Föreläsning Kaj Pollak …

Igår åkte jag till Göteborg direkt efter jobbet för att gå till Lorensbergsteatern och titta/lyssna på Kaj Pollak som föreläste om tanke-känsla-handling, dvs. att hur vi väljer att bemöta/tolka vissa människor och situationer är avgörandet för känslan om lycka eller inte.

Denna 80 åriga man har verkligen glimten i ögat och en stor dos energi när han står på scen med hoppet på att vi lyssnare får med oss några viktiga verktyg att använda oss av när vi behöver. Att tolka situationer till vår nackdel är något de flesta vi är bra på men att inte göra det är ett val vi ska eftersträva och träna oss på genom att öva på det i mindre laddade situationer.

Kaj Pollak tog upp den klassiska ”dina ord om mig säger mer något om dig än om mig” och menar att det är precis så det är vilket självklart alltid är intressant liksom påståendet att alla möten med andra människor sker för att vi ska lära oss något nytt.

Han påstår till och med att de är utsändare för att vi ska öva oss fram till nya insikter om oss själva.

När jag skulle ta bussen till småstaden kl. 21.30 så dök den aldrig upp, troligtvis skulle jag testas direkt i Kajs budskap men tror att han var nöjd då jag blev inte alls upprörd över detta,  krävs nog lite mer än så för att jag ska bli det …

HÄR finner du länken till hans hemsida med datum för de workshop han håller i på ett par dagar.

 

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Michela CastellariMaryNettan Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nettan
Guest
Nettan

Hej

Var föreläsningen bra ? Jag visste ej att Kay föreläste, men vet att han gjort många filmer.
Grattis, jag läste precis ditt tidigare inlägg, så skoj. Jag brukar säga ” har man bara fått in foten på arbetsplatsen så kan så mycket positivt hända ”
Kram

Mary
Guest
Mary

Hej!
Jag pluggar i Gtbg och är rädd för justdetta med att det ställs in bussar, får inga svar av v- trafik för det går ej att veta innan .. hur gick det , fick du vänta länge ?

Mary
Guest
Mary

Tack för svar! Enligt västtrafik som jag frågat får man reda på det samma kväll i god tid … hm.. det har aldrig stämt ! Dock såg jag att privata bolag är ett alternativ de kör från NE platsen men ej lika ofta!

Mary
Guest
Mary

ja, det har skett ovanligt mycket sedan efter sommaren och vad jag förstår har det att göra med att färdtjänstens bokningssystem inte fungerar och chaufförer måste tas och placeras till dessa bilar istället. Det skrev v-trafik som svar .