Att känna tacksamhet inför nästa läsår …

Medan jag låter håret själv torka lite så tänkte jag berätta att jag även har fått reda på att jag får jobba kvar på samma underbara skola som gymnasielärare även nästa läsår.

Att få jobb som gymnasielärare är inte allltid lika självklart som för låg/mellan/högstadiet där bristen på lärare är större. Förutom det så har man lärarlegitimation i olika ämnen så det är en tjänst i de ämnen som är aktuella och inget annat så klart.

Jag började förra augusti på 40% men fick efter en månad redan 60% för att nu även ha vikarierat upp till en heltid (och lite till). Vikariaten slutar dock i mitten på maj så min sista månad innan sommarlov kommer jag att jobba 60% vilket innebär att jag kan då komma ikapp mig med mina egna studier i kriminologi som jag i skrivande stund ligger något efter med.

MEN det bästa är att jag i torsdags fick mail och att jag redan i augusti när vi börjar det nya läsåret har blivit erbjuden ca 75% tjänst vilket känns så roligt!!! Jag ska undervisa i italienska, psykologi och sociologi, alla mina ämnen vilket är fantastico! Älskar variation …

Att kunna ta sommarlov med vetenskap att ha mer jobb än när jag började förra läsår och med kanske tron att det blir till så småningom 100% tids nog.

Dock är 75-80% perfekt då jag är 47 åringen som fortsätter att plugga och det kräver sin tid så klart.

Ska allt fira tryggheten och glädjen i att veta vad jag ska göra även nästa läsår för som min dotter säger ”Mamma, du verkligen älskar dina elever” och ja, det är precis vad jag gör. Någonstans är jag kanske rätt så bra på detta och bättre blir jag så klart med tiden när jag har förberett lektioner i ett par år. Men … jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor, om det är detta eller något annat och saken är den att jag funderar inte så mycket på det. Jag pluggar för att öppna upp nya möjligheter men jag jobbar för att jag stortrivs där jag är efter att i många år testat andra branscher.

Ville bara dela med mig av lite tacksamhet för livet då jag hade ett samtal med en kär vän som påminde mig att jag är bra på rätt så mycket (även om inte på allt =) och att jag har verkligen kämpat länge på olika plan även om det inte märks i en blog, det är bara blodtrycket och kolesterolet som påminner om hur stress påverkar oss människor …

Nu får jag allt fixa till mig, gå och köpa Påskägg till mina syskonbarn och dammsuga!!!

 

 

 

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Michela CastellariNettan Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nettan
Guest
Nettan

Hej
Vad skoj att du får vara kvar, Grattis, och att du trivs är viktigt. Jag känner själv att jag trivs så bra på mitt arbete, man är ju mer på jobb än hemma hihi
Trevlig semester och fira din mam i värmen nu, vet inte vad som hände med våren…Burr brrr
Såg att du var i mitt område (både mitt jobb o hem) när du var i Stockholm på Michelle Obama
Kram