The New York Public Library & The Lion King …

Igår blev det ett rosa inlägg från VS och idag medan lillan fortfarande sover (6 på morgonen här) ett inlägg från ett ställe jag skulle så gärna gå tillbaka till … The New York Public Library.

Är man runt 11 år så är kultur inte speciellt intressant. Då är det butikerna som lockar sinnena och som får en att vilja åka till olika städer. Förutom detta så är det roligt i den ålder att se något ställe som man har sett i sina favorit serier. Just av denna anledning var vi på väg till Hotellet The Empire igår men ångrade oss i sista sek. då vi var inte riktigt längre i det området och var rätt så trötta.

Igår när vi gick på Fifth Avanue såg jag dock en byggnad som jag hoppades se och titta in hos för bibliotek och speciellt gamla sådana har något magiskt över sig. Som tur är kände även Nicole igen den så det var inga problem att få in henne då hon hade sett den i filmen ”Sex and the City” då Carrie skall gifta sig med sin Mr Big som dock får ”kalla fötter” bara några minuter innan ceremonin.
DSC_0144
Känner ni igen er från filmen?
DSC_0141
Att få gå på samma trappor som alla tjejerna i ”Sex and the city” har gjort är kultur om man är 11 år och jag kan inte annat än att instämma. Man kan inte tycka samma om man är 11 eller 42 men att komma in hit gjorde oss båda glada men av två olika orsak =)
DSC_0133
På denna våning stod de men efter att ha konstaterat detta lockades jag av ytterligare en trappa upp för att bara känna att jag ville stanna … Se så vackert!
DSC_0136
DSC_0137
Vi tittade in i två av salarna …
DSC_0140
DSC_0139
Underbara ord …
DSC_0138
När jag en dag kommer tillbaka till NY skall jag verkligen sätta mig i en av salarna med en bok och bara njuta av atmosfären av kunskap, vishet, nyfikenhet. Att sitta där med en kopp kaffe och titta lite i smyg på folk är något jag skulle verkligen rekommendera att göra för det är sådant här som verkligen lockar mig att göra.
DSC_0143
Vi lämnade detta vackra bibliotek och fortsatte på Fifth Avenue. Vi tittade in i olika butiker och inne på Hollister köpte sig Nicole hängsle byxor i shorts model då hon älskar verkligen sådana både korta som långa …

Till slut kom vi till vårt hotel och njöt av var sitt bad och så låg vi och vilade en liten stund innan vi tog taxi i regnet till Broadway då vi hade i förväg köpt biljetter till ”The Lion King” vars klipp du kan se HÄR.
IMG_2770
IMG_2771
IMG_2775
Som jag tidigare nämnt har jag sett denna fantastiska musikal tidigare i London och jag får gåshud bara jag tänker på de första fem minuterna av den. Sången, magin finns där men tror ändå att min lilla dotter hade föredragit att se ”Mamma Mia” nu med facit i hand.

Den får vi se en dag i London istället …

Väldigt trötta men nöjda lämnade vi Broadway vid midnatt och det regnade en massa så att få tag på en taxi var en omöjlighet. Vi försökte inte ens och gick istället till vårt hotel. Portiern var lite orolig när han såg oss komma in blöta med skrattandes =) och frågade oss om vi ville få upp två varma choklad till rummet … Gulligt men vi tackade nej då det enda vi ville var sova …

Klockan är nu 7 och jag skall försöka få ordning på det här håret som la sig på kudden i blött tillstånd =) och så välkomnar vi en ny dag med nya platser att se och besöka för att insupa nya intryck.

Kram från oss <3

 

4 thoughts on “The New York Public Library & The Lion King …

  1. Det är verkligen roligt att följa er New York-resa, nästan som att resa själv till de olika sevärdheterna i staden :)

    Ha det fortsatt gott!

    KRAM~*~

  2. Hej

    Nu har jag kommit i fart alla fina bilder och text från dag 1 i New York….jag har haft lite mycke runt mej…Ni verkar ha en underbar semester och vad mycket fint ni shoppat…Jag önskar er fortsatt fina och mysiga dagar tillsammans
    Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *