Fredagsfunderingar …

Buonasera!

Redo för fredagsmys?

Själv har jag mer eller mindre precis kommit hem efter att ha tillbringat hela dagen på salongen Youniqe där mina extensions har tagits bort, man har färgat håret och så har man satt in nya fräscha sådana. Allt har gjorts i rätt ordning så att inte fästen från extensions blir färgade, något jag har haft vid de senaste tillfällen då jag har färgat och lagt in nytt hår i fel ordning.

Skönt att rätta till det nu när jag kunde ta en heldag ledigt och göra precis allt… Hade verkligen en mysig dag på salongen hos Malena som tog hand om mig i närmare 9 timmar !!! Tur att vi gillade varandra och hade en massa roligt att prata om för jag var där trots allt i mer än en arbetsdag =)

Skall tillbaka på måndag för att få håret uppklippt och kortare för det känner jag att jag vill men alltid skönt och bra om man kan tvätta det en gång innan så att man ser hur håret har blivit och hur det faller innan man tar för mycket i saxen =)
IMG_1116
Fler bilder efter tvättning och då även före & efter bilder så klart …

Har suttit med mobilen och följt gisslan dramat i Paris samt jakten på de 2 unga män som har jagats av mer eller mindre hela franska polisen och militären. Det ser nu ut som att alla de skyldiga har dödats och så hoppas jag så klart att inte flera oskyldiga har drabbats. Jag kan inte annat än att känna en motbjudande känsla av att se bilden när en av de skyldiga går fram till en av de skadade poliserna och skjuter honom kallblodigt i huvudet för att sedan ta sin flyktväg.

Vad är det för något som händer i oss människor när fanatismen tar över?

Inom filosofin finns det flera olika  etiska teorier om vad som är rätt eller fel när det gäller moraliska och etiska frågor.

I beskrivningen för de olika skolor brukar man ta exemplet om mamman som har 5 barn som av några mördare ställs inför valet av att ”välja vem av barnen som skall dö och med hotet att om hon inte gör valet så kommer alla barnen att gå miste om sitt liv”.

Vad är rätt eller fel? Ett otroligt hemskt exempel så klart men enligt utilitarismen som är den mest använda i vår västvärld så är det ”störst möjliga lycka till störst möjliga antal” som borde användas. Bättre att välja att ett barn får dö än att låta alla dö i denna hemska beskrivning.

Anledningen till att jag tar upp detta är det var kanske ok för polisen/militären att riskera livet på några oskyldiga som satt gisslan hos mördarna då man annars ändå visste att alla skulle förmodligen dödas en efter en och med risken att mördarna skulle kanske gå fria och fortsätta sprida skräck bland oss människor.

Kanske inte det trevligaste ämnet att ta upp en fredag kväll men något jag har tänkt på nu när jag har tittat och funderat kring de senaste händelseförloppen i Paris.

Otäckt hur 2-3 fanatiska individer lyckas påverka en hel nation och värld …

En stor kram till dig med hoppet att människor inte gömmer sig bakom religioner för att förklara sin fanatism.

 

 

 

4 thoughts on “Fredagsfunderingar …

    1. Hej! Jag bytte hår i november och efter de senaste färgningar (gjorde några) så blev det håret lite sämre vilket inte är så konstigt troligtvis … Brukar byta efter 3 månader så inget märkligt och med tanke på att jag ville även färga i samband med bytet höll jag mig på hemmaplan den här gången =)

  1. Du har otroligt fin hårfärg! Vad heter den? Färgar du eller slingar du håret? Har precis färgat mitt nu o blev lite gula toner=( Måste till frissan o grejja det!

    Tack så länge!
    Kram Heléne,

    1. Askblond Heléne =) Ville få ner lite det gula och vitblekta =) så gillar den mycket … Lycka till med din färg också, alltid svårt med blonda nyanser tycker jag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *