Att gå runt med en koppel utan hund …

Att jag har varit lite trött på jobbet idag är kanske inte så märkligt med tanke på att jag vaknade 3 för att sedan ligga kvar i sängen och läsa olika tidningar online tills jag skulle möta upp Tania för att träna kl. 5. Idag hade jag dock stängt i 45 min. (vi kallar det för lunchpaus) för att gå upp en trappa i samma hus och få fransarna fixade av duktiga Emma. Behövde det där avbrottet för att ligga och bli ompysslad lite.

Både hon och Sarah (i Dalsjöfors) är två drivna och duktiga unga kvinnor som kan konsten att sätta fransar för själv hade jag nog bara skadat någon med den där pincetten som man ska sätta fast de med. Vill nog inte ens tänka hur det hade sett ut om jag hade gjort det som ser dåligt =) Så här ser jag ut nu efter ett bad iklädd min underbara morgonrock och tycker själv att det är svårt att tro att jag är osminkad.

Processed with VSCO with m4 preset

IMG_2343 2

När jag kom hem strax efter 18 stod Nicole och lagade kvällens middag för min dotter älskar att laga mat, Kyckling, potatis i ugnen och sås, så otroligt mumsigt och lyxigt att bara sätta sig och äta. Sådant är hon fantastiskt duktig på <3

IMG_2305

Måste berätta något som hände imorse. Mellan Stadsparken och butiken är det kanske 150-200 m. (lite dålig på att gissa distanser) men när jag kom fram till butiken tyckte jag att det lät lite konstigt som om kopplet släpade på marken vilket jag insåg var precis vad det gjorde. Utbrast i en liten ”var är han?” (Knut var nämligen inte i kopplet) till det paret som gick efter mig och fick tillbaka en rätt så rolig och skrämmande kommentar ”du har nog gått så en längre bit”. Sprang till Stadsparken och såg direkt att Knut var kvar där och tittade lite allmänt förvirrad och fundersamt omkring sig för att sedan springa till mig när han hörde att jag ropade hans namn.

Det roliga nu i efterhand är att ett par gick alltså bakom mig och såg en kvinna gå och släpa på ett halsband med koppel på marken utan någon hund i. Vad kan de ha tänkt? ”Hon måste verkligen vilja ha en hund om hon låtsas ha en”?

Det som är en aning skrämmande är att jag vet fortfarande inte varför Knut inte var i halsbandet …

Nu ska jag dock ägna mig åt lite studier och sätta mig in i de case som jag ska få öva på imorgon. Spännande praktiskt övning i förhörsteknik väntar i skolan kl. 10 och på kvällen ska jag på fest med Tania! Temat är ”bad taste” så frågan är vilka kläder jag ska matcha ihop för att passa under detta intressanta tema. Ska bli kul att se vilka kläder övriga gäster har valt. Det väntar dock imorgon och då man ska leva i nuet ska jag nog inrikta mig på det jag ska läsa för att klara övningen.

Så här mycket har mitt hår vuxit, före och efter bilder …

Det senaste 1 1/2 åren har jag börjat vara lite snällare mot mitt hår. Slutade med den där helblekningen på det som bara gjorde att håret gick av hela tiden och som, enligt egen åsikt, inte riktigt längre passar de flesta av oss när vi hamnar i en viss ålder, åtminstone inte mig får jag väl tillägga. Började därför ha en snällare färg och redan där började jag märka en skillnad speciellt på överhåret men den stora skillnaden på längderna kom i samband med att jag började använda mig av Great Extensions som sätts in med multi Sonic maskinen.

Man sätter då in 5 åt gången, de är nättare, platta och fästena är små och knappast synliga. Mest skonsamt är säkert tejphår men jag har testat det och mitt hår behåller inte det, åker bara av (testat vid 2 olika tillfällen på 2 olika salonger så inget som har med ett märke att göra) samtidigt som jag tycker att tejphår blir på mig lite som en peruk. Inget fall, ingen rörlighet men kanske passar de som bara vill fylla ut lite.

Jag började med Great Lenghts hos min vän Fazli (hemsidan till hans salong finner du HÄR)i mars förra året vilket du även kan läsa i inlägget HÄR där du även ser fler bilder och så här såg det ut då naturligt. Man får tänka att håret hade då tvättats som på gårdagens bild med en schampoo som gör att det blir lite torrare så ingen balsam i det direkt som man märker då det ser lite extra frissigt ut.

IMG_0051-980x653

Här ser du en ännu värre bild som är äldre än ett år som Fazli tog på mig när han gjorde hårförlängningen på mig.

IMG_9296

Här ser ni bilden som togs igår till Instagram så inte bästa kvalitén men skillnaden är synlig och kom ihåg att jag hade tvättat håret i det där schampoo så mitt hår ser bättre ut än på bild egentligen.

IMG_9248

Jag har även börjat trappa ner (har tidigare alltid haft ca 180) gällande antalet extensions jag har i för nästa gång jag kanske bara sätter in 100 och gången därpå 50 för att sedan helt låta bli? Det bästa är självklart att inte göra extensions om man vill att håret skall växa fortare men om du känner att det alternativet skulle du förkasta direkt (jag hade nog haft svårt att se ut som jag gjorde på bild nr 2 =) så är dessa extensions helt fantastiska något märket Great Lenghts är känd för. Jag tycker dock extra mycket om tekniken med multi sonic då jag upplever att den är skonsammare men vet inte om detta är vetenskapligt bevisat på något sätt =)

Och så här såg jag ut när vi var klara. Valde en ny underbar lite mörkare nyans som de inte har haft innan till de blondare och jag gillar verkligen lite skiftningar i håret.

IMG_9230

Mina råd om du vill ha extensions och vill få ditt hår längre är att använda sig av just Great Lenghts insatta med multi sonic, sluta bleka ditt hår för hårt, använda bra hårprodukter och fläta håret innan du somnar.

Processed with VSCO with a5 preset

Mina små personliga råd från mig som snart skall ha sitt hår i naturlig längd <3

 

Tatuering ögonbryn med 6D tekniken …

IMG_3978

De senaste 1 1/2 åren så önskar jag mig ofta i present just ansiktsbehandlingar och dylikt för den stunden är så otroligt skön även om jag även gillar när man går lite hårdare mot huden så att man skapar en långvarig skillnad oavsett om det är med en starkare behandling eller med bättre krämer att använda dagligen hemma.

Lucie på Klinik Villastan har för ett tag sedan gjort en retouch på mina ögonbryn med den nya 6D tekniken så något jag rekommenderar till alla som önskar få lyfta fram de genom att markera de lite extra.

Lucie skrattade då jag somnade till medan hon höll på att tatuera de. Att någon somnar är visst högst ovanligt då majoriteten ligger och istället spänner sig av rädsla för att det skall göra ont. Själv har jag nog en hög smärtgräns då min kropp var i total avkoppling istället =)

Ett litet tips på en Julklapp att önska sig nu när vi närmar oss december månad…