Att gå till bilen med ett leende på läpparna …

När jag lämnade skolan idag gick jag mot bilen med ett leende, tacksam för de elever jag har i mina olika grupper.

När jag gick upp för trappan till våningen där vi har våra lektioner tidigare idag hörde jag nämligen hur en av klasserna satt i grupper och övade på italienska vilket kändes otroligt gulligt om man nu kan använda det ordet i beskrivningen.

Nu är jag hemma, har tvättat håret (det var på tiden)  och så har jag lagt en hårinpackning som får sitta kvar i en halvtimma. samtidigt som jag mumsade i mig den acai bowl som jag hade köpt direkt efter att ha parkerat bilen hemma.

Nu väntar vi på stormen eller vad tror ni? Blir den så kraftig som de påstår eller inte? Oavsett så är det skönt att inte sitta i en bil om det börjar blåsa så mycket som de tror.

Har fått frågor angående min nagellack men har ingen aning vad den heter men här ser ni att det är en ljusare nyans av nude om ni hittar någon liknande.

 

Någon gång ska jag våga mig på en grön nyans som jag har sett som är riktig snygg men för det mesta fegar jag och väljer nyanser som är mer ”jag” …

Nu ska jag skölja av hårinpackningen och njuta av en skön fredag kväll för hur skönt är det inte med helg även om jag ska jobba även imorgon i butiken samtidigt som jag även måste plugga en hel del …

 

Äntligen datum för operation !

När sköterskan ringde mig denna förmiddag för att säga att vi skulle boka tid för operationen jag har väntat på läääääänge så kändes det så skönt att få skriva in det i almanackan.

Då här i Borås kunde de inte garantera mig en operation förrän efter nyår så erbjöds jag att göra det i Stockholm där de kunde ta emot mig.

Den 18 oktober ska jag därför till Stockholm på St. Görans sjukhus och göra DENNA operation mot ansträngningsinkontinens som det så fint heter. Lite besviken att det inte blir någon narkos på det men får helt enkelt acceptera det.

Känslan om att snart kunna börja springa och träna utan begränsningar och gå ner de där kilon som jag har lagt på mig mycket pga. att jag just har slutat röra mig förutom lite styrketräning vid några enstaka tillfällen gör att narkosdelen är mindre viktig. Får dock sova över där då jag ska opereras sen eftermiddag/kväll.

Tittade in på deras hemsida som gav mig ett tryggt intryck så den 18 kan inte komma fort nog …

Jag ville bara pussa den sköterskan som ringde mig och hon hörde nog lyckan från min sida för hon skrattade lite när jag påpekade min glädje =)

Till alla kvinnor som har samma problem ta tag i det direkt, hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag ringt den kliniken som ska operera mig och frågat vad det kostar att göra operation privat för det är så mycket som begränsas pga. av detta.

Nu dags att plugga denna torsdag för imorgon väntar jobb och på lördag är jag i butiken 10-14 då den är öppen för er som vill komma och titta på REAN eller på de jackor & västar som inte är det =)

Att planera en resa tillsammans …

Gårdagen började med en kaffe med min väninna Tania som precis kommit hem från Kuba och som idag är redan i Paris och med hennes underbara söta dotter Adelle.

Gick sedan några ärenden pga. ett halsband som jag måste ha tappat för att kolla om någon hade lämnat in den på hittegods men även för att anmäla detta. På eftermiddagen satt jag i telefon och gick igenom mina privata försäkringar för att börja någonstans.

Har nämligen kommit fram till att jag vill ha den där sjukvårdsförsäkringen som är för mig ruskigt dyr men så viktig att ha när man väl behöver den. Genom mitt problem med ansträngningsinkontinens har jag fått se hur långsamt saker och ting kan gå till medan väninnor som har haft just den privata sjukvårdsförsäkring har fått tid och operation inom en månad att jämföra med att det har tagit mer än 1 år för min del från det att jag sökte hjälp för det.

Nästa vecka har jag bokat en tid för att gå igenom hemförsäkringen osv. för känner nu att jag vill samla allt hos samma försäkringsbolag och vill ha koll och känna en trygghet i detta.

Var och handlade efter min dotters inköpslista då vid 18 tiden kom Ann-Louise och Saga för att prata och planera en New York resa på 3-4 dagar sista maj. Nicole hittade ett fantastiskt hotel med bästa läge men ska in på ngn resebyrå idag för att bara kolla av vissa saker innan vi bestämmer oss för att boka.

Vi hade även en riktig diskussion kring ett provocerande ämne och det är intressant hur de moraliska aspekterna man har i ung ålder och som är för all del helt rätt att ha förändras oftast med åren. Saker och ting blir inte längre så svart/vita då åren lär oss, på gott och ont, att det vi trodde vi aldrig skulle acceptera, göra kan faktiskt ske ändå.

Två tonåringar med sunda värderingar har vi och det gillade vi <3

Ann-Louise hade med sig detta goda vin och jag som gillar men inte tål rött vin kan erkänna att jag känner av det. Hur kan jag som italienska inte tåla vin? Så märkligt, lika märkligt som att jag kommer alltid i tid och inte kan/gillar att laga mat. Vissa generaliseringar lever man helt enkelt inte upp till =)

En mysig onsdag kväll med planering/diskussioner och kärlek.