Grattis Tyskland, Fifa World Cup 2014 …

Finalen är en grym match mellan vinst & förlust, mellan en guldpokal och en silvermedalj, mellan feststämning och sorg. Ikväll är det Tyskland som får fira, som hyllas och som kommer att festa världen över medan Argentina vill bara lämna stadium för att åka hem och slippa visa sin otroliga besvikelse inför alla miljarder tittare som har följt samt följer.

Jag lider med Messi och alla andra i Argentina som försöker att inte visa sina tårar men de syns ändå. Jag vill hylla den andra plats som sällan hyllas i skuggan av en första plats och så en stor grattis till Fifa World Cup Guld pokalen som nu går fjärde gången till Tyskland.

Man kan inte annat än att bli påverkad av bilderna som nu sänds från Maracanas stadium med Jesus statyn iklädd i Tysklands färger och fyrverkerier som lyser feststämning. Undrar hur killarna i det tyska landslaget känner i denna stund av total lycka för en prestation de har faktiskt gjort i en turnering med miljarder av tittare och där så mycket förväntningar finns.

I slutändan kan jag inte allt annat än att le åt att allt handlar i slutändan om en boll som 22 spelare jagar trots att alla har råd med sin egna. Japp, helt klart en infallsvinkel =)

Jag skall faktiskt erkänna att någon gång i början av andra halvleken och fem minuter innan slut så somnade jag och anledningen var en enda flaska Peroni. Hahaha! Jag är 42 år och somnar efter en öl, så sant och så roligt att min kropp är så icke rutinerad inför lite lite alkohol procent. Jag missade målet i direktsändning och har sett den när mina ögon öppnade sig igen. Hahaha!

Nu återgår livet till det normala för många familjer världen över där kanske framförallt papporna/männen har kanske varit lite frånvarande för att sitta och titta på teven, flickvänner får tillbaka sina pojkvänner och vi som gillar dessa större turneringar kommer att sakna detta.

Avlutar åter med att gratulera Tyskland för guldet, Argentina för silvret och Rio för Fifa World Cup 2014.
fotbolls-vm-tysklands-trupp-2014-06-06-120428-p1
Jag skall nu titta lite mer på fotbollsfirandet och somna,  denna gång med vetenskapen att jag inte missar något och med insikten att en Peroni är precis vad jag behöver om jag nu vill somna gott vid något annat tillfälle =)

Godnatt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *