Två dagar kvar till en efterlängtad operation !!!

Idag har jag haft en rätt så intensiv dag med jobb hela dagen och så fort jag kom hem satte jag mig med min hemuppgift i kriminologi som ska vara inlämnad senast imorgon kl. 23.59. Det enda jag har kvar är att formulera två kommenterar på ett par av de uppgifter som någon annan i klassen skrivit men det hinner jag med imorgon. Skönt att ha skrivit mitt egna då det är den som tar lite tid.

Imorgon ska jag först gå till Rimma för att fixa naglarna då jag ska vara helst utan färg på de. Anledningen är att på torsdag kl. 17.30 ska jag opereras, en operation jag har längtat efter att få göra av den enkla anledningen till att jag vill kunna börja springa utan risk för läckage.

Ja, det är hemskt att kanske erkänna men detta är ett problem många kvinnor lider av men inte alla vet att man kan operera sig för.

Sedan en månad tillbaka har jag köpt mig en privat sjukförsäkring men då jag sökte för detta problem redan för ett par år sedan så hade jag inte det och har därför gått igenom tester och 3 undersökningar. Tycker att det är märkligt att man ska bevisa att man har ett problem när knappast någon skulle frivilligt erkänna att man kissade på sig om man nu inte verkligen gjorde det. Nåväl, då vårdgarantin har passerat med sina tre månader från det att en operation blev godkänd så har jag nu fått en tid på St Göran sjukhus i Stockholm.

Jag har berättat om denna kommande operation tidigare (i samband med de undersökningar jag har varit på) och gör det igen av den enkla anledningen att jag tycker att genom att prata om det kan man kanske få någon annan kvinna att söka hjälp. 80% sägs bli helt av med problemet och operationen i sig ska visst vara endast i 15 minuter och ske endast under lokalbedövning vilket låter lite skrämmande för min del. Hur skönt kan det vara att få lokalbedövning just där liksom? Hoppas att de ger mig mycket lugnande så att jag försvinner i en liten bubbla.

Operationen jag ska göra heter TVT (vissa av er läsare har nog redan gjort den), står för Tension-free Vaginal Tape och innebär att man lägger ett band under urinröret som stöd för att förhindra urinläckage.

Läkaren ska visst göra två små snitt på magen över blygdbenet och ett under urinröret via slidan. Med en specialnål dras ett tunt band upp på bägge sidor om urinröret och upp över blygdbenet. Bandet stödjer sedan urinröret vid hosta eller belastning av bäckenbotten och förhindrar läckage. Stygnen man syr ihop med försvinner av sig själv inom ett par veckor.

Lovar självklart att berätta om operationen då jag misstänker att man är lite nyfiken kring hur man upplever den om man går i tankarna på att göra samma. Självklart är upplevelsen subjektiv men ska berätta hur den kändes för min del när den väl är gjord.

Har sjukskrivit mig på fredag då operationen görs i Stockholm på torsdag kväll och när mina elever frågade anledningen till inställd lektion så svarade jag att jag skulle till Stockholm. Följdfrågan som ställde till det för mig blev ”vad ska du göra i Stockholm?” Hahaha!

En vän kör mig så imorgon eftermiddag blir jag hämtad så ska vi ta en övernattning på vägen innan dr Folke väntar på mig =)

Googlade precis på tvt operation och bilder och ångrar redan att jag gjorde det … Mamma Mia!!!

18
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Michela CastellariTindraCeciliaNora O’HaraAnn-Louise Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
U2
Guest
U2

Hej,
Gjorde denna op för 4 år sedan. Absolut det bästa jag gjort, blev helt besvärsfri efteråt. Använder inte ens troskydd numera.
Gjorde den med lokalbedövning och sedering(lugnande). Kände absolut ingenting och sov. Pratade såklart en massa gojja med sjuksköterskorna, men det bjuder jag på :-)
Du kan vara lugn, operationen är lätt som en plätt.
Lycka till.

Patrik Matsson
Guest

Du är modig! Det är viktigt med livskvalitet och att vara nöjd med livet. Du gör helt rätt. Man är alltid nervös innan. Men sen är det bara att följa med och koppla av. Det ordnar sig.

Oskar
Guest

Stort lycka till! Hoppas allt blir bra! :)

Helena
Guest
Helena

Har du fått problem efter förlossning? Själv har jag fått liknande men efter jag opererat bort livmoder o äggstockar. Till mig säger dom att det inte finns något att göra, att jag får leva med det.

Lina
Guest

Åh, jag står på vänt på samma operation. Dom säger att det kan bli i höst, lika väl som i vår… De har ingen koll på väntetiderna just nu. Jag vill bara ha det gjort… Så jag kan hoppa och springa :)
Stort lycka till! Och skriv om hur det går sen…
Håller tummarna att vi blir 2 av de 80% ??
Kram

Ann-Louise
Guest
Ann-Louise

Å vad spännande att läsa…..jag ska till St.Göran om 2 veckor för likadan operation, samma läkare som du ska till ? Lite nervös är jag allt ? Lycka till ?

Nora O’Hara
Guest
Nora O’Hara

Allt kommer att gå jätte bra ska du se; fina Michi ❤️❤️❤️

Cecilia
Guest
Cecilia

Har en väninna som gjort detta och hon tyckte verkligen att hennes livskvalite förbättrades, hon jobbade som småskollärare och det jobbet förde med sig u en del utflykter och utevistelse …
Önskar dig stort lycka till med op. Strongt att berätta om detta!

Tindra
Guest
Tindra

Lycka till