Det ”gamla” består och nya vägar finnes …

Buonasera <3

Mina och Nicoles ögon går i kors här hemma … Medan lillan har tittat på film i sin dator så har jag fotat lite ”framför spegeln” och lagt in över 10 nyheter i webbshopen. Imorgon skall jag fortsätta med detta jobb =)

Imorgon måste jag även öva mig på att ladda upp varor i nya kommande webbshop då jag har ett telefonmöte på tisdag och tills dess måste jag ha gjort detta några gånger så att ”det sitter”.

Jag är mycket för ”learning by doing” och ibland är det lite extra svårt när man skall lära sig om något man gör dagligen. Två olika webbshopar, två olika företag som har tagit fram dem innebär just även två olika program/sätt att hantera var och en på.

Butiken och webbshopen The Little Showroom kräver idag inte att både Jessica och jag är på plats hela dagar då vi har idag en webbshop som sköter mycket av jobbet medan tidigare krävde beställningarna som gjordes via telefon och den stora butiken att vi båda fanns på plats varje dag.

Det är inte så att vi skall ändra något men butiken är för liten för att vi båda skall få plats och ha något att göra 9-10 timmar om dagen =)

Jessica skall fram till Jul jobba lite inom skolvärlden då vi båda är utbildade som lärare. Hon ser fram emot att få träffa elever igen vid sidan av kunder. Två olika världar som skapar just variation i livet, det bästa …

För min del blir det variation i en helt annan bemärkelse då jag får nu möjligheten att fortsätta jobba med kläder men med nya märken i en ny webbshop som skall komplettera den vi redan har och så håller jag även på att titta på/spana på möjligheten att bli leverantör åt några italienska märken som ej finns här i Sverige.

Har redan kontakt med två märken som intresserar mig och som har mer eller mindre sagt att den skandinaviska marknaden intresserar. Jag tror mig ha lite näsa för det där med kläder … Jag är ingen fashionista eller någon modebloggerska som följer trender men jag gillar kläder och får till det på något sätt =)

Frågan är om basen skall vara i butiken för att sälja kollektioner där eller om kanske något företag som jobbar just med märken har någon ledig plats i sitt eget showroom? Skulle jag ha något emot att jobba lite i Göteborg? Nej =)

Måste tänka igenom lite innan jag tänker vidare men visst är livet spännande när man försöker hitta nya möjligheter i en bransch som intresserar men som är otrolig svår?

Förutom ett intresse har jag ju även en syster (som skickade mig den här bilden på What´up igår) som just jobbar som agent åt olika brands så hon skall få hjälpa mig lite.

Hon har en historik som model i Italien och har varit butikschef för en av de lyxigaste italienska märken: Brunello Cucinelli

Lilla syster har koll och även om hon är mer klassisk och sober i sin smak så kan hon spana åt mig då hon vet vad som är typiskt ”storasyster” =)

Puss på dig Melissa <3
IMG_4689
Hon har själv fått kontakten till två svenska märken så roligt om vi båda fortsätter jobba inom mode och för att få in svenska märken i Italien och viceversa. Att hjälpa varandra i detta är ett stort plus, vi skulle bara ha kommit på det tidigare =)

Till Jul skall Nicole och jag åka ner och fira julhelgerna med syrran och mina syskonbarn men frågan är om jag inte måste åka hem till Italia en gång innan för att etablera kontakter med italienska märken som ej finns i skandinavien och för lära mig lite av leverantörsvärlden som jag knappast behärskar. Svårt att göra detta över Julen då alla äter pandoro och umgås med familjerna så slutsatsen är att resan borde verkligen göras innan …

Mycket finns att fundera över och hjärnan går i hög varv men en sak i taget <3

Nu fokuserar vi först på att det är 2 dagar kvar på koden Hösterbjudande som ger dig 20% rabatt på allt i vår webbshop HÄR.

En romantisk tunika (älskar off-white på höst och vinter) eller en läcker kvinnlig klänning? Mycket finns i webbshopen …
IMG_2702
IMG_2402
Fritidsproblem? Knappast =) men ikväll blir det Nicole och jag som skall mysa utan datorer och annat som gör att fokus tas ifrån oss själva.

Ingen av oss kände för godis efter gårdagens socker chock så morötter och dipp blir vår lördags snacks …
DSC_0047
Önskar dig en skön lördagkväll <3

 

4 thoughts on “Det ”gamla” består och nya vägar finnes …

 1. Gomorron på söndagsförmiddagen!
  Jag är så glad att få läsa dina inlägg om livets berg och dalar. Det ger mig energi att själv också kämpa vidare i denna svåra bransch. Jag håller också på med funderingar över vardagen, och ser över möjligheter att komplettera butiksverksamheten med annat än bara butik. Känns som ett måste nuförtiden.
  Dina inlägg är som en parallell med mitt eget liv, fast min dotter är 10 år äldre än din och bor inte hemma längre :-(
  Tack för att jag fann din blogg och kanske vi ses en dag.
  Kram och ha en skön söndag.

  1. Tack K för dina ord … It´s about surviving gissar jag och ibland tror man att man kan något och vill kunna försörja sig på det =)
   Klart vi måste träffas ngn gång och är du intresserad av några av de italienska märken som kommer att finnas i nya webbshopen får du säga till för då är det kanske jag som säljer in dem till dig =)
   Kram

 2. Neee, man VET att man kan något, och tänker sig att man ska kunna försörja sig på det. Jag välkomnar dina italian brands då jag precis som du, inte är så intresserad av det som finns i varenda butik..
  Ha en skön kväll, det ska jag ha då jag precis blev bjuden på en god middag av en vän.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *