En ”uppkopplad” natt …

Har under några kvällar känt att jag har som ett tryck över bröstet (vänster sida) och när jag gick promenaden i lördags (bara ca 5 km) så var jag trött, ansträngd och fick stanna en stund för att återhämta mig.

Igår kväll var ”trycket” ännu obehagligare så efter många om och men (man vill ju inte belasta sjukvården just nu) så ringde jag ändå 1177.

När hon bad mig beskriva känslan sa jag att det känns som om någon röker på mig och jag får inte luft. Då jag har högt blodtryck och man ska alltid ta det säkra för det osäkra när det gäller hjärtat så ville hon att jag skulle till akuten så att de kunde undersöka mig.

Troligtvis en reaktion efter den jobbiga hostan jag har haft men bäst att utesluta annat som är farligt var hennes kloka råd.

Tog bilen vid 22.30 och fick via porttelefon beskriva anledningen till mitt besök. Få som satt i väntrummet (många vågar inte ta sig dit just nu) vilket innebar att jag kom in snabbt. Den trevliga sjuksköterskan gjorde EKG på mig, tog flera blodprov och så fick jag ligga i ett rum uppkopplad på EKG:n i väntan på svar. De blodproven visade inte på några anomalier så de gjorde om de som hade med hjärtat att göra (vilket är lite av ett praxis) men även de visade inte på några konstigheter tack och lov sa läkaren.

Vid 4.30 efter en kopp kaffe fick jag ta bilen hem och då hade den där känslan att ”har svårt att andas normalt” avtagit. Nu dagen efter känner jag av den även om känslan är inte så obehaglig som igår kväll. Tur får jag sällskap ikväll då det är extra jobbigt att vara själv när man upplever något liknande.

Ska jobba hemifrån åtminstone 3 dagar, ta det extra lugnt (jag är inte direkt hyperaktiv annars :) och hoppas att anledningen var överansträngningen efter hostan. I annat fall får jag helt enkelt kontakta sjukvården igen <3

Köpt mig en grön juice och nu väntar lite jobb efter ett par möten som vi hade på förmiddagen på just Google Meet.

18
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Michela CastellariKnutEvaRenèeNatalie Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
AnnaE
Guest
AnnaE

Hej
Det kan vara en nerv som ligger klämd.
Ta hand om dej 🌷

Renèe
Guest
Renèe

Hej! Bra att du kollade upp det, men faktum är att ett sånt tryck du skrev om kan komma från magen och stråla uppåt.
När trycket släppt eller avtagit kan man typ få en maffig halsbränna, kände du av det? I vilket fall som helst så hoppas jag att du mår bättre nu///R

Renèe
Guest
Renèe

Hej igen! Har du kollat om du har typ någon ansträngningsastma, glöm aldrig att du kan ha kanonvärde i både syresättning och lungfunktion och ändå ha ansträngningsastma…(En lungläkares ord till mig när ett av mina barn som är 21 år nu fick diagnosen…hennes värde var kanonfina.) Medicinen bestod av Bricanyl plus kortison i en inhalator…Att jag skrev att det va lungläkarens ord var för att första ggr det hände med min flicka så sökte jag upp VCT på minuten..och när de testat hennes syre och lungfunktion sa de att det inte kunde va astma, men så fel de hade. Sen… Read more »

Renèe
Guest
Renèe

Jo men allergi och ansträngningsastma kan gå hand i hand…minns att du skrev i något inlägg att du hade känt det ansträngande när du gick…allergitiderna har redan börjat så de som är allergiska mot t.e.x björk har ju känningar av det..andningen…ögonen eller både och kan påverkas.

Natalie
Guest

Kanske stressrelaterat?

Eva
Guest
Eva

Det kan inte vara muskulärt? En gång fick jag muskelinflammation i musklerna runt revbenen på vänster sida. Det gjorde att jag inte kunde ta djupa andetag utan att det gjorde väldigt ont. Det känns alltid läskigt när man inte kan andas som man brukar göra. Hoppas att det blir bättre snabbt!

Eva
Guest
Eva

I mitt fall fick jag inflammationen i samband med en influensa och feber. Kommer inte ihåg om jag hade hostat, men var ung och mycket vältränad när jag fick inflammationen. Till skillnad från idag. :)

Eva
Guest
Eva

Om jag inte minns fel var det i en vecka eller lite mer. Jag tror att jag fick någon inflammationshämmande tablett och fick/kunde inte träna på några veckor. Att inte få träna var det jobbigaste eftersom jag tränade 6-7 dagar i veckan och min kropp och mitt psyke var inställt på det.

Knut
Guest
Knut

Corona?