R.I.P. Knut Castellari <3

Min och Nicoles älskade Knut har nu fått somna in.

De senaste 1-2 månaderna har min lilla älskling knappast orkat gå runt huset. Stadsparken har vi besökt bara när jag har burit honom dit. Hjärtat orkade inte längre så Nicole och jag tog det gemensamma beslutet tillsammans med vår veterinär att vi skulle få låta honom somna in hemma, omringad av sin familj med veterinären som gav honom först lugnande, vanlig insomningsmedel och slutligtvis det som gör att de lämnar oss för alltid.

Han somnade med sitt lilla huvudet på min hand och snarkade som vanligt fram tills den där slutliga spruta som han fick när han redan sov och som gjorde att han numera är den lysande stjärnan i himlen som han redan var på jorden.

Vi har i två dagar väntat in denna kväll och tårarna har varit många under dessa timmar. Saknaden är så otrolig stor för vem ska nu älska åtminstone mig så ovillkorslös som han har gjort i nästan 12 år?

Man brukar säga att vi människor kan minnas händelser från vårt liv först när vi är runt 3-4 år vilket även innebär att Nicole har haft Knut omkring sig hela sitt liv.

Minns som igår när jag kom hem med honom och Nicole som då var 3 år satt och väntade i vårt vardagsrum med sin farmor som passade henne medan jag åkte till Luleå för att hämta honom. Vi ville först ha en tik i den mer klassiska och vanliga brun/röda nyansen men när uppfödaren skickade bild på honom, var vi helt sålda. Flyget bokades och Knut hämtades.

Nicole och Knut har växt ihop tillsammans …

Tänk vad mycket han har fått uppleva och tänk vad mycket kärlek han har fått från alla möjliga håll. Från människor på stan som dagligen stannat oss för att uttrycka att han är den sötaste hunden de har sett till kunder i butiken som var mer intresserade av honom än att titta på kläderna, från personalen på Kafé Orion som varje morgon skämde bort honom med ett par köttbullar när han ivrig ”drog” dit mig på vår morgonrunda till alla fantastiska människor som har passat honom när jag har varit bortrest. Han har varit en älskad hund som spridit glädje genom sina små runda söta ögon och sitt charmerande sätt.

Någon föreslog att jag skulle skriva en bok och låtsas att det var Knut som skrev den för tänk på allt han har sett och hört under sina 12 år med mig =) Tänk alla dejter under årens lopp som han har fått följa med på och alla de som jag inte var intresserade av och skyllde då på honom som en ursäkt för att vara ”tvungen” att gå hem. Han har upplevt mycket min Knut och kanske en dag hans memoarer kommer att publiceras …

Världens snällaste ögon …

Vi är skapta för att fly från döden men att dö är en del av livet så försöker nu istället omsluta den tanken, tacka för de fantastiska 12 åren han har givit oss som familj och hoppas att han får träffa alla kära på andra sidan som väntar på oss när det är vår tur.

Nicole spelade igår in hans snarkningar så att vi ikväll kan ligga i sängen, kramas och lyssna på ”honom” medan vi tänker på vår lille hårboll med kärlek och tacksamhet men som nu har för tillfället har lämnat oss <3

R.I.P. Knut <3

Skall imorgon lägga ut några bilder från kvällen men nu är mina ögon alldeles för svullna för att ens se vad jag skriver …

Tack snälla för alla meddelanden på Instagram, fb, mm.

 

38
Leave a Reply

avatar
22 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
AnnicaPetraMichela Castellarigammal följareLisa (sjubarnsmamman) Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
MosterM
Guest
MosterM

Ååååååååå så fint skrivet och jag sörjer med er.. alla som har haft husdjur känner i hjärtat. Fick läsa din text och se bilderna fler gånger för jag grinade så. Tack för att du delar med dig och många kramat till er.

