Viktiga telefonnummer …

Sitter på jobbet och har precis lärt mig grunderna för två olika program att använda mig av gällande distansundervisningen och måste säga att det är lite spännande och lärorikt då vi alla får lära oss nya verktyg och kunskaper gällande hur vi ska hantera denna nya situation.

Tror dock även att föräldrar får vara lite mer aktiva och verkligen se till att sina barn inte bara sitter och chattar för som de har påpekat så är inte detta en semester men undervisning som sker i en annan format. Vi lärare ska exempelvis starta lektioner de vanliga tiderna men online så att eleverna ska följa samma schema men från sitt hem.

Tar dock nu en liten kaffe paus för att blogga om något som jag och min syster pratade om per telefon häromdagen. Såg nämligen att någon hade lagt ut på sin instagram att antalet barn kanske ökar nu under Coronaviruset. Själv är min cyniska tanke av helt motsatt karaktär. Jag tror nämligen att antalet skilsmässor kommer att öka om ekonomin hos respektive tillåter det men även våldet mot kvinnor i de hem där det redan har förekommit och kanske även hos nya.

Min syster sa att man borde skriva mer om det, något som inte har uppmärksammats så mycket i Italien än, men från Kina kommer nu rapporter om en tredubbling av våld i nära relationer. Tror tyvärr att den statistiken kommer inte att enbart vara en sanning i Kina men i hela vårt samhälle. Stressen för en sämre ekonomi och den typen av isolering från jobb och skola som en karantän är kommer nog tyvärr att innebära en stor risk för en ökning av våldet i hemmet

HÄR kan du läsa en artikel jag läste idag om detta och just för att det är så viktigt att uppmärksamma denna risk så delar jag här i bloggen de telefonnummer som artikeln jag länkade till har med.

Är du utsatt eller vet någon annan som är det?

Just nu har flera kvinnojourer utökade öppettider för sina telefonlinjer och chattar. Här kan du få hjälp:

Kvinnofridslinjen: 020 50 50 50 

Brottsofferjouren: 0200 21 20 19

Terrafem (andra språk än svenska) 020 52 10 10

tjejjouren.se – chatt

ungarelationer.se – anonym chatt för dig under 20 år

roks.se – hitta en jour nära dig

unizon.se – hitta en jour nära dig

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Michela CastellariJannen NordLinda Larsson Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Linda Larsson
Guest

Bra ämne att lyfta i dessa tider!

Jannen Nord
Guest

Jaaa, tror det både ökar barn % och likväl skilsmässa – på sikt, även ekonomiska problem samt de naturliga, nära samvaro…