Den där paniken & oron över att något har inträffat …

Har nog först återhämtat mig ikväll från den där hemska känslan som man kan få som förälder över tron att något har hänt ens barn speciellt när den följs av att dottern inte svarar i telefon när hon alltid gör.

Av någon anledning så var jag nästan säker att något hade inträffat så stängde butiken och hann till Stadsparken med tårar i ögonenen när hon äntligen svarar glatt med att hon sitter på en uteservering och ser mig små joggandes i parken …  Kunde dock inte sluta gråta för i min hjärna var jag kvar i den där hemska panik känslan.

Fick nämligen bara för mig  att något hade hänt henne när hon låg i badkaret, vill inte att hon badar när jag inte är hemma vilket kanske har att göra med att jag själv har svimmat vid ett tillfälle och har därför aldrig mycket vatten i badkaret ifall att … Väldigt märkligt att bara få den där panikkänslan över att något har hänt men så glad och tacksam att känslan hade helt klart fel…

Hon kom en stund senare till butiken och kramade om mig länge för hon förstod nog att jag var i någon chock utan att det ens hade hänt något… Snacka om att vara på helspänn … Har tagit några djupa andetag, suttit nu på balkongen en stund och kramat henne då hon ikväll är och firar sina kusiner och skall vara vid kusten i några dagar.

Intressant dock att hjärnan eller hjärtan (eller båda) kan bara känna en sådan oro och panik helt plötsligt utan att något speciellt har inträffat.

Förklaringen ligger nog i det undermedvetna gissar jag och där får den vila då jag somnar nog skönt och tacksam över att den där dagdrömmen var bara just det…

Buonanotte från den där hönsmamman som jag nog alltid kommer att vara och faktiskt utmattad i hjärnan för alla hemska tankar som hann cirkulera i mitt huvud <3

IMG_5068

 

10
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Michela CastellariMariaAnnaNettanIngela Persson Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Annica
Guest

Huvva, ingen rolig känsla! Tur att allt ändå var mer än bra med henne. :-) Men förstår dig på ett sätt. Jag har själv svimmat i duschen…

Samtidigt är det ju så. När man blir förälder flyttas hjärtat och bosätter sig utanför kroppen.

Ingela Persson
Guest
Ingela Persson

God kväll på dig kan man ju säga när det som tur är inte hänt nåt.
Jag fattar precis hur du kände dig jag som levt ensam med min son och är så hönsig.
Får man din känsla släpper man allt och bara vill så fort som möjligt få reda på att allt är okey.

Jag känner mig så glad för din skull Sov gott och ha det så bra Kram på dig :)

Nettan
Guest
Nettan

Hej

Jag förstå din känsla, det är märkligt att vad kroppen /hjärnan kan göra, jag har själv upplevt de, jag har ju inga barn men familj o vänner. Härligt att allt var bra med Nicole.
Jag är en sån att jag svarar väldigt snabbt på sms och en gång hände de att de dröjde innan jag svarade o då undrade personen vad som hänt osv
Ha en fin lördag
Kram

Anna
Guest
Anna

Förstår din känsla. Har den ofta speciellt när de är ute och kör.
Mobilerna gör så att vi blir tillgängliga dygnet runt, både på gott och ont.
Kram

Maria
Guest
Maria

Skönt att allt var bra med dottern : )