Får man gratulera på Internationella kvinnodagen?

När jag gick på gymnasiet i Italien väntade killar från andra skolor utanför vår skola för att ge oss tjejer mimosa blommor som är, åtminstone i Italien, den blomma som man ofta ger på Internationella Kvinnodagen.

Att få blommor och en grattis på kvinnodagen är definitivt inget märkligt i mitt hemland medan här i Sverige finns hos vissa ett helt annat perspektiv/infallsvinkel.

Man ska enligt den inte gratulera då den gratulationen skulle jämföras med en ”grattis till att ni kvinnor är diskriminerande”.

Själv är jag nämligen väldigt nöjd med att vara kvinna och är tacksam mot alla kvinnor som i historien har gjort att jag har kunnat/kan plugga, rösta, ha sex med vem jag vill, jobba och behålla min lön.

Olika perspektiv helt enkelt på synen på denna dag men om ni likt mig kan ta emot en grattis utan att ta illa vid er så kommer den här: GRATTIS på kvinnodagen och TACK till alla kvinnor som har jobbat och jobbar för en jämlikhet mellan könen (älskar dock även våra olikheter =)

Inga mimosa blommor men denna fantastiska bukett idag i ljuvliga nyanser, TACK <3

När jag vaknade imorse så började framförallt ena ögat bara rinna. Inget klibbigt men bara ”tårar” som dock inte var tårar tack och lov. Det höll uppe en stund på jobbet för att sedan bli åter sämre på vägen hem och för en stund sedan rann det i ögat igen. Vad kan det vara? Knappat någon allergi med tanke på vädret (det kliar inte heller) så en infektion i ögat? Hoppas det går över tills imorgon …

Skulle ha gått på en mysig AW men för att inte alla skulle tro att jag är ledsen hela tiden (kan inte heller hålla ögonen öppna) så fick jag istället gå hem då jag även fick ont i magen. Ingen bra dag ur den synvinkeln helt enkelt men går inte rinnandet i ögat över får jag imorgon ringa sjukvårdsupplysningen och rådfråga.

Önskar dig en mysig fredag kväll <3

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viktoria
Viktoria
1 year ago

Hoppas ögat känns bättre idag, men om det inte gör det: Vila från linser om det fortfarande rinner från ögat. Det kan vara en infektion eller förkylning i ögat eftersom det bara verkar vara på ena ögat.
Krya på dig!

K
K
1 year ago

Hej, kan det vara så att din fransbrutta har bytt lim, så du är känsligare för det nya limmet. Det har jag råkat ut för en gång.
Hoppas på bättring
Kram