Det moraliska pekfingret i en otrohetsaffär …

Då min fria inställning till vem jag tycker har en moralisk skyldighet i en otrohetsaffär har gjorts offentlig (kan inte förstå det intressanta med att offentliggöra detta för sina egna läsare) känner jag att jag lika gärna kan här skriva ett eget inlägg om ämnet då åsikterna verkar vara väldigt starka.

Har nämligen inget emot diskussioner så länge de sker under benämningen respekt för att alla inte tycker som mig och vi använder oss av ett språk som tyder på just detta.

Personligen tycker jag att den som är otrogen är den personen som är i en relation, den som är singel har i mina ögon inga moraliska förpliktelser i en otrohetsaffär.

Ibland kan det vara så att hen inte ens vet att den andre är i en relation, ibland vet hen det men bryr sig inte. Enkelt, hårt och ärligt.

 Jag är inte stolt över att tycka så, jag är glad att du som tycker att jag har fel tycker som du gör men är även av den synen att alla har rättighet till sin egen åsikt och rätt eller fel handlar i detta fall om något vi själva tycker.

Diskuterade ämnet med en väninna som var väldigt klar och ärlig: ”Michela, när jag själv levde  i mitt långa förhållande så tyckte jag att både mannen och älskarinnan gör fel men efter att ha levt som singel i några år och själv blivit kontaktad av gifta män så är jag av en helt annan åsikt

Det är ganska intressant och för mig märkligt att det ser ut som om många  tycker mest illa om kvinnan som ligger med den ”upptagne mannen”.

Det verkar som om de flesta verkar tro att det är kvinnan den som har förfört och nästan hypnotiserat mannen till att vilja ha just henne, något som får mig att skratta för de erfarenhet jag har och har hört så är det alltid mannen som tar kontakt med tjejen/kvinnan. Han gör alltså ett aktivt val som dock verkar för många inte vara lika allvarlig, trots att det är han som är i en relation.

Har man själv  upplevt känslan av att bli bedragen förstår jag att man nog tycker att min åsikt är helt fel då kvinnor borde stötta varandra och visa en moralisk solidaritet gentemot varandra. Den solidaritet känner jag inte mot en kvinna jag aldrig har träffat hur fel du nu tycker detta vara.

Hur många par som träffas i min ålder tror ni inte har varit otrogna mot sin tidigare partner innan de valde att göra slut?

Det är nog mer vanligt än ovanligt att par, speciellt män som är i min ålder gör slut pga. att de har någon annan vid sidan än inte.

Är det mer allmänt accepterat om en otrohet pågår i några månader/år om den leder till en ny relation än ett engångsligg som har med lust att göra?

Så med detta sagt vet ni min åsikt om något som upprör men för mig ligger den moraliska skuldbördan inte på den som är singel men på den som är i en relation.

Vill ni kommentera detta med vad ni själva tycker gör gärna detta MEN vi kränker inte varandra bara för att ämnet är laddat och för att vi tycker olika.

Gör du det med respekt får din kommentar stanna kvar, annars raderas den …

16
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Michela CastellariAnniGunillaEricaNinni Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nettne
Guest
nettne

Jag tycker att du har rätt i sak – det är den person som lever i ett förhållande som gör fel, ingen diskussion där! Men – jag måste säga att jag själv tycker att det är extremt oattraktivt med män som inte klarar av att ta sig ur ett förhållande utan väljer istället att vänstra. Jag har också fått ”erbjudanden” av upptagna män men jag nobbar dem konsekvent, jag tycker han saknar den ryggrad och säkerhet som attraherar mig iom att han inte klarar av att lämna sin kvinna. Sedan finns det ett fantastiskt bra ordspråk ”once a cheater, always… Read more »

Drummelska
Guest
Drummelska

Håller med Nettne i det att otrogna människor kan man aldrig lita på fullt ut. Man kan inte starta ett förhållande med en otrohetsaffär och hoppas på att man själv var den sista som han var otrogen med – så funkar det inte – en gång en drummel (eller för den delen drummelska) alltid en sådan. Att klänga på upptagna män är ju populärt hos vissa singelkvinnor – ja så är det faktiskt. Kanske har det att göra med att dessa kvinnor inte vill ha något ”riktigt”. Det är också rätt motbjudande. Känns ibland som om dom bara vill testa… Read more »

Haha
Guest
Haha

Skaffa dig en singelkarl istället?

Sus
Guest
Sus

Jag tycker som du! Om jag är singel och träffar en man som är i ett förhållande så är det HANS ansvar, inte mitt! Om jag inte känner och umgås med ”hans” kvinna ifråga vill säga, då är det ju givetvis en helt annan sak! Det finns i MINA ögon inte på världskartan att någon kan ”snärja” någon som inte är mottaglig för det, och det finns således heller ingen anledning till svartsjuka. Den som bara harögon för EN person ÄR INTE OTROGEN! Så är det bara! Jag har många ggr haft den här diskussionen med vänner som blir väldigt… Read more »

Ninni
Guest
Ninni

Hej Michela ! Du uttrycker dig så bra ! Önskar att jag hade varit så bra att sätta ord på det ! Det finns en som har gjort det i en sång Sarah Dawn Finder Jag vill inte vara den andra kvinnan Jag har varit där och det var ingen trevlig historia ! Tycker du är stark som står upp för dig själv ! Jag har aldrig skrivit här tidigare men jag kände att jag måste skriva , för så mycket skit som du har fått från en f d vän och från andra i cybervärlden för att du var… Read more »

Erica
Guest
Erica

Självklart ligger skuldbördan på den som lever i ett förhållande. Men tyvärr ser jag allt för ofta att det är älskaren/älskarinnan som är singel som får ta skiten. Mycket märkligt synsätt. För om ett förhållande varit bra hade väl en person inte legat med andra? Men nä, då är det många som istället skyller på den som inte lever i ett förhållande. Jag håller inte med de som skriver ”once a cheater, always a cheater”. Jag startade mitt nuvarande förhållande (som hittills varat i 15 år) med att vara otrogen mot mitt ex med min nya på ett väldigt elakt… Read more »

Gunilla
Guest
Gunilla

Hej Michela, jag tycker om när man står för sin åsikt och du verkar hantera den offentliga kränkningen från din fd väninna på ett fantastiskt sätt. Om hon nu tog så illa vid sig av din kommentar så hade hon inte behövt publicera den och bemöta den genom ett mail direkt till dig istället för att offentliggöra ditt sexliv. Du hade inte valet att ta bort den kommentaren som hon hade med din. Sådant säger mycket om människor så stå på dig. När det gäller otrohet så tycker jag att singlar kan hålla sig till singlar men så lever jag… Read more »

Anni
Guest
Anni

Mest avtändande både fysiskt och psykiskt att hoppa i säng med någon för ett en gångs ligg! Absolut inte okej av någon. Både den som är i förhållande och den som är ”fri” måste väl tänka något längre. Och skulden ligger hos båda! Fy!