Smedjan & Esperviksgården i Varberg …

Igår vid 15.30 blev jag hämtad för en mysig eftermiddag/kväll i Varberg. Barbro hade Knut över natten så jag hade ingen att ta hänsyn till, förutom mig själv =)

Framme i det fina huset som dock ägaren kallar för ”sommarstuga” (jag har en helt annan bild på hur en sommarstuga ser ut =) fick jag tipset att gå till ett närliggande kafé med butik medan M. hade några ärenden att göra innan fotbollen.

Självklart tog jag tillfället i akt att se på lite läcker inredning i ett mysigt kafé som vill behålla ”den gamla och genuina känslan” från förr. Istället för Coca Cola burkar så köper man Cola i riktiga glasflaskor, klubbor i polka färger som ser ut som när man var liten, glasburkar med godis mm … Detaljer …

Så fort jag gick in så kände jag igen mig i inredningen för vissa inredare har en signum så det var inte alls svårt att räkna ut vem som hade hjälpt till här. Ägaren kom in och berättade att han själv dock hade gjort kafé delen  så tummen upp för det hade jag inte kunnat räkna ut. Han fortsatte i samma anda och klarade detta med bravur.

Inte dåligt alls vilket även bevisar att man kan lära sig mycket själv också genom att titta på hur andra gör eller även genom att klippa ur tidningar bilder som lockar och fångar ens intresse. Detta gäller det mesta som  kläder, inredning och recept …

Här några bilder om du är sugen på att ta en fika i denna mysiga miljö, en miljö som det dock är lite ”inflation” på men läckert är det …
DSC_0093
DSC_0095
DSC_0094
DSC_0101
DSC_0096
DSC_0097
Kafét som även har en bred&breakfast har så klart en hemsida, HÄR klickar du för att komma till den.

Efter en kaffe ”hemma” i huset. Kallar det hemma för känner nästan så för det. Mer ett önsketänkande troligtvis då jag hade kunnat vinna den häromdagen när vi slog vad om något som jag dock förlorade, damn! =)

När man kommer in i vissa hus så känner man bara hur bra man mår av att vara där. Det behöver inte vara lyxen i det men självklart påverkas man av miljön, inredningen, ljuset och harmonin. Helt klart ett ställe där jag verkligen kopplar av och som jag tror jag skulle älska att vara en helg mitt i vintern. Tyvärr får jag inte visa några bilder för vissa saker är lite inkognito, dvs. alla vill inte visa upp sig eller sina ägodelar i bloggar =)

Efter kaffet var M: s tanke att vi skulle äta på en annorlunda liten thai restaurang mitt bland sommarhusen i Varberg men istället hämtade vi maten för att njuta av den i soffan med fotbollen framför oss för något var självklart, det skulle bli VM på tv hela kvällen.

Här bilder från restaurangen Espeviksgården.
DSC_0102
DSC_0103
DSC_0111
DSC_0109
Den vinkande katten saknades inte för att ge lite extra Thai känsla =)
DSC_0107
Mat en öl och så var det mycket orange på fotbollen då Holland vann första matchen. Jag matchade så klart med naglarna som dock har fått lite manicure idag då naglarna behövde verkligen en genomgång …
IMG_9066
Gladast blev jag av att Costa Rica vann då jag gillar sagan om det lilla landet som ingen trodde på när de var med i ”dödens grupp” och som nu är det landslaget som istället har tagit sig vidare medan Italien, England och Uruguay har fått lämna turneringen. Bra jobbat och bra kämpat så Forza Costa Rica!

10.30 var jag i butiken efter tågresa hem och en ny vecka är igång.

Har din startat bra? Nöjd med helgen?

 

 

 

One thought on “Smedjan & Esperviksgården i Varberg …

  1. Härligt att hitta en oas där man bara får vara den man är :-)
    Njöt för fullt i helgen av att äntligen ha alla mina barn hemma samtidigt. Inte alltid lätt att få till det när barnen börjar bli stora och hellre vill vara med kompisar ;-)
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *