En favoriträtt bestående av 3 ingredienser …

Keep it simple gillar jag speciellt just när det enkla är så himla gott som pasta in brodo = pasta i buljong är.

Kanske att jag tycker det för att jag är uppvuxen med det men vet även att flera personer i min bekantskapskrets har uppskattat denna enkla rätt.

Ingredienserna består av buljongtärning, pasta (som är framtagen för detta) och så riven parmesanost på det med lite olivolja.

IMG_9511

IMG_9515

Buon appetito!

IMG_9519

Testa för detta hade en liten underbar tjej jag kände som favoriträtt trots att hennes pappa är riktig duktig på matlagning, helt enkelt ett kvitto på att jag inte är själv i att gilla det enkla.

Nu skall sängen flyttas från sovrummet då ikväll skall det målas här <3

Pasta á la Nic …

För många många många år ( ca 20 år sedan) sedan träffade jag en kille som jag var lite förälskad i så när han en dag bad mig laga en italiensk pastarätt fick jag lite smått panik för liksom idag är inte matlagning mitt intresse, tvärtom.

Förväntningen att man som italienska skall kunna laga goda pastarätter brukar jag ofta rasera väldigt snabbt för erkänner på direkten detta ointresse för kökssysslor.

Att tro att jag kan laga mat bara för att jag är italienska är som att tro att jag kan sjunga eller kommer alltid för sent av samma anledning.

Jag är helt enkelt det där undantaget som bekräftar regeln i alla dessa tre ”fall”.

Jag gillar inte att laga mat, jag kan definitivt inte sjunga och jag kommer aldrig för sent.

Den gången ville jag dock inte göra den killen besviken (med åren lär man sig att det gör inget, de stannar kvar ändå) och hittade på en pastarätt som är lite av en fusk då det enda jag gjorde var att steka nötfärs, la in den där färdiga burken, blandade med matlagningsgrädde, peppar, vitlök och voilá så var såsen till pastan klar.

Jag döpte pastan efter hans nickname och den gjorde succé. Vet inte hur många gånger jag gjorde den och när vi slutade träffa varandra ville han ha receptet för mig kunde han minsann vara utan men inte sin ”pasta á la Nic” =)

Då jag ej ville erkänna att den bestod av en färdig burk sa jag att det var min farmors gamla recept och att hon skulle vända sig i graven om jag gav ut hennes hemliga italienska recept som hade ärvts i generationer…

Idag dammade jag av ”receptet” och gjorde den igen då jag skulle bjuda på en enklare lunch här hemma innan ett möte gällande kommande planer.

IMG_8792

IMG_8805

Det tar max 10 minuter att göra den och den är mer svensk än italiensk då vi sällan använder grädde i Italien och då vi hemma äter pasta med sås medan här i Sverige äter man sås med pasta =)

Självklart parmesan och lite olivolja på pastan så är det bara att säga ”buon appetito”

IMG_8807

Självklart kan man ändra namnet på rätten efter vem man lagar den till =) men själv tycker jag att det är alltid lite charmigt att berätta historien bakom den samtidigt som med den får jag även sagt att mat är inte my cup of tea =)

Nu är klockan 1830 och min älskade måndag har tyvärr passerat lite för fort och kvar består lite jobb vid datorn sittandes på mina sköna stolar i köket medan Molly ligger på bordet och tittar på mig med sina stora blåa ögon <3

 

Att gå på dejt och inse att det är en annan person som står framför dig …

Sitter nu på jobbet med mina torra läppar (skorpa på de efter tatueringen) och huden som fjällar bort. Känner mig så fräsch så =)

IMG_3434

Även om jag vill självklart ha kunder i butiken så blir jag inte ledsen om inte allt för många ser mig dessa dagar =)

Igår kväll när jag satt och läste nyheterna så stannade jag upp vid namnet av ett företag som jag kände igen och minns som igår en liten rolig dejting händelse som är något typiskt mig och som skedde typ för 5-6 år sedan (har lite dåligt minne =)

Troligtvis  genom en sådan där dejting sida som en man tog kontakt med mig och jag föll  lite för hans sätt att skriva då jag oftast går efter det verbala språket.  Självklart bad jag om ett kort vilket han skickade men då på sig själv med 3 andra män då en artikel hade skrivits om deras företag och det var just den med bilden som han skickade till mig.

Det kändes ok då jag var lite uttråkad så middagen såg jag som ett trevligt sätt att komma ur den bubblan om att det händer aldrig något i mitt liv så tackade ja och vi skulle mötas framför hans hotel för att gemensam ta taxi till den restaurang han hade bokat (Thörnström Kök  i Gbg).

När jag dock mötte upp honom så insåg jag väldigt snabbt att den mannen som stod framför mig var INTE den av de 4 som jag trodde att jag skulle på middag med.

Att bara där helt plötsligt skylla på något kändes lite väl påtagligt och oförskämt så fick helt enkelt skylla på mig själv och följde med på middagen som får väl ändå säga var trevlig då han var väldigt intellektuell och kunnig (gillar att imponeras av andra) men när frågan senare kom i taxin om jag ville följa med till hans hotel, just där gick min gräns för min artighet =)

Då skyllde jag helt plötsligt på en ovetande stackars Knut och hänvisade till 6 timmars regeln som säger att man får ej lämna själv en hund längre än så.

DSC_00151-670x1005

Knut hade självklart en vän som gick ut med honom men den informationen höll jag för mig själv och tog tåget hem med ett leende på läpparna för min virrighet.

Av artikeln att döma så har det gått bra för honom trots att han kanske just den kvällen hade hoppats på en annan utgång…

Min lärdom blev: be alltid om ett kort utan att andra är med på det =)

Har du också en lite sådär virrig, rolig dejting historia att dela med dig?