Lunch och getingstucken …

Min dag startade med Kafé Orions stammis Babis som berättade för Tania och mig om sin dröm (se insta story @michelacastellari) Som grek kunde han inte hålla sig från att gestikulera vilket gjorde drömmen visuell även för oss =)

Efteråt gick jag till butiken där jag håller på att byta ut sommarkläderna till de mer höstliga sådana och där 90% av allt är på utförsäljning så kom gärna in på lördag då jag håller butiken öppen 10-14.

Vid 12 skulle min fina väninna Lizette och jag ta en lunch för nu när jag inte står dagligen i butiken själv har jag möjligheten att vara lite social vilket känns som en riktig lyx.

Lizette och jag var grannar för många år sedan och sedan en tid tillbaka satsar hon på att vara säljare för märket Mary Kay så är du sugen på att samla ihop en gäng väninnor så har du hennes Facebook sida HÄR.

Hon är även utbildad make up artist så alldeles perfekt att få lite tips och råd på smink och/eller hudvård. Man kan välja att vara i sitt eget hem och bjuda hem några väninnor/bekanta eller så har hon även en lokal där hon tar emot de som är intresserade att testa och/eller köpa produkter.

Bokade självklart in henne för en kväll nu i september så ska sätta mig i helgen och bjuda in några kvinnor som jag tror kan vara intresserade att bli sminkade för lite kul är det allt när man själv inte kan alls.

När vi var mot slutet av lunchen satt jag min hand på stolen bredvid där min kamera låg och helt plötsligt kände jag en påtaglig smärta och konstaterade när jag såg en geting på stolen att den hade precis stuckit mig, rumpan var tom. fortfarande kvar i lillfingret som inom några minuter kändes som allt annat än liten.

Ringde 1177 och då vårdcentralen genom prover konstaterade för 2 år sedan att jag är allergisk mot getingstick rekommenderade de mig att gå till vårdcentralen vilket Tania (hon hade precis hunnit komma när det hände) följde med mig till.

Där fick jag hela 12 kortisontabletter vilket läkaren trodde skulle stoppa svullnaden men nu 4 timmar senare så har den spridit sig på handen så behöver nog gå på kortison i några dagar misstänker jag men som det ofta är så går det nu inte att få tag på vårdcentralen trots att klockan är 16 så kan ringa först imorgon för att få tabletter utskrivna. På insta story @michelacastellari syns svullnaden =)

Nu blir det helt enkelt Netlix och min adrenalinspruta liggandes här bredvid ifall att jag behöver ta den. Tror inte att det behövs men en trygghet och ett måste att ha en när man är allergisk.

Dagen som skulle ha fortsatt med att strosa lite i Göteborg med Tania blev istället en lugnare sådan men då det värker och jag vet inte riktigt hur jag skulle påverkas vågade vi inte åka.

Netflix, sängen och Molly bredvid mig känns dock helt ok …

 

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Michela CastellariHelena Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Helena
Guest
Helena

Fick du inte rådet att ta en allergi tablett också? Är själv allergisk och reagerar med allergichock vid kontakt med latex.
Själv brukar jag alltid få cortisont plus allergi tabletter vid sjukhusbesöket. Detta pga av att reaktionen kan komma tillbaka (lindrigare) när effekten av cortisonet börjar klinga av.

Helena
Guest
Helena

När jag får en lite mindre alvarlig reaktion brukar det räcka med de 12 tabletterna på akuten. Men tar alltid allergi medicin samtidigt. De gånger reaktionen är större brukar jag få en kur på 30 tabletter. (Är heller inte bra att äta cortison i onödan). Jag har alltid med mig en adrenalinspruta i handväskan. Så mitt råd till dig är att du alltid har med dig sprutan, blir ju för din del när det finns risk att bli stungen. Sedan så ska man kunna få en såkallad vaccinering vid allergi mot getingstick. Du kommer nog att kallad på allergimottagning för… Read more »