Extra smulig smulpaj …

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Åhléns Idag känner jag MYCKET bättre tack och lov men då jag håller mig hemma ett par dagar till kände jag för att ”slänga ihop” en riktig smulig smulpaj (leker lite med orden =), inte så mycket för min egen njutning då jag känner inga smaker just nu men […]

Tryffel pasta à la Magdalena

Självklart bad jag Magdalena att ge mig receptet på pastan hon bjöd på förra lördagen så här kommer även den. Ingredienser: 3 schaletten lökar, färska champinjoner eller annan valfri svamp, 1 svampbuljongtärning, 1-2 dl vitt vin, 5 dl grädde, 2-3 msk Zeta ”creme” svamp med tryffel, Zeta vit tryffelolja efter smak, 1-2 dl riven parmesan […]

Smaskig Nutella paj …

Jag skulle vilja påstå att jag är nästan uppvuxen med Nutella då jag är född och har bott i Italien tills jag var 20. Min svenska mamma hade dock en märklig tanke på att det var ej bra med denna goda chokladen så vi fick inte äta det hemma tills en läkare så att det […]

Krämig tryffelpasta med lövbiff och parmesan …

När jag kom hem efter jobbet så åkte Nicole och jag iväg och handlade då hon ville göra en tryffel pasta som middag vilket jag självklart inte hade några invändningar emot. Så här gör du: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken för att sedan tillsätta grädde, […]

Tagliolini med kantareller …

Det här måste vara det alldeles perfekta receptet för alla kantarell älskare speciellt om dessa gula svamp favoriter kombineras med färsk pasta och det gula guldet, saffran. Mums på det! Receptet kommer direkt från min syster i Bologna, Italien <3 Ingredienser: 400 gram färsk pasta i form av tagliolini/spaghetti eller fetuccine (måste vara färsk) 200 […]

Bruschetta …

Att jag älskar italienska smaker som italienskt bröd, färsk tomat, olivolja, vitlök, basilika och salt är inte speciellt konstigt. Minns så väl en gång när jag var runt 14 år och åkte med en väninna till hennes mormor som bodde på landet. Där gjorde jag bruschetta till alla som var där för att sedan leka […]

När du är sötsugen …

Sötsugen men vill försöka undvika godis och dylikt? Köp då några dadlar, dela de (ta bort kärnan så klart), lägg lite ekologisk jordnötssmör utan socker och strö lite kokos på de så har du något som nog kan tillfredsställa ditt sötsug. Väldigt mättande är de också så du kommer nog inte att få i dig […]

Bland det godaste jag har ätit …

Lite lagom tills jag skulle bli nyttig dessa tre sista veckor innan New York resan bakade min kollega Lena denna helt underbara kaka med rabarber och vit choklad som hon tog med sig till jobbet så att vi alla kunde njuta av den. Helt klart bland de godaste jag har ätit så bad om receptet […]

Inspirationskväll hos Systramii …

Igår eftermiddag vid 1730 gick jag till Systramii för att delta i ett par timmars inspiration gällande raw food och hälsa som Karin Haglund och Erica Palmcrantz Aziz höll i vår småstad igår. Tillsammans har dessa två kvinnor skrivit hela 16 böcker (om jag minns rätt) medan en annan klarar knappast att laga efter ett […]

De allra enklaste pizzabullarna …

Förra veckan önskade Nicole sig pizzabullar, något jag inte har gjort på typ 8 år =) Istället för att dock göra degen själv som jag gjorde då valde jag den allra enklaste varianten för keep it simple är lite mitt motto i köket =) Jag köpte en förpackning färdig pizzadeg med tillhörande tomatsås som jag […]