Vad tycker du? Kommentera gärna här i bloggen …

Tänkte att jag skulle göra de som är intresserade av ämnen som har med psykologi/sociologi & brott att göra lite delaktiga i den kursen jag läser på heltid i rättspsykologi. Innan vill jag dock påpeka att tanken med den här typen av inlägg är inte tron att förmedla några sanningar men att vi kanske kan diskutera intressanta och aktuella aspekter av brott och människors beteende.

Om jag ser att ni kommenterar och är delaktiga så tänkte jag att jag kunde ibland lägga in då och då liknande inlägg där varken rätt eller fel finns men där vi kan diskutera genom att dela med oss av våra åsikter.

Ett fall som ni kanske redan har läst om handlar om Linnea, om den våldtäkt hon utsattes för men framförallt om den reaktionen och hat som samhället uppvisade gentemot henne. Läs en artikel om detta HÄR och dokumentären ”Den andra våldtäktenHÄR , en term som beskriver hur reaktionen från omgivningen kan kännas för den som har utsatts för ett brott.

iKol9

Förutom ett exempel på hur vi människor kan reagera utan att egentligen veta vad som egentligen hände/inte hände så är detta även ett exempel och en tankeställare för hur viktigt det är att vara försiktigt i att tycka, lägga ut på sociala medier, gilla och dela när man ändå inte vet sanningen. Att tycka gör vi alla men att sprida rykten och åsikter som kan påverka människors liv skall vi alla vara försiktiga med.

Så min fråga är vilka tankar som denna dokumentär och artikel väcker i dig? Varför tror du att omgivningen reagerade som de gjorde och tog killens parti på det sättet de gjorde? Kommentera gärna så skall även jag göra det om jag ser att ni är lite aktiva och därför intresserade.

 

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Michela CastellariLindaMia Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mia
Guest
Mia

Tack för att vi får vara delaktig i dina studier. Har läst o tittat och känner raseri och sorg för tjejerna och människans framtid. Är glad att jag gick ur kyrkan förra året. Vi är nog flera som vill läsa mer även om man inte kommenterar. Svårt att formulera sej rätt i text. Du får gärna tipsa om mera:)

Linda
Guest
Linda

Lider med flickorna, först behöva utsättas för något så hemskt och sedan smutskastas.
Pojken har ju trots allt erkänt i advokats närvaro och berättelserna överensstämmer, och att ta pojkens parti pga att han populär och att han aldrig skulle kunna göra en sådan sak är fel, det borde väl vara bevisat i samhället flera gånger om, att människor inte alltid är som man tror och ser ut att vara…