Tagliolini med kantareller …

Det här måste vara det alldeles perfekta receptet för alla kantarell älskare speciellt om dessa gula svamp favoriter kombineras med färsk pasta och det gula guldet, saffran. Mums på det!

Receptet kommer direkt från min syster i Bologna, Italien <3

Ingredienser:

  • 400 gram färsk pasta i form av tagliolini/spaghetti eller fetuccine (måste vara färsk)
  • 200 gram morötter
  • 3 små förpackningar saffran
  • 1 vitlök
  • riven pecorino ost
  • olivolja, salt, peppar, lite socker
  • 250 gram kantareller

Så här gör du:

Skala morötterna, låt de koka i en kastrull med kallt vatten, lite salt och lite socker. Låt de svalna upp i själva kastrullen och i dess egna vatten, därefter får du skära de i små fyrkantiga bitar.

Kantarellerna får du förbereda genom att tvätta de samt hacka de i bitar. Stek de på låg värme med lite olivolja och en vitlöksklyfta. När de är klara kan du salta och peppra de.

Koka pastan i saltat vatten. Efter några minuter låt de ligga i en skål med saffran. Var noga med att saffran färgar din pasta. När detta är gjort häller du alla ingredienser tillsammans i stekpannan där kantarellerna har blivit stekta. Rör om lite lätt.

Servera varje tallrik med lite riven pecorino på pastan.

Denna mumsiga pastarätt är en typisk hösträtt i både färg och smak.

Återstår att önska dig Buon Appetito!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Michela CastellariHannas krypin Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Hannas krypin
Guest

Det låter verkligen suveränt gott. Tack för tipset. :-)