Vad tycker du om en rabatt för väluppfostrade barn? …

Här i Sverige dyker ibland upp debatten om huruvida vissa restauranger väljer att endast tillåta gäster från exempelsvis 13 år då den restaurangen kanske inte är den mest lämpliga för de små gästerna. Vissa ställer sig väldigt negativa till detta medan andra tycker tvärtom och ser fördelarna med detta.

Själv tycker jag att det inte är märkligare än att vissa hotel har samma koncept.

Något som jag dock aldrig hade hört talats om är följande …

Ägaren till en vinbar i staden Padova i Italien hade i söndags en grupp av gäster som bestod av 6 vuxna och 5 barn.

Han kunde inte annat än att iaktta hur barnen ”snällt” underhöll sig själva genom att sitta och rita på vita papper under hela vistelsen som sträckte sig längre än bara till middagen. Inga smartphone eller annan teknologisk underhållning men enkla pennor och papper.

Inspirerad av vad han hade sett göra på en restaurang i Miami där ägaren hade varit bara några månader tidigare bestämde han sig för att ge dessa kunder en ”väluppfostrade barn rabatt”.

Bilden nedan är lånad från corriere.it

scontrino-k4fC-U43280898737120mNF-1224x916@Corriere-Web-Sezioni-593x443

En smart idé eller kan detta leda till att de familjer som ej får rabatten känner att ägaren ser deras barn som ”jobbiga” och går ej tillbaka av just denna orsak?

Att vara otrogen och stämma för 45 miljoner dollar …

Att vara otrogen är genom nätet och alla sociala medier vi har lättare än någonsin men det är även idag lättare att komma på den otrogne vilket kanske inte alltid är något den personen tänker på.

Genom en ”bug” i appen från företaget Uber har hustrun till en fransk man från Grasse fått ta emot meddelanden över hur maken förflyttade sig och genom detta upptäckt hans otrohet och ansökt om skilsmässa.

Det märkliga är dock att mannen har bemött detta genom att stämma bolaget Uber då han vid ett tillfälle hade använt hustruns mobil för att boka transport och genom en bug i företaget har hon fått info om allt gällande hans rörelser.

45 miljoner dollar kräver mannen av Uber för denna kränkning av hans privacy, en kränkning som ledde till skilsmässa…

Bilden är hämtad Corriere.it

01 - uber-kYpF-U43280738232459G6H-1224x916@Corriere-Web-Sezioni-593x443

Det gäller helt enkelt att hitta en syndabock istället för att inse att det är själva otroheten som kanske är den egentliga orsaken…

Vad lagen säger om detta får vi först veta om en månad då detta skall tas upp i rätten.

 

Att gå på dejt och inse att det är en annan person som står framför dig …

Sitter nu på jobbet med mina torra läppar (skorpa på de efter tatueringen) och huden som fjällar bort. Känner mig så fräsch så =)

IMG_3434

Även om jag vill självklart ha kunder i butiken så blir jag inte ledsen om inte allt för många ser mig dessa dagar =)

Igår kväll när jag satt och läste nyheterna så stannade jag upp vid namnet av ett företag som jag kände igen och minns som igår en liten rolig dejting händelse som är något typiskt mig och som skedde typ för 5-6 år sedan (har lite dåligt minne =)

Troligtvis  genom en sådan där dejting sida som en man tog kontakt med mig och jag föll  lite för hans sätt att skriva då jag oftast går efter det verbala språket.  Självklart bad jag om ett kort vilket han skickade men då på sig själv med 3 andra män då en artikel hade skrivits om deras företag och det var just den med bilden som han skickade till mig.

Det kändes ok då jag var lite uttråkad så middagen såg jag som ett trevligt sätt att komma ur den bubblan om att det händer aldrig något i mitt liv så tackade ja och vi skulle mötas framför hans hotel för att gemensam ta taxi till den restaurang han hade bokat (Thörnström Kök  i Gbg).

När jag dock mötte upp honom så insåg jag väldigt snabbt att den mannen som stod framför mig var INTE den av de 4 som jag trodde att jag skulle på middag med.

Att bara där helt plötsligt skylla på något kändes lite väl påtagligt och oförskämt så fick helt enkelt skylla på mig själv och följde med på middagen som får väl ändå säga var trevlig då han var väldigt intellektuell och kunnig (gillar att imponeras av andra) men när frågan senare kom i taxin om jag ville följa med till hans hotel, just där gick min gräns för min artighet =)

Då skyllde jag helt plötsligt på en ovetande stackars Knut och hänvisade till 6 timmars regeln som säger att man får ej lämna själv en hund längre än så.

DSC_00151-670x1005

Knut hade självklart en vän som gick ut med honom men den informationen höll jag för mig själv och tog tåget hem med ett leende på läpparna för min virrighet.

Av artikeln att döma så har det gått bra för honom trots att han kanske just den kvällen hade hoppats på en annan utgång…

Min lärdom blev: be alltid om ett kort utan att andra är med på det =)

Har du också en lite sådär virrig, rolig dejting historia att dela med dig?