Svart eller brun?

En ras som jag alltid har älskat väldigt mycket och alltid velat ha är en doberman.

När jag hade min underbara Groenendal, Jack, var vi med i det italienska Civilförsvaret tillsammans med en väninna och hennes doberman Anubi.

Den dagen jag bestämmer mig för en vet jag redan vilken kennel jag skall välja, har tom. redan mailat de om jag skall vara ärlig för jag blir lite obstinat när jag verkligen vill ha något men även om det inte är imorgon så satt jag här och funderat över vilken färg jag skulle helst vilja ha då Doberman finns i två olika färger.

Vad tycker du? Svart eller brun?

6d203416c659d53e2be58cf8351fe96f--doberman-dogs-doberman-pinscher

Bilderna är lånade.

Bilderna på den bruna doberman kommer från ett instagramkonto jag följer @rubydooby_do medan bilderna på de svarta är bara googlade fram men man ser på bilderna var de kommer ifrån.

31

c9ef67e7bde863a9c33d8b1cf65890cb

DOBERMANN_-_CANI_DA_LAVORO

13531921_1040624486052904_1853870944_n

So … Black or Brown?

 

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Michela CastellariMiaPetrataniaAlex Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Alex
Guest
Alex

De bruna är ju föör fina! Och mer ovanliga
Idag får man ju inte kupera öronen längre som tur är, så Dobberman hunden ser ju lite annorlundare ut än de på bilderna

tania
Guest

Brun :)

Petra
Guest
Petra

Först tyckte jag svart, sedan tittade jag lite igen och tyckte brun. Sen kom jag fram till att jag nlg inte skulle välja utifrån färg utan hur valparna ser ut, tycker det hänger oerhört mycket på vad man vill ha för hund och det tror jag att man kan se mycket på ögonen och hållning/rörelsemönster/kynne. Då spelar nog färgen mindre roll. Men som sagt, spontant skulle jag valt svart om jag var tvungen att välja snabbt!

Mia
Guest
Mia

Hade valt en svart fast såklart är temperamentet viktigast.
Om du åker förbi Mölnlycke finns där en fin hundaffär som heter Doberice.
Hon som äger butiken har 2 dobermann som brukar vara med henne.
Hade gärna velat ha denna rasen men är osäker på om jag orkat aktivera den tillräckligt. Visste inte att dom var såå aktiva:)