Omdöme Hotel Capo Bay Cypern …

Vi är alltså hemkomna från en vecka semester på Cypern där vi har bott på hotel Capo Bay, ett hotel som hos Tui har 4 + och hos Ving 5 i omdöme. Inget billigt hotel att boka och därför har jag nog en benägenhet att tro att ett hotel som har 5 stjärnor hos ett resebolag ska vara helt amazing. Både Tui och Ving har detta hotel i sin katalog.

Vi hade halvpension, med frukost och en måltid (lunch eller middag) inkluderat i priset.

Tänkte ge mig på ett omdöme så att alla som funderar att åka hit kan läsa ett någorlunda objektivt sådant då bilder och beskrivningar i katalogerna ger inte alltid den där rättvisa bilden som vi gärna vill kunna ta del av.

Rummet vi hade var rätt så stort med en rimlig toalett med badkar och balkong mot havet (med dock en parkering emellan). Både vi och Ann-louise och Saga bodde i det vi tror är den äldre delen då en som vi tror är nyare skilde sig lite från de övriga.

Positivt är att du kan boka dina solstolar kring poolområdet från ankomstdagen till avresedagen så att du alltid har detsamma och slipper det där med att gå upp och tinga en för att komma tillbaka senare.

Stranden med det klårblåa vattnet ligger bara 100 m från hotellet vilket är fantastiskt. De solstolarna är dock alltid upptagna men att gå ner till stranden tar 1/2 minut från våra vid poolen så inga som helst problem. Vattnet i havet är verkligen helt bellissimo och läget på hotellet är därför toppen.

Dyrt … Att beställa en cola, en vanlig kaffe eller en mineralvatten kostar runt 45:- oavsett om du beställer den via poolservicen eller vid lunchen/middagen som annars är inkluderat vid halvpension. När jag skulle checka ut idag så betalade jag hela 1600:- endast för dryck till maten och för 4 drinkar. DET är alldeles för dyrt och definitivt att lura sina kunder när man redan har köpt halvpension och kräver 50:- för varje dryck till maten?

När vi har legat vid solstolarna har vi dock gått iväg 200 meter och köpt vatten/cola vid en kiosk för 1/3 av priset så något som rekommenderas men kaappast att man kan köpa med sig de även till de redan betalda luncherna/middagarna? =)

Priserna är alldeles för höga för dryck och maten är faktiskt dålig med undantag för sushin på restaurang Koi som är en av de tre restaurangerna som tillhör hotellet. Sushin är god men däremot är personalen just där dryga och väldigt långsamma …

Denna vita dröm tillhör också restaurang Koi men här njuter vi framförallt om en god drink, testa favoriten Coco Chanel, ett tips.

Både Ann-Louise och jag trodde utifrån hotellets beskrivning på Tuis och Vings hemsidor att detta hotel vände sig framförallt mot vuxna så vi blev rätt så förvånade när vi märkte att det var rätt så många barnfamiljer som bodde här. Just för att man själv har haft små barn men kommit ifrån den perioden då hon numera är en tonårsdotter så tycker jag att det är rätt så skönt att bada i poolen utan att barn gör bomben i vattnet bredvid mig.

Har du därför barn så är det flera barnfamiljer som väljer detta hotel men om du vill ha ett som är mer vuxet hade jag nog valt något annat alternativ.

Här fick du en liten sammanfattning om vad jag tycker om det hotellet där vi har tillbringat en underbar vecka. Avslutningsvis hit åker man för det vackra och klara vattnet och för att sola.

 

 

Pizza på Marcello´s och morgondopp …

Igår kväll hade Ann-Louise, Saga, Nicole och jag var sista gemensamma kväll på vår Cypern semester för idag åkte Nicole och jag hem medan Ann-Louise och Saga har ytterligare 5 dagar kvar på sin semesterresa. Tog en fin bild på Ann-Louise igår innan middagen <3

Vi gick till en italiensk restaurang och medan Nicole beställde ”Penne alla carbonara” valde vi andra pizza som vi dock åt 1/2 var för i värmen orkar man inte så mycket mer än så.