Nettan
Guest
Nettan

Hej

Nämen Ohh , vad trist , lilla Knut, jag lider med dej o Nivole. Stor kram till er / Nettan

AnnaK
Guest
AnnaK

Nä gud va ledsen jag blir när jag läser detta. Jag har själv två små vovvar och har aldrig varit med om att avliva ett husdjur. Jag är rädd för den dagen
Stor kram till dig och Nicole

Gun
Guest

Det är min största fasa att gå igenom när ett älskat husdjur fått somna in :( vill så gärna ha en liten hund men man tänker på hur hemskt det är när dom blir sjuka och man måste ta beslutet att låta dom somna in :( fint du delar med dig av detta all kärlek och tanke till er…..

Ramona
Guest
Ramona

Så vackert skrivet,,, en sann djurvän,, mina ögon tårades,, ?????så otroligt sorgligt och att dessa våra fina vänner lämnar oss,, massor av kramar❤️❤️❤️❤️?????

Anna
Guest
Anna

Mitt hjärta blöder och ögonen svämmar över ❤️
Vila i frid fina Knut

Helén
Guest
Helén

Hej
Vi känner inte varandra, men jag läser din blogg ibland. Jag blir ledsen för er skull. Jag beklagar verkligen er sorg.
Helen från Trollhättan

AnnaE
Guest
AnnaE

??

Barbro Melin
Guest
Barbro Melin

Neeej men lille Knut, jag var en sån kund som titta mer på Knut än kläderna denna lille underbart fina vovve. När min ena lille katt fick somna in precis 4 år samma vecka, jag grät varje dag i ett halvår, nu är det 14 år sedan men tänker på honom ofta. Så fint skrivet, dom vakar över oss tills vi ses igen. Sov gott Knut o styrkekramar till er

Helena
Guest
Helena

Åhhhh vad jag lider med er. Det är det värsta med att ha djur, att dom inte lever så länge som vi. Min lilla pälsboll fick somna in den 19 januari i år, 8 dagar efter sin 13-årsdag. Det var hjärtat som inte orkade mer på henne. Så styrkekramar till er i er sorg. Jag fick så fina ord till mig när hon dog som jag vill dela med mig av. Och det är att hundar dör inte, dom sover bara i våra hjärtan <3
Kram

Lotta
Guest
Lotta

Så vackert skrivet.? Har själv hund och fasar för när den dagen närmar sig.
Känner verkligen med er.
Kram

Marie
Guest
Marie

Åh, så vackert du beskriver kärleken till Knut. Han måste haft ett fantastiskt fint liv. Bevara de fina minnena i ditt hjärta. Det är fasansfullt att mista sina husdjur. Tänker på dig och Nicole och skickar vara styrkekramar till er.❤️❤️

Marie
Guest
Marie

VARMA styrkekramar,ska det naturligtvis stå

K
Guest
K

Beklagar verkligen! Kram!

Christina Palm
Guest
Christina Palm

Beklagar er förlust, kramar ❤

Annika Arctaedius
Guest
Annika Arctaedius

Vad ledsen jag är för er skull, det måste kännas fruktansvärt tomt utan Knut. Han var verkligen den sötaste hund jag sett med världens finaste ögon. Stor kram.

Berit
Guest
Berit

Ååå fina lille Knut, jag tittade nog också mer på honom än kläderna. Han var underbar med sina snälla, fina ögon.
Berit

Katarina
Guest
Katarina

Tänker på dig och skänker kramar via detta inlägg. Läs detta, så fint, hjälpte mig när min katt hastigt dog i vintras. http://www.latinostassar.se/se/facebook/fina-dikter-3059770

Lisa (sjubarnsmamman)
Guest

Så vackert skrivet. Jag beklagsr sorgen. Ens djur är familjemedlemmar. Skickar varma kramar till er ❤

gammal följare
Guest
gammal följare

Beklagar. Har följt dig tidigare och är inne då och då. Vet hur mycket ni gillade fina Knut. Jobbiga dagar nu säkert. Kram

Petra
Guest
Petra

Vila i frid Knut ❤️

Annica
Guest
Annica

?❤️?