Att ”lura” sin dotter till Unos Djur …

För ca 6-7 år sedan åkte jag runt till några utflyktsmål för att kunna rekommendera eller inte dessa till turisterna som kom på besök i Borås.

En av de ställen jag då åkte ut till var Unos Djur, ett slags museum (eller byggnad) där de fantastiska skulpturer som Uno gjorde i trä finns att beskåda.

IMG_1462

Frågade för några veckor sedan min dotter om vi kunde åka dit då jag ville visa hur fantastiska dessa var och därför att jag själv var sugen på att åka dit igen efter dessa år men svaret från hennes sida var tydlig, rak och ärlig: NEJ, några Unos Djur var hon INTE sugen på att åka och titta på.

Då jag dock är även av den åsikten att man som tonåring får ibland finna sig i att göra något man kanske inte tycker är roligast i världen så bestämde jag mig för att jag skulle ta dit henne mot hennes vilja.

Mor ville dock följa med så med den förklaringen att jag skulle bjuda de på lunch utanför centrum så lurade jag in min Nicole i bilen och sedan var det bara att köra mot Bredared.

När hon förstod att vi skulle dit då började jag skratta så att tårarna rann och fick finna mig i att ha en något tjurig tonåring i bilen som minsann inte skulle gå ur den men så mjuknade hon upp lite (bara lite) och följde med in till något jag tycker är helt fantastiskt för skulle jag få en trä bit lovar jag att jag skulle inte ens kunna forma det till något.

Se några av de fantastiska djuren Uno har gjort och som du kan beskåda 15 minuter från Borås centrum.

IMG_1440

IMG_1442

Mor gillade uppskattade iaf. utflykten men så har jag helt förståelse att man som tonåring föredrar helt andra saker…

IMG_1444

IMG_1446

IMG_1448

Jag förstår bara inte att någon kan skapa något som ser så realistiskt ut …

IMG_1450

IMG_1452

Nicoles kroppsspråk är tydlig =)

IMG_1456

Skall inte visa kort på alla djuren för annars har ni ingen anledning att åka dit, något jag tycker man verkligen skall göra för att beskåda hantverk  och självklart även för att stödja att sådana här utflyktsmål får leva kvar.

Inträde kostar 50:-, Nicole som är 14 år gick in gratis. Du kan även fika sittandes inomhus eller utomhus och i anslutning till Unos Djur finns även en gammal lokal med målningar från en man som flydde andra världskriget och vars målningar är tillägnade alla som hjälpte honom med att bygga upp gården.

Lite osäker om jag förstod rätt då jag höll på att övertyga Nicole att även följa med in här …

IMG_1460

Den äldre mannen som visade oss runt jobbar lik sin kvinnliga kollega helt ideellt vilket visar vilka fantastiska engagerade människor som finns.

Vet du inte vad du skall göra och har ett par timmar över ta bilen och åk ut dit för det är en mysig utflyktsmål som du även kan kombinera med vårt nästa som dock kommer i nästa blogg inlägg för nu skall jag ta en liten paus denna soliga söndag eftermiddag <3

När parar man en katt?

Måndag men då jag har stängt på måndagar skall jag idag färga håret något blondare och njuta av tidningar och kaffe sittandes några timmar i en frisörstol.

Vaknade med den här lillan bredvid mig som på bild sitter på balkongen, hennes favoritplats och den platsen hon endast får vara på under uppsikt.

IMG_1344

IMG_1345

Hur gammal skall en katt helst vara för att para sig? 2 år? Än så länge är hon fortfarande alldeles för liten då vi hämtade henne den 21/12 och hon var då 12 veckor gammal men tankarna går om vi inte skall ta en liten kull på henne den dagen det är aktuellt.

Någon som har katt och som kan säga fördelar/nackdelar med det om det finns några?

Nu skall Knut rastas och måndagen får kicka igång =)

Idag är ingen vanlig dag …

… det är KNUTs födelsedag!!!

knut-valp

Minns som igår när jag tog flyget till Luleå för att hämta den lilla valpen som vi hade bestämt oss för att skaffa hund.

Jag kom hem till lägenheten i Borås med vår lilla pälsboll sent på kvällen och Nicole som då var 3-4 år var fortfarande vaken då hon ville se honom. ”Var är han mamma?” för hon såg honom inte i min famn, så liten var han.

Min trogna vän, han som vet och hör allt. Tänk om Knut hade kunnat skriva en bok =)

Oavsett om jag är ledsen, glad, känner mig ful, fin eller alla olika sinnestillstånd som vi människor kan ha så   finns han ALLTID där och de där små runda ögon visar bara ren KÄRLEK <3

10526177_10152704870273660_2692263050125020715_n

IMG_0107-980x653

IMG_0422-682x1024

Ikväll har han fått lite fläskfilé (bara lite så att han inte får ont i magen) och snart får han lite massage =)

Det där med att skaffa speciella djur som utmärker sig är min grej och till er som inte redan visste det (ni kan inte vara många =) så är han döpt efter min första one night stand, en ung och väldigt snygg norsk kille jag träffade i Smögen.

Ett viktigt historiskt  och personligt namn i mitt liv var vad han blev döpt till =)

Vår katt Molly är dock ej döpt efter samma referensramar =)

GRATTIS KNUT på födelsedagen <3