Tycker att det är så trevligt när de frågar på restaurangen om vi vill ta med oss resten hem, speciellt när de ser att hälften är kvar. Nu ville vi inte det men gillar att få frågan =)

Vi gick en liten runda bland butiker men just omkring där vi var finns det ett fåtal finare klädbutiker. Det som inte saknas är restauranger, souvenirbutiker mm… Kan dock inte påstå att vi har letat men av det lilla vi såg så är utbudet väldigt begränsat. Ann-Louise köpte dock ett underbart söt armband och halsband, tjejerna köpte sig var sin snygg t-shirt från Armani och jag suktade efter ett par skor från Trussardi som dock fanns endast kvar i storlek 41 och hur gärna jag än hade velat ha de så är jag en 38 i skor =)

Tillbaka till hotellet packade Nicole och jag för att imorse möta upp Ann-louise och Saga för en morgondopp efter lite träning.

Det syns inte på bilden nedan men mitt hår har blivit så gult efter två semesterresor i solen. Borde ha tvättat håret ikväll men väntar tills imorgon så att jag kan köpa en silverschampo och försöka få bort lite av det gula.

Efter en lång gemensam frukost följde Ann-louise och Saga med oss ute och höll oss sällskap tills vi blev hämtade av bussen för att ta oss till flygplatsen. TACK för en underbar rolig och skön vecka <3

Kl. 1840 var vi hemma i småstaden igen med en Molly som har nog längtat efter oss och med en fantastisk överraskning som jag ska blogga i kommande inlägg <3

Sista pooldagen på Hotel Capo Bay …

Sista dagen här på Cypern då vi blir hämtade runt 930 för att åka till flygplatsen och därifrån hem till småstaden, Molly, utförsäljning och stängning av butik, studier och nytt jobb. Mycket som väntar och förutom allt detta även lite andra förändringar som jag ser så fram emot <3

Har nog aldrig badat så mycket i poolen och havet som jag har gjort här (mer pool än hav får jag väl erkänna) på måååånga år och Nicole var nästan i chocktillstånd när jag hoppade i själv utan att hon behövde övertyga mig.

Bad, sol, umgås och mat. Så skulle jag nog kunna sammanfatta vår vecka här vilket inte alls är fel. Kanske inte den där äventyrsresan, kanske inte den kulturella heller men den sköna som innebär avkoppling på högsta nivå. Att få ha åkt iväg med min dotter och vänner på två olika semesterresor är jag så glad för då även hon har en ny utmaning som väntar: att börja gymnasiet.

Både hon och Saga går från att vara äldst i skolan till att våra yngst i sina nya skolor med nya klasskompisar, nya ämnen och nya lärare.

Men om det när vi närmar oss…

Så här söta är dessa tonåringar.

Idag fick de åka för tredje gången på den där ”ufo” som en båt drar i full fart. Vi hade fått strikta order att följa med för att filma så vi hoppade på båten och förevigade detta. Jag missade den stunden då ufot mer eller mindre vände på sig och flög upp så att tjejerna nästan trillade av. Killen som körde båten blev nog lite rädd själv av vad som hände då han saktade ner farten efter det … De fick sin lilla adrenalinkick denna sista dag och vill du se delar av deras åkandet så hittar du det på min insta story @michelacastellari

Som den lilla hönsmamma jag är var jag överlycklig när vi vår tillbaka så att de hade fått åka utan att något obehagligt inträffat och tur att jag inte såg just den där stunden som fick även Ann-Louise att ropa till där i havet.

Klockan är nu 18, vi ska duscha och byta om för att åter träffas om 45 minuter <3

(T-shirt från One Teaspoon, shorts från Dondup och glasögon från Linda Farrow)