Skulle nog behöva det för annars finns en risk att jag sitter åter här med gamla kort och tänker … lite för mycket ibland =)

Kram <3

6 thoughts on “Att förflytta sig 28 år i tid & rum …

 1. Hej

  Jag förstår vad du menar, ibland kollar jag tillbaka på foto, nu var det ett tag .sedan. Visst är det så att vissa kan le med ögonen, de är wow känsla…..

  Vad skoj att du ska träffa din kompis Isabella från gamla tiden och killarna, spännande…Har du träffat Isabella nyligen? Din och Nicole semester kommer bli underbar.

  Tack, jag önskar dej en fin söndag
  Kram Nettan

  1. Det är underbart att titta tillbaka och komma ihåg lite vad man gjorde, vad man tänkte och vad man drömde om <3
   Isabella träffade jag i några timmar i Julas men då var Nicole med också och det blev lite svårt med tanke på språket ...
   Den här gången får hon vara hos mormor i ett par timmar så att jag kan prata utan att känna något dåligt samvete =)
   Detsamma till dig <3

 2. Härliga minnen ) vart i Italien åker du ? Själv åker jag med familjen till Rom på Tors o bilar till Amalfi ( ha det bäst

  1. Hej Sarah, nu åker jag till Cervia/Milano Marittima i 5 dagar och så 2 i Bologna då jag kombinerar med jobb också =)
   Amalfi kusten är fantastisk och Rom är Roma =) Tänk att när du läser Roma baklänges blir det Amor= kärlek =) Bara DET …
   Kram

 3. Visst är det väl härligt med tillbakablickar..Mötte min stora kärlek från 14-årsåldern och upptäckte en halvfet ”gubbe” som inte hade ett dugg likhet med min stora kärlek från förr.. Kunde inte låta bli att tänka om han tänkte likadant om mig..haha..

  1. Hahaha! Ja, man kan få små och stora chock när man möter upp folk från förr men oavsett utseendet hoppas jag bara på att det där ”glimten i ögat” finns kvar och att jag får vara med människor som känner mig från förr och prata ”gamla minnen” … Längtar verkligen efter det så otroligt mycket <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *