Från tapet till tavlor …

När mina vänner Ulrica och Hans skulle hjälpa mig med att måla, sätta upp tapeter och lyfta fram det jag har samt möblera om både vardagsrum och kök medan Nicole och jag var på semester i somras så fanns det en tapet från Gucci som jag förstod att den skulle bli ”för mycket” som fondvägg men som jag ändå ville ha in på något sätt.

Ulrica kom då med den lysande idén att köpa en rulle och göra två tavlor av en del av denna fantastiska tapet för att sedan rama in de i liknande nyans som väggarna.

Idag kom de och satte upp både teve och tavlor då de vet att allt skulle annars bli liggandes. Jag bara älskar dessa tavlor och kan inte sluta titta på de.

Teven är nu också uppe och tills jag köper ett visst sidobord i marmor jag har sett så har Ulrica köpt detta skåp som hon har målat om och fixat nya detaljer till och det blev en ursnygg möbel att ha tillsvidare.

Ulrica är väldigt ”allergisk” mot synliga sladdar så det ska självklart också fixas … Allt är inte riktigt klart men jag är så nöjd redan <3

Nu ska jag tända lite ljus och putsa teve och glasborden för det blir lite dammigt med balkongdörren öppen och en katt som temporärt fäller kan jag lova.

Sist var det vissa som inte kunde komma in på kontaktuppgifter till Ulrica och Hans men nu ska deras hemsida fungera och just  HÄR finner du deras mail om du har frågor kring omstyling.

Nicole och Holly har tvättat håret, spelat Mamma Mia musik och nu vet jag inte riktigt vad de gör då de har stängt in sig åter på rummet =)

 

Ny spegel i hemmet …

Idag kom en av de där inredningsdetaljerna som jag har längtat så efter !!!

Titta på bilderna nedan så kanske du ser ett skymt av den.

En ny fantastisk spegel !!! Och det bästa? Den finns inte att köpa i butik för ibland är det faktiskt rätt så skönt med den där inredningen eller plagg som faktiskt inte finns så lätt att få tag i så en helt unik sådan (unik tills någon gör detsamma).

Det Ulrica har gjort är att ha beställt en spegel i de exakta måtten jag önskade och så gick hon till en butik här i Borås som säljer bland annat ramar, tog hem några prover och tillsammans valde vi just den du ser på bild och voilá fick jag en egendesignat spegel i de måtten jag önskade. Hur bra är inte det? Så är du intresserad av att göra din egen spegel finns hon på m2interior.se

Ska ta mer bilder på dagtid för det är redan lite mörkt ser jag …

Info om var man kan beställa spegel och var ramen kommer ifrån får ni reda i nästa inlägg för det finns olika ramar och det är inte alltid den spegel i den storleken man vill ha finns att köpa så alldeles p e r f e t t o att göra så …

Imorse körde jag mor till Landvetter som ska till min syster för andra gången denna sommar. I Italien är barnen lediga fram till september och jobbar man så är det inte så okomplicerat som man önskade. Inte alltid lätt att få ihop det så hon åker ner och hjälper till samtidigt som hon får möjligheten att umgås med de sötaste syskonbarnen jag hade kunnat önska mig <3

Nu ska jag dammsuga, ta ett skönt bad och kanske se de sista 2 avsnitten på den serien jag började på? Här någon som lever ”la dolce vita” <3

 

Färgen i köket heter …

Har fått många frågor gällande den, enligt mig, ursnygga mörkare gråare nyans som Ulrica och jag valde till mitt kök och som hon fixade medan jag var iväg på semester.

Då jag hade ett litet möte med Ulrica idag fick jag reda på svaret till er fråga. Färgen på mina köksluckor/skåp samt väggen är köpt på Nordsjö och färgen heter Dazzling Calais och vi har valt den matt.

I näst sista inlägg skrev jag mailet till Ulrica om du skulle vilja anlita henne och Hans för att fixa till ett eller flera rum som du inte riktigt är nöjd med i dagsläge. De har även stylat kontor och hotel som kända Copperhill i Åre så en kvinna som kan konsten att skapa vackra miljöer utifrån den smala eller breda budget man själv har. Vilken tur att man har vänner i denna bransch <3

En av väggarna i vardagsrummet har målats i samma färg som köket då det är öppen planlösning hos oss, sedan har vi valt en väldigt läcker tapet som Nicole är lite tveksam till men som hon verkar gilla mer och mer. Själv tycker jag att den är fantastisk då jag tycker om att sticka ut lite trots allt, och väggen där gardinerna hänger och där dörren till balkongen är har fått vara kvar vitt.

Soffan har hon vänt och nu väntar vi på att sätta upp teven, en spegel ska komma till men det kommer att ske om ca 2 veckor för självklart är tanken att teven ska bli inramad =)

Mycket inredning nu framöver …

Älskar att möta hösten med ett ”nytt” vardagsrum/kök för jag är en riktig hemmaperson och för mig är hemmet viktigt då jag tillbringar där en hel del tid <3