Det moraliska pekfingret i en otrohetsaffär …

Då min fria inställning till vem jag tycker har en moralisk skyldighet i en otrohetsaffär har gjorts offentlig (kan inte förstå det intressanta med att offentliggöra detta för sina egna läsare) känner jag att jag lika gärna kan här skriva ett eget inlägg om ämnet då åsikterna verkar vara väldigt starka.

Har nämligen inget emot diskussioner så länge de sker under benämningen respekt för att alla inte tycker som mig och vi använder oss av ett språk som tyder på just detta.

Personligen tycker jag att den som är otrogen är den personen som är i en relation, den som är singel har i mina ögon inga moraliska förpliktelser i en otrohetsaffär.

Ibland kan det vara så att hen inte ens vet att den andre är i en relation, ibland vet hen det men bryr sig inte. Enkelt, hårt och ärligt.

 Jag är inte stolt över att tycka så, jag är glad att du som tycker att jag har fel tycker som du gör men är även av den synen att alla har rättighet till sin egen åsikt och rätt eller fel handlar i detta fall om något vi själva tycker.

Diskuterade ämnet med en väninna som var väldigt klar och ärlig: ”Michela, när jag själv levde  i mitt långa förhållande så tyckte jag att både mannen och älskarinnan gör fel men efter att ha levt som singel i några år och själv blivit kontaktad av gifta män så är jag av en helt annan åsikt

Det är ganska intressant och för mig märkligt att det ser ut som om många  tycker mest illa om kvinnan som ligger med den ”upptagne mannen”.

Det verkar som om de flesta verkar tro att det är kvinnan den som har förfört och nästan hypnotiserat mannen till att vilja ha just henne, något som får mig att skratta för de erfarenhet jag har och har hört så är det alltid mannen som tar kontakt med tjejen/kvinnan. Han gör alltså ett aktivt val som dock verkar för många inte vara lika allvarlig, trots att det är han som är i en relation.

Har man själv  upplevt känslan av att bli bedragen förstår jag att man nog tycker att min åsikt är helt fel då kvinnor borde stötta varandra och visa en moralisk solidaritet gentemot varandra. Den solidaritet känner jag inte mot en kvinna jag aldrig har träffat hur fel du nu tycker detta vara.

Hur många par som träffas i min ålder tror ni inte har varit otrogna mot sin tidigare partner innan de valde att göra slut?

Det är nog mer vanligt än ovanligt att par, speciellt män som är i min ålder gör slut pga. att de har någon annan vid sidan än inte.

Är det mer allmänt accepterat om en otrohet pågår i några månader/år om den leder till en ny relation än ett engångsligg som har med lust att göra?

Så med detta sagt vet ni min åsikt om något som upprör men för mig ligger den moraliska skuldbördan inte på den som är singel men på den som är i en relation.

Vill ni kommentera detta med vad ni själva tycker gör gärna detta MEN vi kränker inte varandra bara för att ämnet är laddat och för att vi tycker olika.

Gör du det med respekt får din kommentar stanna kvar, annars raderas den …

När tycker du att gränsen för offentligheten är nådd?

Apropå att känna sig snurrig så kan jag inte annat än att tänka på de videon som olika tidningar har de senaste dagarna publicerat på sina hemsidor och som visar  hur kände golfspelaren Tiger Woods har stora problem med att blåsa, knyta skorna eller fokusera på något överhuvudtaget efter att ha blivit stoppad av polisen.

I tidningar skriver man om hur tragisk det är att se Tiger Woods på det sättet, själv tycker jag att det är mer än tragiskt att man väljer att lägga ut  och visa för allmän beskådning något så privat och som definitivt borde skyddas av sekretesslagen? Polisen (om jag har förstått detta rätt) har bekräftat att inga spår av alkohol har påträffats i hans blod men ändå visar man hur han har svårt att hålla sig stadig inifrån polishuset?

tiger_2870772b

Att vara framgångsrik inom en sport innebär inte att  allt som är privat skall finnas att beskåda offentligt för det är inte det valet man gör när man vill livnära sig på något man är duktig på och gränserna för vad vi andra skall få ta del av har där i mina ögon passerat.

