Att möta mina klasser för första gången …

Förra veckan fick jag möta mina kollegor för första gången samtidigt som jag fick bekanta mig lite med skolan men idag började det riktiga jobbet, att träffa de två klasser jag ska undervisa (en klass 1 och en klass 2) italienska i.

Det är ganska både märkligt och spännande hur fort  man kommer in i något. Italienska har jag tidigare undervisat i i närmare 6 år (det var dock 14 år sedan ca) så hur man undervisar den grammatiken känner jag hemma i samtidigt som jag är mycket för att aktivt jobba med språket i talet oavsett om man är nybörjare eller har läst lite innan.

Klass 2 fick nog direkt känna av att jag har rätt så mycket ”skinn på näsan” medan kass 1 får nog vänta lite för de första två veckorna får jag inte riktigt ”sätta igång” undervisningen med de då många byten som sker nu i början på alla nya i skolan. Samma sak sker i hela landet, som en kompis till min dotter som bytte från en skola till en annan direkt första veckan.

Måste bara säga att jag verkligen trivdes och kände mig bekväm i min roll som lärare och skolan känns fantastisk trevlig att jobba i. De två klasserna jag undervisade i ser ut som följande och då ska man veta att skolan håller på att byggas om och en helt ny sådan ska stå klar 2025. En väldigt fräsch gymnasieskola får jag allt säga med fina klassrum redan som de är.

Tveksam till valet av gardiner bara men inom färgpsykologin påstås gult främja snabbare tänkande =) Emot mönstret om inte annat …

Här stod jag reda på att ta emot klassen och alla de nya ansikten som kommer att vara en stor del av mitt arbetsliv nu i åtminstone 1 år framåt.

 

Det andra klassrummet, lika modern och snygg tycker jag …

Mellan lektionerna satt jag och lyssnade på mina kollegor i mitt arbetsrum och säga vad man vill om sina lärare men det är ett stort engagemang bakom de flesta för i mitt arbetsrum kände man verkligen av den energin och viljan att göra sitt bästa för att eleverna ska må som bäst samtidigt som de ska nå sina mål.

Det är inget lätt jobb men ett stimulerande sådant så nästa gång jag jobbar är tisdag då mina arbetsdagar är just tisdagar och fredagar.

Nu har jag alltså ”kickat” igång även lektionerna och det kändes helt rätt …

Idag är jag istället i butiken ett par timmar och längtar till den dagen (mitten/slutet på september) då vi stänger den helt. Det krävdes typ 8 år av mitt liv för att förstå att det är inte detta jag ska göra men till slut så förstod även jag det =)

 

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Michela CastellariNettan Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nettan
Guest
Nettan

Hej

Tack för inlägget hur första mötet var, du kommer bli mycket omtyckt lärare, pratar du och eleverna italienska hela tiden på lektionen?
Ibland är det vissa saker och antal år vi behöver gå igenom innan det blir någon ändring, din kollega i butiken Greta & Anna, började väl också som lärare, har ni kontakt? kanske ni arbetar på samma skola
Vad kommer hända med alla kläder i butiken som inte säljs?
Kram

Nettan
Guest
Nettan

Hej

Ja just det du är utanför Göteborg o undervisar, du har säkert skrivet de, men jag har glömt de haha.
Men nu har du valt och ändrat till nya spännande vägar, det kommer bli bara bättre o bättre

Kram