Middag i byn Banahavis …

Igår kväll, dvs. sista kvällen av 2 fick jag komma med ett önskemål, att åka till en närliggande by och äta där. Inget fancy men bara mysigt och lite ifrån all exklusivitet för även om många kanske har förutfattade meningar så uppskattar jag de där mysiga lokala restaurangerna som finns.

Vi tog vår lilla Fiat 500 som fick åka upp mot bergen för att komma till den närmaste byn Banahavis <3

Så fort vi kom dit så märkte vi av alla de underbara små restaurangerna med någon som spelade och någon som sjöng.

Familjer, pensionärer och sällskap av alla dess slag satt ute och njöt av en sådan där skön somrig kväll med ett kvällsljus som jag bara inte kunde få nog av.

IMG_6263

IMG_6265

En lite kort promenad för att titta lite omkring och genast kändes det lite som hemma i Italien där de äldre sitter ute och umgås på ett annat sätt än vad de generellt  gör hemma i Sverige.

Frågade om jag fick fota de för hade jag kommit dit själv hade jag tom. bett att få sätta mig och få höra deras historier.

IMG_6270

IMG_6266

IMG_6267

IMG_6268

Vi valde det lilla öppna torget och en av de enkla men verkligen mysiga uteserveringarna där med trevlig service och helt ok mat. Friterade kalamari för min del =)

IMG_6288

Och där på torget spelade en man musik och pappor och mor/farföräldrar dansade med sina barnbarn som annars sprang och lekte kurragömma med andra …

IMG_6284

Mätta och nöjda med att ha tagit oss dit letade vi fram lilla Fiaten, packade ner den stora väskan där jag hade allt =) och åkte hem till hotellet för några få timmars sömn då vi idag vaknade och gick upp alldeles för tidigt för att åka hem.

Tacksam för två dagar men hade gärna stannat lite till får jag allt erkänna men vem vet? =)

IMG_6298

IMG_6302

Adios Marbella, alla prossima volta <3

 

0 0 Rösta
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nettan
Nettan
3 years ago

Hej o Välkommen hem

Ohh vad fint det är, det syns att du har de bra och mår prima
Jag har aldrig var på Marbella

Över till något annat, jag hoppas du ej känner eller har släkt där i Italien som jordbävning inträffat, så hemskt

Kram Nettan

Monika
Monika
3 years ago

Hej. Skulle gärna vilja åka på minisemester som du gjort. Var bokade du flyg och hotell? Vilket flygbolag åkte du med. Jag har bara åkt charterresor förut. Vilken mysig by du hittade. Kram