Oavsett om det handlar om felmedicinering eller att ha medvetet valt att ta några tabletter för mycket så får lagen ge honom det straffet han förtjänar, vi andra har inget med det att göra och vi behöver definitivt inte se en man i det tillstånd för att håna eller skratta åt honom.

Ogillar starkt när det blir en massiv häxjakt på någon oavsett vem den någon är för att inte prata om att det finns en familj som också påverkas över att sådant här visas på nätet.

Har du också reagerat på dessa video eller tycker du att det är något man får acceptera om man är känd?

Att se ut som hämtad från en skräckfilm?

Kvinnor i över 40 års åldern (45 för min del) som har urringat på bilder och visar brösten? OMG! Hur kan de, hur vågar de?

Tror de att de är tonåringar? Lider de av bekräftelsebehov? En är singel? Måste bara betyda att ingen tycker att hon är snygg då hon ser mer ut som hämtad ur en skräckfilm och den andra är särbo? Måste bara betyda att hennes man/partner inte vill ha henne i sin närhet på heltid. För att inte tala om att samma man anses vara i pensionsåldern trots att han inte ens har fyllt 50?

Kan inte annat än att skratta åt kommentarerna som några anonyma (kanske samma, kanske olika) läsare har skrivit i DETTA inlägg inne i Johannas blogg. Anledningen är att kommentarerna är inte ens skrivna på ett sätt där man kan ta åt sig då de är så överdrivna så hoppas att Janne inte känner sig som en pensionär lika lite som jag känner mig som Frankestein =)

Skulle status: singel betyda att ingen vill ha en? Tänker inte bevisa motsatsen men lovar att jag inte behöver sitta ensam om jag inte så önskar och att vara särbo när man fortfarande har barn (eller tonårsdöttrar) visar bara på att man inte vill att ens egna val skall påverka sina barn ur ett trygghetsperspektiv.

Så märkliga kommentarer och ja, får väl sticka ut hakan lite och påstå ointelligenta sådana som har skrivits där (påstår dock inte att skrivaren är ointelligent då jag känner inte mig veterligen personerna) men syften med kommentarerna är ganska tydliga: provocera på ett ”något” kränkande tillvägagångsätt.

Är man dock 45 så biter inte riktigt kommentarer på utseendet då jag har två egna ögon och även om jag skrämmer mig själv ibland på morgonen så kvarstår inte den känslan allt för länge tack och lov.

Bekräftelsebehov? A B S O L U T! Jag erkänner att jag är en människa och som sådan en varelse i behov av något så viktigt som att bli sedd, få bekräftad att jag finns och att någon tycker om mig. Inget konstigt alls i mina ögon detta personliga erkännande för rätt så naturligt att de flesta av oss är i behov av lite bekräftelse.

Gällande brösten.

I mitt fall har jag lite svårt att dölja mina yttre attribut (som jag är först att erkänna är lite för stora =) men att dessa ”kritiker” tycker att även Johanna visar sina förstår jag faktiskt inte då hon har bara på sig en snygg klänning eller ett linne på bilderna.

Av någon anledning så är det lite tabu att vara plus 40 (eller 50 som de skriver i kommentarerna) och visa lite hud. Ordet sexig som i många länder är en komplimang blir här istället något som fult, något man absolut inte skall vara, tro sig vara eller vilja vara.

När jag gjorde min C uppsats i psykologi gällande attraktion så var det många killar/män som sa att om de hade varit en tjej/kvinna hade de velat vara just sexiga. Vad sexigt dock är och innebär är dock lite godtyckligt som det mesta i livet även om en slags ”standard” för ordet finns så klart.

Nej, tyvärr lyckas inte riktigt Eva, Marre och Anonym komma med de sakliga kommentarer som jag hade önskat vid en intelligent framförd kritik då självklart har de rättigheten att tycka  men sättet som detta framförs på tyder på att personerna i fråga är inte riktigt nöjda med sig själva vilket jag hoppas de blir en dag <3

Man behöver faktiskt inte kränka andra för att tro att detta gör dig till en bättre människa själv. Man blir varken snyggare eller smartare genom att insinuera att andra inte är det, vore allt för enkelt annars och så enkelt är inte livet…

IMG_0289

Söker någon regissör efter en skådespelerska till en skräckis lovar jag att jag kan gömma mig bakom dörren och hoppa fram med ett vrål när detta önskas =)

Buonanotte <3