Våra sista timmar i New York …

Vi har nu varit uppe i mååånga timmar … Vår dag började egentligen på fredag med att göra det vi hade sagt att vi inte skulle: äta frukost på hotellet. Med facit i hand tyckte vi helt plötsligt att det var otroligt skönt och godare att sitta i en fin miljö och njuta av den goda frukost buffén så vi gjorde det och njööööt …
IMG_2808
Vi packade sedan våra väskor för att lämna dem på hotellet medan vi gick och strusade lite till på stan. Nicole hade nämligen kvar ca 80 dollar och det hade varit ”hemskt” att inte spendera upp dem helt =) De kan ju trots allt gå ner i värde innan nästa tillfälle =)

Måste säga att det har varit väldigt nyttigt för min lilla att ha ett belopp (som hon hade sparat och fått) för hon la nog upp sina köp efter det. Undantaget blev en ursnygg vårjacka på Abercrombie & Fitch som verkligen var så street läcker att jag messade hennes pappa för att kolla om vi kunde betala hälften och hon hälften. Hon kom ut med jackan på sig och a big smile.

Måste säga att butiken var otrolig snygg och allt var så otroligt vackert vikt att man verkligen kände av den stilen som de vill förmedla. Även kassen man fick var genomtänkt och då jag har hållit i den under vår resa hem så är jag verkligen imponerad av den. Skall fota den imorgon så får ni se att jag kan imponeras av sådana här saker som kanske de flesta inte ens skulle tänka på =)

Efter Abercrombie fortsatte vi ned på Fifth Avenue och vi gick in på S. Patricks Cathedral …
IMG_2839IMG_2838
Då en mässa pågick hade jag velat sätta mig och lyssna men min lilla dotter hade helt andra intentioner än att lyssna på en predika så vi gick ut för att bara 2 minuter senare gå in till den butiken hon hade velat gå in hos sedan vi kom: American Girl.

Vackra dockor som lockar och som hon skulle vilja samla på men vi tittade och bara det =) Butiken var enorm och accessoarer av alla möjliga slag fanns att köpa till dem. Tom. extensions fanns att inhandla ifall att … En docka låg på ca 110 dollar. På vissa kläder kunde man köpa samma till sitt barn som till dockan. Väldigt amerikanskt =)
IMG_2828
IMG_2834
Jag hade fortfarande de guldiga naglarna som Mimi hade fixat till mig på Familjen Sandwall inför Finest Awards som hade temat guld inför galan. Då jag inte hade haft tid innan resan att ändra nagellacket och då en nagel gick av igår så gick vi in till Diva Nails på Sixth Avenue för att testa det en av de många salongerna som finns att välja mellan.

Att få naglarna malade och fixade kostar ca 20 dollar så Nicole fick också testa detta igår. En väldigt rosa nagellack var vad hon valde och kvinnorna på salongen var helt tagna av hennes smilgrop på ena sidan kinden =) Det jag dock blev förvånad över var att mitt kostade lika mycket som hemma och kan påstå att både Foroogh som Mimi är så otroligt mycket duktiga.

Menar så klart inte att alla amerikanska salonger är sämre än här i Sverige men just denna var det och så tillkom de brukliga 20% man skall lämna i dricks så tom. dyrare … Riktigt förvånad var jag då jag hade den förutfattade meningen att det skulle vara så otroligt billigt… =)
IMG_2841
Från salongen tillbaka till vårt hotel. Nicole och jag har verkligen gillat otroligt mycket vårt hotel och vi har njutit inte bara av New York men även om den lyxen som att bo på hotell rum innebär.
DSC_0204
DSC_0206
Vi har inte turistat staden i den utformning som jag hoppades på och vi har inte tittat/ätit och upplevt alla era tips inför vår NY resa men jag bestämde mig rätt så snabbt när jag kom fram att min älskade lilla dotter skulle få ha 4 dagar á la Nicole och inte tvingas till sevärdigheter som hon inte alls är intresserad av.

För mig blir det en anledning att åka tillbaka själv eller i vuxet sällskap för att göra allt det jag kanske hade velat men nu är jag nöjd med att Nicole har fått 4 underbara dagar att minnas utan bråk över att göra det hon inte känner för. Även om jag anser mig själv vara en rätt så bra mamma så har jag så klart mina brister och då jag även är egen företagare med all den stress som detta innebär ibland/ofta/alltid =) så kändes det skönt att ge henne kvalitetstid i hennes takt.

Även om jag är 42 så minns jag hur boring man tyckte att vissa saker var och boring är ett adjektiv jag inte ville hon skulle förknippa med våra dagar i NY.

Skall i ett kommande inlägg skriva ner några av de tipsen ni har givit mig ifall någon/några av er skall åka dit och vill använda er av dem.

Klockan 10.30 landade vi, taxi hämtade oss och körde oss hem. Då hade jag inte sovit på hela natten medan lillan har kunnat sova tack och lov. Efter att ha packat upp den ena väskan gick jag till butiken vid 14 för att se allt fint som hade kommit och som vi skall fota i början på veckan och för att kolla läget om det senaste med Jess.
IMG_2862
Så mycket fint som har kommit från 2W och Religion. Ena jeansen från 2W och blusarna är verkligen ”to die for” och minns dem så väl från inköpen. Idag orkar jag inte prova byxor men imorgon skall jag testa dem på direkten.

Nu är klockan strax över 19 och jag har sovit en timma ca och känner att jag nog inte orkar annat än fortsätta min sömn trots att min dotter sitter och tittar på sina serier. Ikväll somnar jag före henne, detta är nog kvällens sanning.

Vill åter tacka MrJet för denna resa som vi fick och Finest som ordnade tävlingen. Vi är verkligen tacksamma för dessa nya intryck och minnen <3 Grazie …

3 thoughts on “Våra sista timmar i New York …

  1. VÄLKOMMEN HEM / TILLBAKA :)

    Det har varit så roligt att följa er New York-resa med utförlig berättartext och fina bilder!

    KRAM~*~

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *